Nina Geboortekaartje naam Nina m2

Betekenis Nina

Dapper, Meisje
Meer informatie

Geslacht

Nina wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nina is Frans

Naamsopbouw

Nina is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (n, n).

Populariteit van de naam Nina

Nina is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nina tussen 1989 en 2023. De naam Nina is minder populair geworden.

 • Nina is 405x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nina maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nina

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nina is een mooie meisjesnaam. De naam Nina is een vleivorm uit de kindertaal van verschillende namen, die in verschillende talen voorkomt. Het is bijvoorbeeld een Franse vorm van Anna, naast Nanine, Ninette, Ninon. Het kan ook een verkorting van Antonina zijn. In het Zweeds bijvoorbeeld van Karoline. In het Italiaans van de meest verschillende namen, vooral van Annina en Giovannina (Johanna). In het Russisch verkorting van Aninka, een vleivorm van Anna. Er zijn alternatieve spellingen, afhankelijk van de oorsprong van de naam. Nína is een IJslandse naam die in IJsland wordt gebruikt. Niná is een Sami-naam die wordt gebruikt in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden, Noord-Finland en Moermansk. Net afwijkende varianten die allemaal in Nederland bestaan zijn: Niña , Nína , Nīna , Nîna , Ņina en Ñina. Het woord nina heeft trouwens in erg veel talen een betekenis. Het heeft ook een relatie met het Spaanse woord "niña", wat zich vertaalt als "klein meisje" en heeft betekenis in verschillende andere talen: In het Hebreeuws: "God was genadig, God heeft gunst getoond"; In het Perzisch: "leuk"; Hindi: "mooi"; In Swahili: "moeder"; In Native American: "sterk"; In het Hebreeuws ook: "parel"; ;In het Spaans: "engel", In het Arabisch: "vriend"; En in het Grieks: "bloem".

Beroemdheden met de naam Nina

Nina Arianda
Actrice

Nina Arianda Matijcio is een Amerikaanse actrice. Ze won de Tony Award 2012 voor beste actrice in een toneelstuk voor haar rol als Vanda Jordan in Venus in Fur, en ze werd genomineerd voor de Tony Award 2011 voor beste actrice in een toneelstuk voor het vertolken van Billie Dawn in Born Yesterday.

Nina Simone
Muzikante

Nina Simone, artiestennaam van Eunice Kathleen Waymon (Tryon, North Carolina, 21 februari 1933 – Carry-le-Rouet, 21 april 2003), was een Amerikaanse singer-songwriter, pianiste en burgerrechtenactiviste. Ze wordt vooral gerekend tot de jazzmuzikanten, maar had zelf een hekel aan deze term. In haar werk zijn ook de invloeden van klassieke muziek, blues, rhythm-and-blues en soul te horen.

Nina Storms
Ondernemer

Nina Storms (Amsterdam, 21 juli 1953), voorheen bekend onder de namen Nina Brink en Nina Aka-Vleeschdraager[1], geboren als Nina Bernadina Vleeschdraager, is een Nederlands ondernemer. Ze is vooral bekend geworden als de voorzitter van de raad van bestuur van internetprovider World Online.

Nina Polak
Schrijfster

Nina Polak (Haarlem, 25 juni 1986) is een Nederlands schrijver van fictie en non-fictie. Ze debuteerde in 2014 met We zullen niet te pletter slaan. Deze roman werd driemaal genomineerd voor een prijs.

Nina Hagen
Muzikante

Catharina (Nina) Hagen (Oost-Berlijn, 11 maart 1955) is een Duitse zangeres, actrice en songwriter.

Nina Deuss
Actrice

Nina Deuss is een Nederlands actrice. Ze studeerde aan de Toneelschool in Maastricht en later bij onder andere Frans Strijaards.

Nina
Muzikante

Annina Lie-Atjam, artiestennaam Nina (Amsterdam, 1981), is een Nederlands rapper. Ze is de eerste vrouwelijke rapper die tekende bij Top Notch. Ze was in 2005 in Malawi voor een televisieprogramma van Ali B en ook te zien in diens Ali B op volle toeren.

Nina
Actrice

Nina (ook Nansje, Nanše/Nanshe of Naš) was in de Soemerische mythologie de godin van de vruchtbaarheid, oorspronkelijk de dochter van Enlil, maar later van Enki. Zij was de zus van Nidaba en Ningirsu (wat een andere naam voor Ninurta zou kunnen zijn). Haar gemaal was de god Nindara. Zij werd vooral vereerd in de stad Nina (moderne Surghul).

Nina Dobrev
Actrice

Boeken met de naam Nina

Prinses Nina
Auteur: Marlise Achterbergh

Prinses Nina is een kinderboek van de hand van Marlise Achterbergh. Prinses Nina woont bij haar ouders op een kasteel. Het is tijd voor een prins, vinden haar papa en mama en ze nodigen dan ook allerlei prinsen uit. Ze zijn slim en knap. Ze komen uit Frankrijk en China. Maar ze zijn toch niet de droomprins van Prinses Nina. De koning en de koningin gaan dan maar te rade bij hun vrienden, de koning en koningin uit Ghana. Zij brengen hun dochter mee, prinses Melowo. Prinses Nina en prinses Melowo kunnen heel goed met elkaar opschieten. En zo komen er twee koninginnen in het land. Prinses Nina is een modern sprookje over een prinses die moet trouwen met een prins, maar verliefd wordt op een prinses. Dit grappige en ontroerende verhaal laat kinderen op een warme manier heel open naar anderen kijken. Het boek is winnaar van de diversiteitswedstrijd categorie kleuters.

Namen die lijken op Nina

Dina   -   Gina   -   Lina   -   Mina   -   Nani   -   Nena   -   Nine   -   Nona   -   Tina   -   Vina

Hoe spel ik de naam Nina?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • I Italia
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • I Iris
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • N November
 • I India
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Nina met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Nina in braille

n
i
n
a

Zo sein je Nina in morsecode

— ·
· ·
— ·
· —

Zo sein je Nina met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nina bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 4 letters