Saar Geboortekaartje naam Saar m2

Betekenis Saar

Vorstin
Meer informatie

Geslacht

Saar wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Saar is Hebreeuws

Saar is afgeleid van de naam Sara

Naamsopbouw

Saar is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (s, r).

Populariteit van de naam Saar

Saar is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Saar tussen 2008 en 2023. De naam Saar is minder populair geworden.

 • Saar is 491x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Saar maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Saar

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Saar is een meisjesnaam. De naam Saar is afgeleid van de naam Sara, of Sarah. Sara is Hebreeuws en betekent 'vorstin', vrouwelijk van sjar 'vorst'. Het is de naam van de vrouw van Abraham. Aanvankelijk heette zij Sarai, maar bij de aankondiging van de geboorte van een zoon moest zij haar naam veranderen (Genesis 17, 15). Sarai (Hebreeuws Sjarai) is afgeleid van sjar met het suffix -ai: 'vorstelijk'. Variant van de naam is Saartje. En een Amerikaanse verkleinvorm ervan is Sally. De naam Saar is populair bij Ouders in België en Nederland. De naam werd afgelopen jaar ongeveer door 500 ouders gegeven. In 2020 was het de meest populaire naam bij ouders in Brabant. Bekendste Saar is waarschijnlijk Saartje uit de serie Swiebertje. Verder kennen we in Nederland en België onder meer Saartje Vandendriessche (presentratrice) en Saar Koningsberger (actrice).

Beroemdheden met de naam Saar

Saar Bressers
Actrice

Saar Bressers is een Nederlands (musical)actrice. Ze is bekend van haar rol als Sharon in Komt een man bij de dokter. Daarnaast is ze bekend van haar rol in de Almhof reclame. In het theater was ze te zien in verschillende musicalproducties, waaronder Saturday Night Fever en High School Musical.

Saartje
Personage

Saartje was 1 van de hoofdpersonages uit de serie Swiebertje. De zwerver was het hoofdpersonage in de mateloos populaire NCRV-serie die van 1955 tot 1975 op tv was. In de serie was te zien hoe Swiebertje steeds weer in de handen veldwachter bromsnor belandde en hoe hij juffrouw Saartje herhaaldelijk het hof maakte. Saartje was de huishoudster van de burgemeester die Swiebertje geregeld voorzag van een kopje koffie. De rol werd door vele actrices vertolkt, maar Riek Schagen speelde de rol het langst: van 1965 tot 1975.

Saartje Vandendriessche
Presentatrice

Saartje Vandendriessche (Wilrijk, 28 februari 1975) is een Vlaamse actrice, presentatrice en voormalig omroepster bij de televisiezender Eén.

Saar de Swart
Kunstenaar

Elisabeth Sara Clasina (Saar) de Swart (Arnhem, 6 augustus 1861 - Anacapri, 12 augustus 1951) was een Nederlandse beeldhouwster.

Saar Koningsberger
Actrice

Sara Eleonore (Saar) Koningsberger (Utrecht, 6 mei 1987) is een Nederlandse actrice en presentatrice.

Boeken met de naam Saar

Siem en Saar
Auteur: Savannah van der Wal

Saar en Siem - Als ons huisje breekt is gebaseerd op het ongeluk van shorttracker Sjinkie Knegt. Toen Sjinkie bij het aansteken van de houtkachel ernstige brandwonden opliep, belandde hij op de intensive care van het brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis te Groningen. Zijn kinderen Myrthe en Melle zijn dan drie en één jaar. Hun tante Savannah schreef dit symbolische verhaal speciaal voor hen. Het verhaal van Saar en Siem gaat over een slak die zijn huisje breekt. Het is een fantasieverhaal dat kinderen ondersteunt bij het proces voor, tijdens en nadat een dierbare in het ziekenhuis belandt.

Geografie met de naam Saar

Bundeslände: Saarland

Saarland (historisch: Saargebied, Duits: Saarland, Frans: Sarre) is een van de zestien deelstaten (Bundesländer) van Duitsland. Het gebied is gelegen in het zuidwesten van het land en grenst aan Frankrijk en Luxemburg. Met een oppervlakte van 2570 km² en 983.991 inwoners (31 december 2020) is Saarland een van de kleinste Duitse deelstaten. De hoofdstad is Saarbrücken. Saarland maakt pas sinds 1957 deel uit van de in 1949 opgerichte Bondsrepubliek. Dit mede vanwege pogingen van Frankrijk om Saarland onder Franse invloed te houden. Saarland ligt in het zuidwesten van Duitsland en wordt begrensd door Frankrijk in het zuiden en westen, het Groothertogdom Luxemburg in het uiterste noordwesten en Rijnland-Palts in het noorden en oosten. Saarland is niet genoemd naar de naam Saar :-), maar genoemd naar de Saar, een rivier die van het zuiden naar het noordwesten door de deelstaat stroomt.

Rivier: Saar

De Saar (Frans: Sarre) is een zijrivier van de Moezel in Frankrijk en Duitsland. Haar lengte is 246 kilometer (126 in Frankrijk en 120 in Duitsland) en het stroomgebied 7431 km². De Saar begint in de Vogezen en heeft daar twee bronrivieren: de Rode Saar (Sarre rouge) en de Witte Saar (Sarre blanche), die bij de voet van de Donon samenkomen. De rivier stroomt door de Elzas, door Lotharingen en door Saarland, de Duitse deelstaat die naar de rivier is genoemd. Hier bevinden zich belangrijke industriesteden (kolen, ijzer en staal), die hebben geprofiteerd van hun ligging aan de rivier, waarlangs de producten konden worden afgevoerd. Saarbrücken is van deze steden de belangrijkste.

Namen die lijken op Saar

Saarah   -   Sara   -   Sare   -   Sari   -   Siri   -   Sora

Hoe spel ik de naam Saar?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • A Amsterdam
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • A Ali
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • A Alfa
 • R Romeo

Zo spel je Saar met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Saar in braille

s
a
a
r

Zo sein je Saar in morsecode

· · ·
· —
· —
· — ·

Zo sein je Saar met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Saar bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een S

Top 10 meisjesnamen met 4 letters