Beer Geboortekaartje naam Beer j2

Betekenis Beer

Beer, dapper, held, strijder
Meer informatie

Geslacht

Beer wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Beer is Nederlands

Naamsopbouw

Beer is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 2 medeklinkers (b, r).

Populariteit van de naam Beer

Beer is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Beer in 2023. De naam Beer is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Beer is 22x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Beer

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Beer is een sterke, moedige jongensnaam. Bij babynamen.nl denken we dat Beer de komende jaren wel eens in populariteit kan toenemen. Het is een mooie korte natuurlijke naam, die stoer en toch ook zacht is. De naam Beer is afgeleid van de naam Berend (ook vaak een bijnaam voor iemand met de naam Berend) en een variant van de Germaanse naam Bernhard of Bernard. De naam Barend komt vooral in Nederland voor (en bijvoorbeeld soms in Canada of Duitsland, waarbij er Hollandse roots zijn waarschijnlijk). De naam Bernhard is een tweestammige Oudhoogduitse jongensnaam die afgeleid is van de woorden "bero" (Bär) (betekenis: Beer) en "hard" (betekenis: hard, sterk, moedig). De naam kan dus samengevat worden als sterk en/of moedig als een beer. De naam kwam veel voor in het Germaanse gebied, maar is ook geadapteerd in het Frans. De naam is altijd populair gebleven, daar verschillende heiligen hem hebben gedragen, onder andere Bernard van Clairvaux. De voornaam Bernhard kreeg in Nederland een plotselinge populariteit in de tweede helft van de jaren dertig –in de tijd toen de relatie tussen prinses Juliana en Bernhard van Lippe-Biesterfeld bekend werd– met een piek in 1941, dus tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er bestaan veel mannelijke en vrouwelijke varianten van de naam. Ondermeer de volgende jongens en meisjsnamen zijn varianten: Barend (m), Bé (m), Berend (m), Berendien (v), Berendientje (v), Berendina (v), Berendine (v), Berendinus (m), Berendje, Berentien, Berentina, Berentine, Berentje, Bern (m), Berna (v), Bernaard (m), Bernadet (v), Bernadette (v), Bernadetto (m), Bernadina (v), Bernadine (v), Bernard (m), Bernarda (v), Bernarde (v), Bernardien (v), Bernardin (m), Bernardina (v), Bernardine (v), Bernardo (m), Bernardus (m), Bernd (m), Berndina (v), Berndine (v), Berne (m), Bernharde (v), Bernhardina (v), Bernhardine (v), Bernhardus (m), Bernie (m), Bernke (v), Bernát (m), Berredina (v) en Bere (m). Bekende dragers van de naam zijn onder meer de voetballer Beer Wentink en de Zuid Afrikaanse acteur en regisseur Beer Adriaanse.

Beroemdheden met de naam Beer

Beer Adriaanse
Acteur

Jacobus Petrus Adriaanse (beter bekend als Beer Adriaanse ; geboren 20 mei 1985 ) is een Zuid-Afrikaanse acteur, regisseur, scenarioschrijver en muzikant. Hij staat bekend als een van de oprichters van de Afrikaanse muziekgroep Zinkplaat waarvan hij 10 jaar de drummer was. Hij speelt de rol van Thomas in de comedyserie Hotel (2016–2020) en van Corne Hanekom in het juridische drama Fynskrif (2018–2020); beide series worden uitgezonden op KykNET.

Beer Wentink
Voetballer

Beer Wentink (Haarlem, 23 november 1943) is een voormalig Nederlands profvoetballer. Hij was in de jaren zestig en zeventig een belangrijke speler van HFC Haarlem, wiens bijnaam "Mister Haarlem" luidde.

Geografie met de naam Beer

Dam: Beer (dam)

Een beer is een gemetselde dam in een vestinggracht. Deze moest het water in de gracht scheiden van het zoute water of het sterk stromende water van een grote waterpartij: zee, meer of rivier, waar de vesting aan kan liggen. De beer werd voorzien van een spitse rand, de zogenaamde ezelsrug, met daarop monniken of poppen om het oversteken van de gracht praktisch onmogelijk te maken. Voorbeelden van voormalige vestingsteden met een Beer als scheiding tussen zoet en zout water zijn Brielle, Harderwijk, Gorinchem, Klundert, Naarden, Muiden, Willemstad en Woudrichem.

Kunst met de naam Beer

Beeld: Beer van Balkum

De Beer van Balkum is een beeld van een beer in de Nederlandse plaats Berlicum. Het beeld is geplaatst in 2001 en was een schenking van de firma 'Klok Druten' aan de gemeente Sint-Michielsgestel. Kunstenaar Cor van Oosterhoud heeft het kunstwerk gemaakt. De Beer van Balkum is gehouwen uit Combe Brune, een lichte getinte, Franse steensoort.

Namen die lijken op Beer

Badr   -   Bart   -   Beert   -   Berk   -   Bert   -   Birk   -   Borr

Hoe spel ik de naam Beer?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • E Edison
 • E Edison
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • E Eva
 • E Eva
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • E Echo
 • E Echo
 • R Romeo

Zo spel je Beer met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Beer in braille

b
e
e
r

Zo sein je Beer in morsecode

— · · ·
·
·
· — ·

Zo sein je Beer met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Beer bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 4 letters