Steve Kaart van Naam Steve

Betekenis Steve

Kroon, Krans (van het Oudgriekse "Stéfanos / Stéphanos (Στέφανος)",)
Meer informatie

Geslacht

Steve wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Steve is Engels

Naamsopbouw

Steve is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (s, t, v).

Like

Deze naam is 0x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Steve

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Steve is een mooie, bekroonde jongensnaam met geschiedenis. Deze naam is afgeleid van het Oudgriekse "Stéfanos / Stéphanos (Στέφανος)", wat "kroon, guirlande, krans, eer, beloning, elke prijs of eer" betekent, wat op zijn beurt is afgeleid van "stéphō ‎(στέφω)", wat betekent "omringen.” In het oude Griekenland werd een kroon gegeven aan de winnaar van een wedstrijd (vandaar de kroon, het symbool van heersers). Het gebruik van het zelfstandig naamwoord werd voor het eerst vastgelegd in de Ilias van Homerus. Het gebruik van het zelfstandig naamwoord werd voor het eerst vastgelegd in de Ilias van Homerus. De naam is veelbetekenend voor christenen: volgens het boek Handelingen in het Nieuwe Testament was Sint-Stefanus een diaken die werd gestenigd en wordt hij beschouwd als de eerste christelijke martelaar. Korte varianten van de naam zijn onder meer Ste, Steph en Stevie. Van Stephan of Stefan zijn natuurlijk veel meer varianten. Enkele hiervan zijn: Esteban (Spaans); Estêvão (Portugees); Esteve (Catalaans); Estève (Occitaans); Étienne en Stéphane (Frans); Istifanus (Arabisch); István (Hongaars); Setefane (Sotho); Shtjefni (Albanees); Stefan (Duits, Nederlands, Noors, Zweeds, Deens, Oekraïens, Bulgaars en Servisch; Duitse uitspraak: [ˈʃtɛfan]); Stefan (IJslands); Stepan (Oekraïens, Russisch, Armeens); Ștefan (Roemeens); Štefan (Slowaaks en Sloveens); Stefana (Malagasië); Stefano (Italiaans en Swahili); Stefanos (modern Grieks, modern Hebreeuws en Ests); Stefans (Lets en Afrikaans); Steffan (Welsh); Štěpán (Tsjechisch); Stepaan (Georgisch); Steponas (Litouws); Stiofán (Iers); Stjepan (Kroatisch); Sutepano (Japans); Szczepan (Pools); Tapani (Fins); Sitiveni (Fijisch) en Setefano (Samoaans). Bekende dragers van de naam vind je vooral in Engelstalige landen. Steve Beaton is een bekende darter, Steve Davis 1 van de grootste snooker spelers. Natuurlijk kennen we ook allemaal de oprichter van Apple, Steve Jobs. En wat minder mensen weten, is dat de mede oprichter ook de naam Steve draagt, Steve Wozniak. En de naam Steve is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Steve Randle is het fictief hoofdpersonage in de roman "The Outsiders" van S. E. Hinton en werd gespeeld door Tom Cruise in de gelijknamige verfilming. Steve Rogers alias Captain America is een Marvel Comics-superheld gespeeld door Chris Evans. Steve Hay is een personage in S.E. Hinton's Rumble Fish en Steve is ook de default-avatar in computerspel "Minecraft". Steve Burnside is een personage in de Resident Evil-serie en Steve Austin is een personage op TV's "Six Million Dollar Man". Verder kennen we Steve van Gerbigpersonage in TV's "Gilmore Girls".

Beroemdheden met de naam Steve

Steve Wozniak
Ondernemer

Stephen Gary Wozniak is een Amerikaans ingenieur. Hij richtte op 3 januari 1977 samen met Steve Jobs en Ronald Wayne het computerbedrijf Apple op. Zijn bijnaam is Woz.

Steve Davis
Snooker speler

Steve Davis (Londen, 22 augustus 1957) is een Engels voormalig professioneel snookerspeler. Zijn gloriedagen beleefde hij in de jaren 80, waarin hij in totaal zes keer het wereldkampioenschap in de Crucible in Sheffield won.

Steve Bull
Voetballer

Stephen ("Steve") George Bull (Tipton, 28 maart 1965) is een voormalig betaald voetballer uit Engeland, die speelde als aanvaller gedurende zijn carrière. Hij kwam het grootste deel van zijn loopbaan uit voor Wolverhampton Wanderers. Na zijn actieve carrière stapte hij het trainersvak in.

Steve Beaton
Darter

Steve Beaton (Coventry, 5 april 1964) is een Engelse darter, die uitkomt voor de Professional Darts Corporation (PDC). In 1993 won Beaton de Winmau World Masters door in de finale de Schot Les Wallace te verslaan. Hij wist hiermee zijn eerste grote titel te winnen. In 1994 werd de WDF Europe Cup singles gewonnen door in de finale Engelsman Martin Adams te verslaan. In 1996 won de Engelsman, die vanwege zijn uiterlijk de bijnaam The Bronzed Adonis verwierf, het prestigieuze BDO World Professional Darts Championship, nadat hij Welshman Richie Burnett met 6-3 in de finale versloeg. Daarnaast won Beaton verscheidene andere toernooien en was hij in 2004 halvefinalist op het UK Open en de World Grand Prix.

Films met de naam Steve

Steve Jobs (2015)

Steve Jobs is een biografische dramafilm uit 2015, geregisseerd door Danny Boyle en geschreven door Aaron Sorkin. Het is een Brits-Amerikaanse coproductie en is een bewerking van de biografie uit 2011 door Walter Isaacson en interviews uitgevoerd door Sorkin. De film beslaat 14 jaar (1984–1998) uit het leven van Apple Inc. mede-oprichter Steve Jobs, specifiek voorafgaand aan drie persconferenties die hij in die tijd gaf. Jobs wordt gespeeld door Michael Fassbender, met Kate Winslet als Joanna Hoffman en Seth Rogen, Katherine Waterston, Michael Stuhlbarg en Jeff Daniels in bijrollen.

Namen die lijken op Steve

Steven   -   Stevie

Hoe spel ik de naam Steve?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • V Valencia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • V Valentijn
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • V Victor
 • E Echo

Zo spel je Steve met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Steve in braille

s
t
e
v
e

Zo sein je Steve in morsecode

· · ·
·
· · · —
·

Zo sein je Steve met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Steve bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 5 letters