Unisex namen met een L

Unisex die beginnen met letter L waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter L

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter L. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een L. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een L op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een L op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter L.

Top 4 unisex namen met een L volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 13.42% begint met een L?

Top 10 unisex namen met een L van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 12.36% begint met de letter L?

Geboortekaartjes met de de letter l

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een L

Kiezen voor een unisex babynaam met een L

Van harte gefeliciteerd! Je bent zwanger. Er breekt een mooie en soms spannende tijd aan. Hopelijk verloopt je zwangerschap voorspoedig en wordt het een periode in je leven waarvan je intens kan genieten. Het worden ook maanden waarin je allerlei beslissingen moet nemen en zaken moet gaan regelen.
Een van de leukste dingen om mee aan de slag te gaan, is het kiezen van een naam voor je nu nog ongeboren kindje. Het is een hele opgave om samen met je partner, een mooie meisjesnaam en een favoriete jongensnaam te kiezen waar jullie alle twee blij mee zijn. Maar waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken? Je kunt ook kiezen voor unisex namen met een L. Dit maakt het aantal namen waaruit je moet kiezen al een stuk kleiner en het getuigd van originaliteit. Daarnaast is het ook handig wanneer je vooraf niet wilt weten of je een jongen of een meisje krijgt, maar wel graag eindeloos wil fantaseren over babynamen. Weer een stukje gemakkelijker wordt het als je weet met welke letter de naam moet gaan beginnen.

Namen met een L

De L is de twaalfde letter uit het moderne Latijnse alfabet. De vorm van de letter L werd door de Semieten gebaseerd op een Egyptisch hiëroglief dat een drijfstok uitbeeldde waarmee vee werd voortgedreven. Een leuk weetje is dat in het internationale spellingsalfabet de L wordt weergegeven met behulp van de naam Lima, en in ons Nederlands telefoonalfabet gebruik wordt gemaakt van de naam Lodewijk. Zoals bij vele voornamen, hebben ook de namen die beginnen met een L vaak een betekenis. Hierbij enkele van hen opgesomd; Lauri: Laurierblad en symbool van overwinning, Lean: fakkel, Lennie: dappere leeuw, Levie: aanhankelijkheid en Lucca: licht.

Internationale unisex naam met een L

Namen die beginnen met een L, en in het bijzonder de unisex namen met de beginletter L, hebben vaak een Engelse klank, denk daarbij aan: Lane, Lauren, Logan, Les en Lonnie. En weliswaar in de minderheid, maar er zijn ook hele mooie Hollandse unisex namen die met de L beginnen, zoals bijvoorbeeld: Lot, Lieve, Lenny en Luus.
Hoewel echter de unisex babynamen geslachtsneutraal zijn te noemen, denken we bij sommige van deze gevoelsmatig toch meer aan een jongen, bijvoorbeeld bij Levi, en doen andere ons meer aan een meisje denken, zoals bijvoorbeeld het geval is bij Liv.

Hoeveel unisex beginnen met de letter L?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter L. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 12.36% met de letter L!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet