Grada Geboortekaartje naam Grada m2

Betekenis Grada

Sterk met de speer
Meer informatie

Geslacht

Grada wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Grada is Germaans

Grada is afgeleid van de naam Gerard

Naamsopbouw

Grada is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (g, r, d).

Grada wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Grada

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Grada is een mooie meisjesnaam. Grada is Germaanse naam die is afgeleid van de naam Gerard. En Gerard is een tweestammige Germaanse jongensnaam. De naam is gevormd uit ‘ger’, met de betekenis ‘speer’, en ‘hard’, wat staat voor ‘sterk, stevig’. Gerard, en dus Grada betekent dus ‘sterk met de speer’. Grada bestaat ook als achternaam, en die is afkomstig uit Ierland. De naam Grada komt in heel Nederland voor, maar oorspronkelijk vooral in Gelderland en Overijssel. De naam wordt in Nederland gebruikt sinds midden achttiende eeuw en werd tot de Tweede Wereldoorlog vaak gegeven. Bekende dragers van de naam zijn onder meer kunstenares Grada Marius en toneelschrijfster Grada Eding-Askes. Verder is Grada ook bekend als liedje van de band Normaal, en is Grada zowel een dorpje in Polen als in Portugal.

Muziek met de naam Grada

Grada
Artiest: Normaal

Grada is de titel van een lied uit 1984 van de Nederlandse band rockgroep Normaal. Het in Achterhoeks geschreven nummer beschrijft de belevenis van het boerenmeisje Grada dat vanuit de provincie werk zoekt als tandartsassistente in de Randstad. Zij bleek als 'boeren-deerne' niet in de grote stad te passen en keerde terug naar haar vertrouwde boerenland.

Gráda
Artiest: Band

Gráda is een traditionele Ierse muziekband opgericht in 2001 waarvan de leden een mix zijn van Ierse en Nieuw-Zeelandse muzikanten. Gráda komt uit het Ierse Dublin en Galway, maar bracht veel tijd door met internationaal toeren. In 2006 speelde Gráda in 16 verschillende landen. In 2011 werd de groep ontbonden toen bandleden van Gráda aan individuele projecten gingen werken. De groep put uit een breed scala aan invloeden, waardoor ze hebben gewerkt met Dave Hingerty (The Frames, The Swell Season); Vyviene Long (cellist met Damien Rice); en, als producent, Trevor Hutchinson (Lúnasa, Sharon Shannon, The Waterboys). Andere toevoegingen zijn de in Dublin gevestigde trompettist Bill Blackmore en percussionist Rasmus Skovmand.

Geografie met de naam Grada

Dorp: Grada

Grada is een dorp (freguesia) in de gemeente Mealhada in het Portugese district Aveiro. Het gehucht Grada ligt ten zuiden van Barcouço.

Dorp in Polen: Grada

Grada is een plaats in de Poolse gemeente Stawiguda, in het district Olsztyn. Het ligt ongeveer 4 kilometer ten noordoosten van Stawiguda en 13 km ten zuiden van de regionale hoofdstad Olsztyn. Het ligt in Warmia.

Heuvel in Macedonië: Grada

Grada (Macedonisch: Брада) is een heuvel in Noord-Macedonië. De heuvel ligt in de gemeente Sjtip, in het centrale deel van het land, 60 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Skopje. De top van Grada ligt 229 meter boven de zeespiegel.

Organisaties met de naam Grada

Producent schoonmaakmiddelen: Grada

Grada Producten B.V. was een fabriek in Amsterdam die afwas- en bleekmiddelen, wasverzachters, schoonmaak- en schuurmiddelen produceerde. Het bedrijf vervaardigde ook de daarvoor nodige kunststofverpakkingen. Naast de fabriek aan de Haarlemmerweg 512/516 in Amsterdam waren er later productiefabrieken van Grada in Amersfoort, Apeldoorn en in de wijk Kapel in 't Zand in Roermond (1948-ca. 1964).

Namen die lijken op Grada

Hoe spel ik de naam Grada?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • R Ruben
 • A Ali
 • D Daniël
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • R Romeo
 • A Alfa
 • D Delta
 • A Alfa

Zo spel je Grada met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Grada in braille

g
r
a
d
a

Zo sein je Grada in morsecode

— — ·
· — ·
· —
— · ·
· —

Zo sein je Grada met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Grada bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een G

Top 10 meisjesnamen met 5 letters