Jill Geboortekaartje naam Jill m2

Betekenis Jill

De Jeugdige, Kind van de goden
Meer informatie

Geslacht

Jill wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jill is Engels

Naamsopbouw

Jill is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (j, l, l).

Populariteit van de naam Jill

Jill is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jill tussen 1996 en 2023. De naam Jill is minder populair geworden.

 • Jill is 98x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 16x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jill

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jill is een mooie Engelse meisjesnaam. De betekenis van de naam Jill is "kind van de goden". De naam kan meerdere herkomsten hebben. Het is een korte vorm van Gillian, van de Latijnse naam Juliana die "jeugdig" betekent. Nu wordt het vaak gebruikt als een onafhankelijke voornaam. Waarschijnlijk vanwege de associatie met Engelse kinderliedjes, heeft Jill de eeuwige uitstraling van een roze-wangige peuter - ook al is het een van de oudste namen op de lijst, een middeleeuwse variatie op de Romeinse Julia. De koppeling van Jack en Jill om een ​​generieke jongen en meisje aan te duiden, gaat minstens terug tot de vijftiende eeuw. Varianten van de naam zijn onder meer Gill, Jillie en Jilly. Een opmerkelijke presentator is Jill Biden. Jill Clayburg is een gerenommeerd actrice, en Jill Scot is een bekende zangeres. In Nederland kennen we social celeb Jill Ruby (Jill van Dooren). Jill Schirnhofer een bekende TV creatieveling. Jill Shaw is een Vlaamse zangers. Jill is ook een populaire naam in boeken, films en series. Jill Taylor is de moeder van het gezin in de serie 'Home Improvement', Jill Chase een personage in de film 'The Collector'. En Jill Sadelstein is het hoofdpersoon in de film 'Jack and Jill'.

Beroemdheden met de naam Jill

Jill Schirnhofer
TV-persoonlijkheid

Jill Schirnhofer, ook wel bekend als kortweg Jill, is een Nederlands illustrator, schrijver, programmamaker en actrice. Hoewel ze van beroep hoofdzakelijk illustrator en schrijver is, beleeft ze haar doorbraak door het kinderprogramma Jill, dat ze voor AVROTROS op Zapp, NPO 3 presenteert.

Jill van Dooren
Social Media Celeb

Jill van Dooren, ook wel Jill Ruby, is een Nederlandse Social Celeb. Ze is vooral te vinden op YouTube en Instagram.

Jill Clayburgh
Actrice

Jill Clayburgh was een Amerikaans actrice. Zij werd twee jaar achter elkaar genomineerd voor een Oscar voor haar hoofdrollen in An Unmarried Woman en Starting Over. Voor eerstgenoemde titel kreeg ze daadwerkelijk de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes 1978.

Jill Scot
Zangeres

Jill Scott is een Amerikaanse r&b-, soul- en jazzzangeres, songwriter, actrice en dichteres. Ze mengt jazz, r&b, spoken word en hiphop met andere genres en creëert zo muziek die neo-soul genoemd wordt. Ze haalt moeiteloos hoge noten, waardoor men haar vaak met Minnie Riperton en Deniece Williams vergelijkt.

Jill Roord
Voetbalster

Jill Jamie Roord (Oldenzaal, 22 april 1997) is een Nederlands voetbalster die vanaf het seizoen 2021/22 uitkomt voor VfL Wolfsburg, actief in de Duitse Bundesliga-Frauen. Ze is de dochter van voetballer René Roord.

Boeken met de naam Jill

Het grote Jill doe boek
Auteur: Ill Schirnhofer

Het grote Jill doe Boek is een leuk knutselboek van ill Schirnhofer. Buiten regent het, je BFF is op vakantie, of je hebt 'gewoon' even geen zin... Waar je ook bent of wat je ook doet, met Het grote Jill-doeboek verveel je je nooit meer! Het staat vol met tips, testjes, spelletjes om je uren te vermaken! Pimp je oude jeans met gouden sterren, duik de keuken in om zelf krokante pindarotsjes of marshmellow's te maken, zoek de verschillen of kleur een van de vele tekeningen in. Natuurlijk staat dit doeboek ook vol met activiteiten. Maak bijvoorbeeld met je BFF alles wat je nodig hebt voor een heerlijk spa-dagje aan huis. En natuurlijk vullen jullie samen het vriendschapscontract in. Best friends forever!

Films met de naam Jill

Jack and Jill

Jack and Jill is een Amerikaanse filmkomedie uit 2011 onder regie van Dennis Dugan. Jack (Adam Sandler) is een succesvolle reclameman in Los Angeles, getrouwd met Erin (Katie Holmes) en vader van twee kinderen. Als zijn neurotische en aanzienlijk minder succesvolle tweelingzus Jill (ook Sandler) overkomt om Thanksgiving te vieren, ontstaan er al snel grote spanningen. Ondertussen heeft Jack de opdracht om Al Pacino te strikken voor een reclamefilmpje voor Dunkin' Donuts. Pacino blijkt op Jill te vallen en alleen mee te willen werken als hij een afspraakje met haar krijgt.

Namen die lijken op Jill

  -   Jillian   -   Jillie

Hoe spel ik de naam Jill?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • I Italia
 • L Liverpool
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • I India
 • L Lima
 • L Lima

Zo spel je Jill met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Jill in braille

j
i
l
l

Zo sein je Jill in morsecode

· — — —
· ·
· — · ·
· — · ·

Zo sein je Jill met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jill bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 4 letters