Nala Geboortekaartje naam Nala m2

Betekenis Nala

Succesvol, Koningin, Leeuw en Geschenk in het Swahili, "Bij" in het Arabisch of Maltees (van "Naħla")
Meer informatie

Geslacht

Nala wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nala is Afrikaans

Naamsopbouw

Nala is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (n, l).

Populariteit van de naam Nala

Nala is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nala tussen 2020 en 2023. De naam Nala is minder populair geworden.

 • Nala is 11x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nala maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nala

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nala is een mooie meisjesnaam. De naam Nala is van Afrikaanse afkomst en betekent 'succesvol'. Het vrouwelijke Nala betekent "koningin", "leeuw" en "geschenk" in het Swahili en "bij" in het Arabisch of Maltees (van "Naħla"). De mannelijke naam Nala betekent "stengel" of "hol riet" (uit het Sanskriet "nala/नल").Nala is ook een Disney-naam - Nala was de vriend die de vrouw werd van Simba, de held van The Lion King. De naam debuteerde in de Amerikaanse Top 1000 in 2015. In Duitsland staat de naam al enige tijd in de top 10 namen die beginnen met een N. Nala is ook een Hindoeïstische jongensnaam. Het is ook een mannelijke hindoeïstische mythologische figuur in de Mahabharata Varianten van de naam zijn onder meer Nalah en Nahla. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Duitse actrice Nala Nieswandt en de Amerikaanse schrijfster Nala Henkel-Aislinn. De naam Nala is ook populair bij BA -ers (Bekende Amerkanen) Amerikaans acteur Keenen Ivory Wayans gaf de naam Nala aan zijn dochter. En Robe n Bryiana Dyrdek gaven hun dochter de naam Nala Ryan Dyrdek (2017).

Beroemdheden met de naam Nala

Nala (The Lion King)
Personage

Nala is een fictief personage in Disney's The Lion King-filmfranchise. Geïntroduceerd in de animatiefilm The Lion King (1994), verschijnt Nala vervolgens als een minder prominent personage in de sequels van de film The Lion King II: Simba's Pride (1998) en The Lion King 1½ (2004), en dient als een terugkerend personage in De Leeuwenwacht (2015-2019). Nala is het belangrijkste vrouwelijke personage in The Lion King. Aangezien de film werd geïnspireerd door William Shakespeare's tragedie Hamlet, wordt Nala beschouwd als The Lion King's equivalent van Hamlet's liefdesbelang Ophelia, hoewel er verschillen blijven tussen de twee personages. Veel vroege concepten die voor het eerst voor Nala waren ontwikkeld, werden uiteindelijk verlaten, waaronder een broer en vader voor het personage, evenals haar romantisch achtervolgd door Scar. Hoewel de kritische ontvangst in de richting van Nala over het algemeen gemengd was, werd Kelly's vocale optreden geprezen.

Nala Damajanti
Actrice

Nala Damajanti was de artiestennaam van een laat-19e-eeuwse slangenbezweerder die met P.T. Barnum's circus en trad op in de beroemde Folies Bergère in Parijs. Franse bronnen identificeren haar als Emilie Poupon van Nantey, departement Jura, Frankrijk.

Nala Nieswandt
Actrice

Nala Nieswandt is een Duitse actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Ze speelt onder meer in de films Bad Trip, Und am Ende sind alle allein en Egobitch.

Boeken met de naam Nala

Nala en Damayanti
Auteur: Mahabharata-epos

Nala, ook wel Nala en Damayanti genoemd, is een bekend verhaal in de raamvertelling van het Mahabharata-epos. Het is een liefdesverhaal waarin de vrouw (Damayanti) een actieve rol speelt. Nala verspeelt zijn rijk en samen worden ze verbannen naar het bos, net als in het Mahabharata-epos zelf. Nala verlaat zijn vrouw, doordat hij bezeten is door de demon Kaali, niet te verwarren met de god Kálii. Pas na allerlei avonturen vinden Nala en Damayanti elkaar weer.

Geografie met de naam Nala

Gemeente: Nala (Zuid Afrika)

Nala (officieel Nala Local Municipality) is een gemeente in het Zuid-Afrikaanse district Lejweleputswa. Nala ligt in de provincie Vrijstaat en telt ongeveer 85.000 inwoners

Namen die lijken op Nala

Éala   -   Nalah   -   Nalani   -   Nalin   -   Nela   -   Nele   -   Nell   -   Nila   -   Nola   -   Tala

Hoe spel ik de naam Nala?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • N November
 • A Alfa
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Nala met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Nala in braille

n
a
l
a

Zo sein je Nala in morsecode

— ·
· —
· — · ·
· —

Zo sein je Nala met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nala bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 4 letters