Ayla Kaart van Naam Ayla

Betekenis Ayla

Eik, Halo, Maanlicht
Meer informatie

Geslacht

Ayla wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ayla is Turks

Naamsopbouw

Ayla is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinker (y, l).

Populariteit van de naam Ayla

Ayla is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ayla tussen 2013 en 2021. De naam Ayla is in 2021 in populariteit gestegen.

 • Ayla is 133x gegeven als voornaam in 2021

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Ayla maak je ook deze babynaam:

Geboortekaartjes met de naam Ayla

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Ayla is een populaire Turkse meisjesnaam. De naam Ayla wordt meestal gebruikt als synoniem voor "maanlicht", hoewel het in het algemeen ook "halo" kan betekenen. "Ay" betekent "maan" in het Turks, zodat "Ayla" de "halo rond de maan" betekent. "Ayla" betekent ook "met de maan" als woord ( "ay" + "la" waarbij "la" wordt gebruikt voor "ile" wat "met" betekent in het Turks). In de context van voornamen is de betekenis echter halo en kan deze gerelateerd zijn aan de namen Aylin (ook afgeleid van "ay"), Tülin of Aylanur. Leuk weetje: De betekenis van de naam “Aila” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Aila is ook een naam in het Fins (equivalent van Helga of Olga) en heeft daar een betekenis die wel in de buurt komt. De Finse betekenis is "brenger van licht" betekent. En in het Schots betekent de naam Aila "van een sterke en veerkrachtige plaats". De naamAyla wordt soms ten onrechte geïdentificeerd als een variant van de vrouwelijke Arabische naam "Aliya", wat "subliem" of "groot" betekent. "Aliya" of "Aaliyah" is eigenlijk de vrouwelijke vorm van "Ali" of "Aali" en is een niet-verwante naam. De Turkse variant van "Aaliyah" staat dichter bij "Aliye" en niet bij "Alya". De naam Ayla komt ook als achternaam voor, bijvoorbeeld bij Safiye Ayla (bekende Turkse zangeres). De naam wordt veel gegeven door ouders in Engelstalige landen, zoals de Verenigde Staten en Engeland. Ook in Brazilië komt de naam vaak voor. In Nederland is de naam de laatste jaren ook populair, en staat hoog in de kindernamen van de SVB. Bekende dragers van de naam zijn Ayla Enduran (violiste) en Ayla Algan (actrice)

Beroemdheden met de naam Ayla

Safiye Ayla
Zangeres

Safiye Ayla was een van de beroemdste zangers van de Turkse klassieke muziek. Safiye Ayla werkte met enkele van de belangrijkste kunstenaars van haar tijd, waaronder Yesari Asım Arsoy, Hafız Ahmet Irsoy, Selahattin Pınar, Sadettin Kaynak en Udi Nevres Bey. Ze trad op voor Mustafa Kemal Atatürk in 1932 en werd een van zijn favoriete zangers.

Ayla Algan
Actrice

Ayla Algan is een Turkse film- / toneelactrice en zangeres.

Ayla Enduran
Muzikante

Ayla Erduran is een Turkse violiste. Als leerling van Karl Berger speelde ze haar eerste recital toen ze 10 jaar oud was. Haar optredens met grote orkesten omvatten het London Symphony, Suisse Romande, Berlin RIAS, Presidential Symphony Orchestra en Czech Philharmonia.

Namen die lijken op Ayla

Aila   -   Aylin   -   Ayliz   -   Ela   -   Ella   -   Elle   -   Elly   -   Els   -   Erla   -   Illi   -   Illy   -   Isla   -   Uli   -   Ulla

Hoe spel ik de naam Ayla?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • Y Yfke
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • Y Yankee
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Ayla met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Ayla in braille

a
y
l
a

Zo sein je Ayla in morsecode

· —
— · — —
· — · ·
· —

Zo sein je Ayla met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ayla bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 4 letters