Elle Geboortekaartje naam Elle m2

Betekenis Elle

Edel, Erfgoed, God is mijn Eed
Meer informatie

Geslacht

Elle wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Elle is Fries

Elle is afgeleid van de naam Elisabeth

Naamsopbouw

Elle is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 2 medeklinkers (l, l).

Populariteit van de naam Elle

Elle is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Elle tussen 2013 en 2023. De naam Elle is minder populair geworden.

 • Elle is 17x gegeven als voornaam in 2023

Palindroom

De naam Elle is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Elle' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Elle

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Meest waarschijnlijk is de naam Elle een afgeleide van Elisabeth, zoals zoveel namen. Maar er zijn meer versies over de oorsprong van de naam Elle. Volgens één versie wordt de naam Elle uit het Grieks vertaald als "dageraad", "licht". De naam Elle is wijdverbreid in veel Engelssprekende landen. Volgens een andere versie heeft de naam Elle Normandische wortels en is het een verkorte versie van de Germaanse naam Alia, die een integraal onderdeel is van sommige Germaanse namen, wat 'andere' betekent. Er is ook een vertaling uit het Duits - "alles", "volledig". Elle komt ook regelmatig voor in de Verenigde Staten. Ouders in Nederland kiezen vaker voor de naam Ella, dan voor Elle. De naam Elle komt dan weer vaker in combinatie met andere namen voor, zoals Elle-Ann, en Elle-Alissa. De naam Elle komt ook vaker voor in België. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Elle Fanning (actrice) en Elle Macpherson (model). Bekende personages met de naam zijn Elle Drive in Kill Bill en Elle Robinson in Neighbours.

Beroemdheden met de naam Elle

Elle Fanning
Actrice

Mary Elle Fanning is een Amerikaans actrice. Fanning is de jongere zus van actrice Dakota Fanning. Ze speelde als 2-jarige en 3-jarige de jongere versie van haar zus in de miniserie Taken en de film I Am Sam. Op 4-jarige leeftijd speelde ze haar eerste rol onafhankelijk van haar zus in de film Daddy Day Care. Als tiener kreeg ze belangrijke rollen in films zoals in Super 8 (2011), We Bought a Zoo (2011), Maleficent (2014), Trumbo (2015), en de hoofdrol in The Neon Demon (2016). Als jong volwassene blinkt ze in de, drama- roman. All the Bright Places (2020).

Elle Macpherson
Model

Eleanor Nancy Macpherson is een Australisch fotomodel en actrice, haar bijnaam is "the body". Ze werd ontdekt tijdens een vakantie in het Amerikaanse Aspen, Colorado. Daar werd ze door Click Model Management gespot en meteen gecontracteerd. Later werd ze wereldberoemd toen ze in Elle magazine ging poseren.

Elle Fanning
Actrice

Namen die lijken op Elle

  -   Ela   -   Eli   -   Ella   -   Ellen   -   Elles   -   Ellie   -   Ellis   -   Elly   -   Els   -   Illi   -   Illy   -   Uli   -   Ulla

Hoe spel ik de naam Elle?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Elle met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Elle in braille

e
l
l
e

Zo sein je Elle in morsecode

·
· — · ·
· — · ·
·

Zo sein je Elle met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Elle bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 4 letters