Yves Geboortekaartje naam Yves j2

Betekenis Yves

Taxusboom, Boog Van Taxushout
Meer informatie

Geslacht

Yves wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yves is Frans

Yves is afgeleid van de naam Ivo

Naamsopbouw

Yves is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (y, v, s).

Populariteit van de naam Yves

Yves is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yves tussen 2013 en 2023. De naam Yves is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Yves is 52x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Yves

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Yves is een jongensnaam. Het is de Franse vorm van de waarschijnlijk oorspronkelijk Germaanse naam Ive, Ivo, Ivor of de Keltische naam Iv, een jongen die uit goede hout is gesneden, namelijk taxus of in het Frans "if" uit het Germaans ijf, veel gebruikt voor het maken van handbogen. Nog preciezer: de naam is afgeleid van van het Proto-Germaans *īwaz, *īhwaz (vergelijk IJslands ýr), mannelijke variant van *īwō (vergelijk Nederlands ijf, Duits Eibe), van Proto-Indo-Europese *h₁eyHweh₂, wat taxus betekent. De betekenis van de naam kan wat meer vrijelijk zijn "de buigzame" of gewoon "de boogschutter". Varianten zijn Yvon en Yvelin, meisjes heten Yvette of Yvonne. Bretonse vormen zijn Erwan, Earwinn, Even, Evan, Ewan en Iwan. De naam kent vele beroemde dragers. Natuurlijk de mode ontwerper Yves Saint Laurent, en de Franse acteur Yves Montand. Maar ook de Franse schrijvers Yves Bonnefoy en Yves Navarre. In België kennen we de voetballer Yves Vanderhaeghe en DJ Yves V (Yves Van Geertsom).

Beroemdheden met de naam Yves

Yves Navarre
Schrijver

Yves Navarre is een Franse schrijver, mede-oprichter in 1976, met Marie Cardinal, van het Syndicaat van Franstalige schrijvers. Hij won de Goncourt-prijs voor Le Jardin d'acclimatation in 1980 en de Amic-prijs van de Franse Academie in 1992 voor zijn oeuvre.

Yves Bonnefoy
Dichter

Yves Bonnefoy was een Frans schrijver van poëzie en essays.

Yves Saint Laurent
Modeontwerper

Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent (Oran (Algerije), 1 augustus 1936 – Parijs, 1 juni 2008) was een Franse modeontwerper.

Yves Montand
Acteur

Yves Montand, geboren als Ivo Livi, was een Frans acteur en zanger van Italiaanse afkomst.

Boeken met de naam Yves

Little book of Yves Saint Laurent
Auteur: Emma Baxter-Wright

‘Little book of Yves Saint Laurent’ is een klein maar fijn eerbetoon aan deze grote fashion-icoon Modejournaliste Emma Baxter-Wright beschrijft Saint Laurents meeslepende leven. Met vele illustraties. ‘Little book of Yves Saint Laurent’ is een prachtig geïllustreerd boek over deze raadselachtige, gedurfde en verbazingwekkend creatieve ontwerper. Het volgt zijn ontwikkeling van modestudent tot rechterhand van Christian Dior, tot de man die in 1961 zijn eigen modehuis oprichtte. Daar creëerde hij zijn beroemde ‘le smoking’, bracht het leren jack naar de mainstream en verbaasde de modewereld met een mix van elegantie en artistiek drama. Een stijlvol cadeau voor elke modefanaat.

Films met de naam Yves

Yves (2019)

Yves is een film van regisseur Benoît Forgeard. Jerem gaat logeren bij zijn grootmoeder om een rap-opname samen te stellen. Hij ontmoet So, een mysterieuze onderzoekster die werkt voor Digital Cool. Zij overtuigt hem om Yves op proef te nemen: deze revolutionaire slimme koelkast moet zijn leven gaan vereenvoudigen. Geleidelijk wint de koelkast het vertrouwen van Jerem. Hij slaagt er zelfs in van hem een ster te maken door zijn ghostwriter te worden.

Namen die lijken op Yves

Yvet

Hoe spel ik de naam Yves?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • V Valencia
 • E Edison
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • Y Yfke
 • V Valentijn
 • E Eva
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • V Victor
 • E Echo
 • S Sierra

Zo spel je Yves met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Yves in braille

y
v
e
s

Zo sein je Yves in morsecode

— · — —
· · · —
·
· · ·

Zo sein je Yves met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yves bekijken?

Top 10 jongensnamen met een Y

Top 10 jongensnamen met 4 letters