Dick Geboortekaartje naam Dick j2

Betekenis Dick

Machtige onder het volk
Meer informatie

Geslacht

Dick wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Dick is Germaans

Dick is afgeleid van de naam Diederik

Naamsopbouw

Dick is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (d, c, k).

Populariteit van de naam Dick

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Dick in 1951. De naam Dick is in 1951 in populariteit gestegen.

 • Dick is 153x gegeven als voornaam in 1951

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Dick

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Dick is een mooie en bekende jongensnaam. De naam Dick is in Engelstalige landen waarschijnliojk het meest populair is als bijnaam voor Richard. Toch is Dick ook een op zichzelf staande voornaam. Dick ontstond als rijm voor de middeleeuwse bijnaam Rick. De naam van deze Duitse jongen betekent "dominante heerser" en heeft een eigenaardige dosis jaren vijftig charme verpakt in zijn vier letters. En alhoewel Dick zelf al een afgeleide naaam is, zijn varianten van deze naam dan weer onder meer Dickey, Dickie en Dicky. Bekende dragers van deze naam vind je overal op de wereld, en in alle sectoren. In Nederland kennen we natuurlijk Dick Advocaat. Wat niet veel mensen weten is dat hij eigenlijk Dirk Advocaat heet :-). Als je je kleine man iemand wilt geven om naar op te kijken, dan is de originele Boy Wonder, Dick Grayson, perfect. Hij is niet alleen 's werelds grootste acrobaat, hij volgt ook het voorbeeld van zijn ouderfiguur - Batman. Net zoals Dick de moed en intelligentie van Batman belichaamt, kan baby ook naar jou kijken voor begeleiding.

Beroemdheden met de naam Dick

Dick Maas
Regisseur

Dirk Willem Herman (Dick) Maas (Heemstede, 15 april 1951) is een Nederlandse filmregisseur, scriptschrijver, schrijver, componist en filmproducent. De films die Maas regisseert kenmerken zich door een vlot tempo, een vrij eenvoudige plot, veel zwarte humor, vaak actiescènes, stunts, special effects en visual effects. Hij is onder meer bekend van de films Flodder, Amsterdamned en De Prooi.

Dick van Dyke
Cabaretier

Richard Wayne 'Dick' Van Dyke (West Plains, 13 december 1925) is een Amerikaans komiek en acteur. Hij werd in zowel 1965 (voor zijn vertolking van Bert en Mr. Dawes, Sr. in de film Mary Poppins) als 1972 (voor zijn hoofdrol als Dick Preston in de komedieserie The New Dick Van Dyke Show) genomineerd voor een Golden Globe. Meer dan vijftien andere prijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder Primetime Emmy Awards in 1964, 1965, 1966 (alle drie voor zijn hoofdrol als Rob Petrie in The Dick Van Dyke Show) en 1977 (als mede-producent van het sketchprogramma Van Dyke and Company).

Dick Advocaat
Voetbaltrainer

Dirk Nicolaas (Dick) Advocaat (Den Haag, 27 september 1947) is een Nederlands voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. Hij heeft bij veel clubs en landen elftallen gewerkt, en veel successen behaald. Hij won met PSV, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg diverse prijzen. Met Zenit Sint Petersburg werd hij winnaar van de UEFA Cup en UEFA Super Cup.

Dick Bruna
Kunstenaar

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over Nijntje.

Boeken met de naam Dick

Dick Bos
Auteur: Alfred Mazure.

Dick Bos is een Nederlandse stripreeks van Alfred Mazure. In de verhalen is Dick Bos een particuliere detective die de misdaad op harde maar eerlijke wijze bestrijdt, en die expert is in jiujitsu. Technieken van deze zelfverdedigingskunst werden gedetailleerd in de strips weergegeven.

Namen die lijken op Dick

Kick   -   Mick   -   Nick   -   Rick   -   Vick

Hoe spel ik de naam Dick?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • I Italia
 • C Casablanca
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • I Iris
 • C Celine
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • I India
 • C Charlie
 • K Kilo

Zo spel je Dick met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Dick in braille

d
i
c
k

Zo sein je Dick in morsecode

— · ·
· ·
— · — ·
— · —

Zo sein je Dick met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Dick bekijken?

Top 10 jongensnamen met een D

Top 10 jongensnamen met 4 letters