Loena Geboortekaartje naam Loena m2

Betekenis Loena

Maan, Leeuwin, Gereed voor strijd
Meer informatie

Geslacht

Loena wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Loena is Latijn

Loena is afgeleid van de naam Luna

Naamsopbouw

Loena is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, e, a) en 2 medeklinkers (l, n).

Populariteit van de naam Loena

Loena is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Loena in 2023. De naam Loena is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Loena is 10x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Loena maak je ook deze 4 babynamen:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Loena

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Loena is een mooie meisjesnaam. De naam Loena is een variant van de naam Luna. De naam Luna is een vrouwelijke naam van Latijnse oorsprong die de maan betekent. Luna is de Romeinse godin van de maan. Ze is gelijk aan de Griekse maangodin Selene. Later werd ze gelijkgesteld aan Diana en Hekate. Een namengoeroe zei eens: Luna heeft gewoon alle elementen voor het succes van babynamen: een geweldig, romantisch achtergrondverhaal en een glimmend beeld als de Romeinse godin van de maan, al die literaire en beroemdheden, het zeer trendy oo-geluid, zoals in Juno, Jude, Luca, Juniper , Ruby, Louisa, om er maar een paar te noemen. Varianten van de naam zijn verder onder meer Lunah en Loona. De naam Loena is vooral erg populair bij ouders in België, Frankrijk en Italië. Bekende drager van de naam is onder meer de Belgische kunstschaatster Loena Hendrickx. Loena "Lijpo" Leeflang (Engels: Luna "Loony" Lovegood) is een personage uit de Harry Potterboeken van J.K. Rowling. In de boeken wordt ze omschreven als een toonbeeld van "mafheid". Loena (Russisch: Луна, Maan, ook wel Loenik, Maantje) was ook een ruimtevaartprogramma van de Sovjet-Unie dat onderzoek van de Maan tot doel had.

Beroemdheden met de naam Loena

Loena Hendrickx
Schaatster

Loena Hendrickx (Turnhout, 5 november 1999) is een Belgisch kunstschaatsster. Op het WK van 2021 werd Hendrickx met een persoonlijk record in de vrije kür en de totaalscore vijfde. Ze plaatste zich daardoor ook voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.[1] Op die Olympische Spelen eindigde Hendrickx met een totaalscore van 206,79 punten op de achtste plaats en kreeg ze een olympisch diploma. Op het WK van 2022 won Hendrickx de zilveren medaille. Het was de eerste individuele medaille voor België ooit op het wereldkampioenschap, en de eerste medaille over alle disciplines heen sedert het goud van Micheline Lannoy en Pierre Baugniet bij de paren in 1948.

Loena Leeflang
Personage

Loena "Lijpo" Leeflang (Engels: Luna "Loony" Lovegood) is een personage uit de Harry Potterboeken van J.K. Rowling. In de boeken wordt ze omschreven als een toonbeeld van "mafheid". Ze heeft haar toverstaf altijd achter haar oor gestoken, draagt een ketting gemaakt van Boterbier-doppen en oorbellen met radijsjes (die later luchtruimpruimen blijken te zijn) eraan. Loena's vader is de hoofdredacteur van de Kibbelaar, waarin hij verhalen publiceert waarvan hij vindt dat "het publiek het moet weten". De verhalen zijn echter over het algemeen belachelijk, onwaar en raar. Loena gelooft ze echter onvoorwaardelijk en daarom vinden de meeste mensen haar een vreemde snuiter. Loena verdedigt haar standpunten en haar vader echter tegen beledigingen van anderen. Loena's moeder is overleden omdat een experiment verkeerd uitpakte. Loena is een volbloed tovenaar.

Namen die lijken op Loena

Lana   -   Leana   -   Lena   -   Leni   -   Lenne   -   Leny   -   Leona   -   Lian   -   Liana   -   Lien   -   Liene   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Linne   -   Luana   -   Luèn   -   Luna   -   Lune   -   Lyna   -   Lynn

Artikelen over de naam Loena

Hoe spel ik de naam Loena?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • O Oslo
 • E Edison
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • O Omar
 • E Eva
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • O Oscar
 • E Echo
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Loena met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Loena in braille

l
o
e
n
a

Zo sein je Loena in morsecode

· — · ·
— — —
·
— ·
· —

Zo sein je Loena met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Loena bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 5 letters