Rikki Geboortekaartje naam Rikki u2

Betekenis Rikki

Eeuwige heerser (van Richard), Eeuwig (van Erika), Machtige beschermer (van Frederika)
Meer informatie

Geslacht

Rikki wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rikki is Engels en Scandinavisch.

Naamsopbouw

Rikki is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, i) en 3 medeklinkers (r, k, k).

Like

Deze naam is 1x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rikki

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rikki is een mooie meisjesnaam en jongensnaam, heerlijk uniseks dus! In de VS overwegend een meisjesnaam, maar in de UK geven ouders al bijna in 50% van de gevallen de naam aan een zoontje. In Nieuw Zeeland is het bijna altijd een jongensnaam. In Autralië en Canada dan weer bijna altijd de naam voor een dochtertje. Ook in Nederland en België kiezen ouders de naam meestal voor een dochter. De naam heeft veel connecties en wortels, waaronder in de Oud-Noorse naam Erica, de Oud-Duitse naam Frederica, de naam Rica, de Amerikaanse naam Richelle en de alternatieve spelling Rickie. Met hun naam die "voor altijd" en "alleen" betekent, zal Rikki goed voorbereid zijn op solo-avonturen, en misschien zelfs rust en sereniteit vinden in hun eigen gezelschap. Als onafhankelijke ziel kan Rikki hun naam over de hele wereld volgen. De variant Ricki is ook populair, net als Vikki en Vicky en Nikki en Nicky. Verder kennen we natuurlijk ook de namen Rikke en Mikki. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Japanse zangrer Rikki (geboren Ritsuki Nakano), Rikki Ducornet (geboren Erica DeGre), een Amerikaanse schrijver, Erica "Rikki" Mongeon, een Amerikaanse reality-tv-persoonlijkheid ("A Double Shot at Love"); overigens tweelingzus van zus Victoria "Vikki" Mongeon; een van de Ikki Twins, en als laatste Rikki Kleeman, een Amerikaanse advocaat en tv-persoonlijkheid. De naam is ook populair bij popsterren, schrijves en regisseurs. Zo kennen we de Song "Rikki Don't Lose That Number" van Steely Dan, is Rebecca "Rikki" Barnes een bekend personage in de Captain America-strips en is Rikki Chadwick een bekend personage in de H2O htiserie: Just Add Water".

Beroemdheden met de naam Rikki

Rikki Klieman
Advocate

Rikki Kleeman (geboren in 1948) is een Amerikaanse strafrechtadvocaat en tv-persoonlijkheid. Ze is onder meer juridisch analist voor CBS News. Bovendien is ze een auteur, actrice en is ze getrouwd met William Bratton, voormalig hoofd van de politie van Los Angeles en voormalig politiecommissaris van de politie van New York.

Rikki Rachtman
TV persoonlijkheid

David Andrew "Riki" Rachtman is een Amerikaanse televisie- en radiopersoonlijkheid. Hij is vooral bekend vanwege zijn samenwerking met de hardrock- en heavy metal-scene van eind jaren tachtig en begin tot midden jaren negentig, waar hij MTV's Headbangers Ball organiseerde van 1990 tot de annulering van de show in 1995, en hij was de eigenaar van de in Hollywood gevestigde nachtclub The Cathouse.

Rikki Ducornet
Schrijfster

Rikki Ducornet is een Amerikaanse schrijver, dichter en kunstenaar. Haar werk is beschreven als "taalkundig explosief en sociaal relevant"

Rikki Rockett
Muzikant

Richard Allan Ream, ook bekend als Rikki Rockett is de drummer en mede-oprichter van de Amerikaanse glam-metalband Poison.

Boeken met de naam Rikki

Rikki en Anni
Auteur: Guido van Genechten

Elke dag ziet Rikki Anni spelen op het pleintje. Hij droomt dat hij haar vriendje is. Dat ze SAMEN spelen. Maar hij durft haar niet te vragen. Hij moet iets verzinnen om indruk op haar te maken

Rikki-Tikki-Tavi
Auteur: Rudyard Kipling

"Rikki-Tikki-Tavi" is een kort verhaal in de verhalenbundel The Jungle Book uit 1894 van Rudyard Kipling over de avonturen van een dappere jonge Indiase grijze mangoest. Het is vaak in bloemlezingen verschenen en meerdere keren gepubliceerd als een kort boek. Boek 5 van Panchatantra, een oude Indiase verzameling, bevat het verhaal van de mangoest en de slang, een inspiratiebron voor het "Rikki-Tikki-Tavi"-verhaal.

Muziek met de naam Rikki

Rikki don't loose that number
Artiest: Steely Dan

" Rikki Don't Lose That Number " is een single die in 1974 werd uitgebracht door rock / jazzrockgroep Steely Dan en het openingsnummer van hun derde album Pretzel Logic . Het was de meest succesvolle single uit de carrière van de groep, met een piek op nummer 4 in de Billboard Hot 100 in de zomer van 1974.

Namen die lijken op Rikki

Mikki   -   Nikki   -   Rikke   -   Riku

Hoe spel ik de naam Rikki?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • I Italia
 • K Kilogramme
 • K Kilogramme
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • I Iris
 • K Kevin
 • K Kevin
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • I India
 • K Kilo
 • K Kilo
 • I India

Zo spel je Rikki met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k
gebarentaal letter k
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Rikki in braille

r
i
k
k
i

Zo sein je Rikki in morsecode

· — ·
· ·
— · —
— · —
· ·

Zo sein je Rikki met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k
nautische vlag letter k
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rikki bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 20 unisex met 5 letters