Unisex namen met een L

Kiezen voor een unisex babynaam met een L

Van harte gefeliciteerd! Je bent zwanger. Er breekt een mooie en soms spannende tijd aan. Hopelijk verloopt je zwangerschap voorspoedig en wordt het een periode in je leven waarvan je intens kan genieten. Het worden ook maanden waarin je allerlei beslissingen moet nemen en zaken moet gaan regelen.
Een van de leukste dingen om mee aan de slag te gaan, is het kiezen van een naam voor je nu nog ongeboren kindje. Het is een hele opgave om samen met je partner, een mooie meisjesnaam en een favoriete jongensnaam te kiezen waar jullie alle twee blij mee zijn. Maar waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken? Je kunt ook kiezen voor unisex namen met een L. Dit maakt het aantal namen waaruit je moet kiezen al een stuk kleiner en het getuigd van originaliteit. Daarnaast is het ook handig wanneer je vooraf niet wilt weten of je een jongen of een meisje krijgt, maar wel graag eindeloos wil fantaseren over babynamen. Weer een stukje gemakkelijker wordt het als je weet met welke letter de naam moet gaan beginnen.

Namen met een L

De L is de twaalfde letter uit het moderne Latijnse alfabet. De vorm van de letter L werd door de Semieten gebaseerd op een Egyptisch hiëroglief dat een drijfstok uitbeeldde waarmee vee werd voortgedreven. Een leuk weetje is dat in het internationale spellingsalfabet de L wordt weergegeven met behulp van de naam Lima, en in ons Nederlands telefoonalfabet gebruik wordt gemaakt van de naam Lodewijk. Zoals bij vele voornamen, hebben ook de namen die beginnen met een L vaak een betekenis. Hierbij enkele van hen opgesomd; Lauri: Laurierblad en symbool van overwinning, Lean: fakkel, Lennie: dappere leeuw, Levie: aanhankelijkheid en Lucca: licht.

Internationale unisex naam met een L

Namen die beginnen met een L, en in het bijzonder de unisex namen met de beginletter L, hebben vaak een Engelse klank, denk daarbij aan: Lane, Lauren, Logan, Les en Lonnie. En weliswaar in de minderheid, maar er zijn ook hele mooie Hollandse unisex namen die met de L beginnen, zoals bijvoorbeeld: Lot, Lieve, Lenny en Luus.
Hoewel echter de unisex babynamen geslachtsneutraal zijn te noemen, denken we bij sommige van deze gevoelsmatig toch meer aan een jongen, bijvoorbeeld bij Levi, en doen andere ons meer aan een meisje denken, zoals bijvoorbeeld het geval is bij Liv.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet