Sharon Geboortekaartje naam Sharon u2

Betekenis Sharon

Vruchtbare Vlakte, Vlak, Recht (Hebreeuws: שָׁרוֹן Šārôn "Vlakte")
Meer informatie

Geslacht

Sharon wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Sharon is Hebreeuws

Naamsopbouw

Sharon is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 4 medeklinkers (s, h, r, n).

Populariteit van de naam Sharon

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sharon tussen 1980 en 2005. De naam Sharon is minder populair geworden.

 • Sharon is 10x gegeven als voornaam in 2005

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Sharon maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sharon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sharon is een mooie meisjesnaam. Sharon (Hebreeuws: שָׁרוֹן Šārôn "Vlakte") is zowel een voornaam als een Israëlische achternaam. De naam hangt ook samen met het Hebreeuwse woord 'yashar' = 'recht zijn', 'gelijkmatig zijn', 'vlak zijn' enz. Vergelijk ook de naam Jeshurun of Jessurun; ook de mannennaam Jashir of Yashir, bekend vanwege de leider der Palestijnen, Arafat. De naam is ontleend aan de Sharonvlakte, de kustvlakte langs de Middellandse Zee in Palestina ten zuiden van de Berg Karmel; beroemd om haar 'leliën des velds' (Hooglied 2,1) en om haar schoonheid (Jesaja 35,2). In Engelstalige gebieden is Sharon nu vooral een vrouwelijke voornaam. Historisch gezien werd de naam echter ook gebruikt als een mannelijke voornaam. In Israël wordt de naam nog zowel als mannelijke als vrouwelijke voornaam gebruikt. In landen als Frankrijk, Italië en de VS is Sharon heel soms nog een naam voor een zoon (mogelijk met Joodse ouders). Sharon heeft een lange tijd in de top 25 van de naam lijsten gestaan. Dergelijke bijbelse namen werden in de 18e/19e eeuw door de sterk-gelovige Amerikaanse Puriteinen graag aan hun kinderen gegeven. Ook aan de woonplaatsen trouwens; zo ligt er in de Amerikaanse staat Pennsylvanië ook een stad 'Sharon'. Gemeten over de jaren 1990-1994 stond Sharon 15e op de lijst van populairste meisjesnamen in Nederland. In 1965 staat deze naam op de 10e plaats van de meest gebruikte voornamen in Engeland en Wales; in 1975 nog op de 21e. In Amerika staat ze in 1950 op de 9e plaats; in 1970 op de 41e. Spellingsvarianten die allemaal bestaan in Nederland en België zijn onder meer Sharón , Sháron , Sharòn , Shäron , Shâron , Sharôn , Sharön , Shàron en Shãrõn. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse actrices Sharon Tate en Sharon Stone. Ook de Britse regisseur Sharon Maguire en Australisch-Nederlandse atlete Sharon Jaklofsky zijn bekende namen. In Nederland kennen we politica en burgemeester Sharon Dijksma en zangeres Sharon Doorson. Bekende drager van de achternaam Sharon is bijvoorbeeld oud premier Ariel Sharon van Israël. Bekend is ook 'de roos van Sharon'. John Steinbeck maakt hiervan 'Rosasharn' in zijn boek 'Grapes of Wrath' (1939). Maar reeds in 1929 had Sinclair Lewis de naam al gebruikt in zijn roman 'Elmer Gantry': ene Katie Jonas verandert daar haar naam in Sharon Falconer.

Beroemdheden met de naam Sharon

Sharon van Rouwendaal
Zwemster

Sharon van Rouwendaal (Baarn, 9 september 1993) is een Nederlandse zwemster. Zij woonde en trainde in Frankrijk en komt sinds 2008 uit voor Nederland. Op zowel de korte- als de langebaan is Van Rouwendaal houdster van het Nederlandse record op de 200 meter rugslag, de 200 meter vlinderslag, de 400 meter vrije slag, de 800 meter vrije slag en de 1500 meter vrije slag. Tijdens de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro won Van Rouwendaal de gouden medaille op de 10 km open water.

Sharon Dijksma
Politica

Sharon Alida Maria Dijksma (Hoogkerk, 16 april 1971) is een Nederlandse bestuurder en PvdA-politica. Sinds 17 december 2020 is zij burgemeester van Utrecht. Eerder was zij wethouder van Amsterdam (2018-2020), staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (2015-2017), Economische Zaken (2012-2015) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2007-2010) en lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal (1994-2007, 2010-2012 en 2017-2018).

Sharon den Adel
Zangeres

Sharon Janny den Adel (Waddinxveen, 12 juli 1974) is de zangeres van de Nederlandse symfonische-metalband Within Temptation.

Sharon Stone
Actrice

Sharon Vonne Stone (Meadville (Pennsylvania), 10 maart 1958) is een Amerikaanse actrice. Ze kreeg grote bekendheid als filmactrice door haar rol in Paul Verhoevens Basic Instinct.

Sharon Tate
Actrice

Sharon Marie Tate (Dallas, 24 januari 1943 – Los Angeles, 9 augustus 1969) was een Amerikaans actrice. Zij was gehuwd met filmregisseur Roman Polański en werd vermoord door leden van de Manson family.

Vina Morales
Actrice

Sharon Garcia Magdayao (geboren 17 oktober 1975), bekend onder haar artiestennaam Vina Morales (Tagalog: [bɪna mɔˈɾalɛs]), is een Filipijnse zangeres, songwriter, actrice, ondernemer en model. Door verschillende media genoemd als de "Ultimate Performer", heeft ze 2 Awit Awards gewonnen, waaronder het prestigieuze 'Album of the Year', het equivalent van de Grammy's in het land. Morales is twee keer genomineerd voor Beste Actrice bij de FAMAS Awards. Ze is de eerste kampioen ooit bij de IKON Asean-muziekcompetitie. Ze speelde al in 43 films, 21 tv-shows en heeft gedurende haar 35-jarige carrière 14 studioalbums uitgebracht. In 2003 werd Morales de eerste Filipijnse artiest die optrad op het New York International Music Festival in het Palms Casino Resort in Las Vegas. In 2022 werkte Morales samen met de Amerikaanse singer-songwriter Jim Brickman voor haar Amerikaanse concerttour "Your Love". In haar late tienerjaren verscheen Morales in verschillende klassieke films zoals 'Ang Utol Kong Hoodlum', 'Anghel Na Walang Langit' en 'The Sarah Balabagan Story'.

Dana International
Zangeres

Dana International, Hebreeuws: דנה אינטרנשיונל, artiestennaam van Sharon Cohen, geboren als Yaron Cohen, is een Israëlisch zangeres die in 1998 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Diva. In 2011 deed ze opnieuw mee aan het Eurovisiesongfestival met het lied Ding Dong.

Boeken met de naam Sharon

Sharon gaat lokaal
Auteur: Sharon de Miranda

Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Wist je dat bijvoorbeeld saffraan, gember, zoete aardappels en quinoa gewoon in Flevoland worden geteeld? Kies bewust. Weet wat je eet en lees meer over de voedselproducenten die zorgen voor het eten op je bord. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel, bespaar je voedselkilometers en steun je de lokale boeren.

Films met de naam Sharon

Nederland Zingt in de Zomer met Sharon Kips

De serie ‘Nederland Zingt in de zomer’ werd in 2018 gemaakt. Presentatoren Henk van Steeg en Mirjam Bouwman bezochten gezichten uit het tv-programma. Elke week stond een christelijke artiest centraal, die zelf een aflevering samenstelt. De artiesten hebben allemaal 10 van hun lievelingsliederen uitgekozen. Ze worden afgewisseld met oprechte, ongedwongen gesprekken over thema’s als God en geloof, de waarde van muziek en bijzondere levensgebeurtenissen. Zangeres Sharon Kips leidt Henk rond door Haarlem en heeft onder meer het lied 'Kroon Hem met gouden kroon' uitgekozen.

Namen die lijken op Sharon

Sharona

Hoe spel ik de naam Sharon?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • H Hidde
 • A Ali
 • R Ruben
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • H Hotel
 • A Alfa
 • R Romeo
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Sharon met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Sharon in braille

s
h
a
r
o
n

Zo sein je Sharon in morsecode

· · ·
· · · ·
· —
· — ·
— — —
— ·

Zo sein je Sharon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sharon bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 6 unisex met 6 letters