Devon Geboortekaartje naam Devon u2

Betekenis Devon

Van Devon (Engeland)
Meer informatie

Geslacht

Devon wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Devon is Engels

Naamsopbouw

Devon is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, o) en 3 medeklinkers (d, v, n).

Populariteit van de naam Devon

Devon is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Devon tussen 2013 en 2023. De naam Devon is minder populair geworden.

 • Devon is 17x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Devon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Devon is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam, van Engelse oorsprong. In bijna alle landen geven ouders de naam vaker aan een zoon. In Engelstalige landen als de VS of het UK is het 2 van de 3 keer de naam voor een zoon. Maar bijvoorbeeld in Argentinië is het bijna altijd een meisjesnaam. De opgegeven naam Devon is van onzekere oorsprong. Het is voornamelijk een Noord-Amerikaanse naam en kan worden afgeleid van het Engelse graafschap Devon of van de achternaam Devon (die dan ook weer verwijst naar het graafschap Devon). Betekenis "diepe valleibewoners", Devon is een variant van de naam Britse naam Devin en zit boordevol geschiedenis, van adembenemende landschappen van het Engelse graafschap Devon en Britse kolonisten - de Dumnonii. Deze Keltische gemeenschap leefde meerdere generaties lang in het hart van Devon, Cornwall en de omliggende gebieden. Elk gebied is pittoresk en uniek met zandstranden, glooiende heuvels en prachtige valleien. Met een naam als Devon zal de baby zijn roots nooit vergeten. Een vrouwelijke variant van de naam is Devonne. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Devon Werkheiser en model en actrice Devon Aoki. En ken je ook de Devon Rex? De Devon Rex is een kattenras dat zijn oorsprong vindt in het Engelse Devonshire. Dit ras heeft een bijzonder uiterlijk en een gekrulde vacht.

Beroemdheden met de naam Devon

Devon Morris
Atleet

Devon Morris (geboren 22 januari 1961) is een gepensioneerde Jamaicaanse sprinter die voornamelijk uitkwam op de 400 meter. Hij won deze afstand op de IAAF Wereldkampioenschappen Indoor in 1991 en zijn persoonlijk record was 45,49 seconden, behaald tijdens de Wereldkampioenschappen van 1987. Op de Olympische Zomerspelen van 1988 won hij met het Jamaicaanse team een ​​zilveren medaille op de 4 x 400 meter estafette.

Devon Aoki
Model

Devon Edwenna Aoki (New York, 10 augustus 1982) is een Amerikaans actrice van Japanse afkomst. Aoki's vader Rocky is een voormalig olympisch worstelaar en werd later eigenaar van de Benihana Steakhouse-keten. Haar moeder, Pamela Hilburger, is juwelier. Aoki's halfbroer Steve is dj. Toen Aoki dertien was, werd ze model. Ze maakte in 2003 haar filmdebuut.

Devon Werkheiser
Acteur

Devon Joseph Werkheiser (Atlanta (Georgia), 8 maart 1991) is een Amerikaanse acteur die bekend werd door zijn rol als Ned Bigby. In 2008 startte Werkheiser met een muziekcarrière.

Dwight Bayle
Voetballer

Dwight Devon Boyd Gayle is een Engels voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij tekende in juli 2016 een contract tot medio 2021 bij Newcastle United, dat circa €12.000.000, - voor hem betaalde aan Crystal Palace.

Natuurfenomenen

De Devon Rex is een kattenras dat zijn oorsprong vindt in het Engelse Devonshire. Dit ras heeft een bijzonder uiterlijk en een gekrulde vacht. Devon rex katten zijn erg gericht op mensen en hebben dan ook veel aandacht nodig. Door deze sterke mensgerichtheid kunnen ze bijvoorbeeld gemakkelijker kunstjes leren (zoals apporteren van propjes) en hebben ze een intelligent voorkomen. Ze zijn erg speels en aanhankelijk en hebben een zachtaardig karakter. Devon rexen zijn door hun karakter geschikte gezinskatten en gaan goed om met andere katten, honden en kinderen.

Geografie met de naam Devon

Eiland: Devon eiland

Devoneiland (Engels: Devon Island) in de Noordelijke IJszee is een van de Koningin Elizabetheilanden in de Canadese Arctische Archipel. Bestuurlijk behoort het tot het territorium Nunavut. Devoneiland is onbewoond en heeft een oppervlakte van 55.247 km². Het is daarmee het grootste onbewoonde eiland ter wereld. Het bergachtige eiland maakt deel uit van de Arctische Cordillera. Devoneiland is vooral bekend van de Haughtonkrater, die 39 miljoen jaar geleden ontstond door de inslag van een meteoriet van ongeveer 2 km in diameter. De krater zelf heeft een diameter van ca 23 km.

Graafschap: Devon

Devon of Devonshire is een graafschap in het zuidwesten van Engeland. De hoofdstad van Devon is Exeter, dat ook de hoofdstad van een bisdom van de Anglicaanse Kerk is. Met Devon kan zowel het historische graafschap als het administratieve graafschap worden bedoeld, hoewel Plymouth en Torbay twee zelfstandige bestuurlijke eenheden zijn. Er wonen in heel Devon ruim een miljoen inwoners, waarvan 787.171 in het administratieve graafschap.

Namen die lijken op Devon

Davin   -   Davina   -   Devin   -   Levon

Hoe spel ik de naam Devon?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • E Edison
 • V Valencia
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • E Eva
 • V Valentijn
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • E Echo
 • V Victor
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Devon met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Devon in braille

d
e
v
o
n

Zo sein je Devon in morsecode

— · ·
·
· · · —
— — —
— ·

Zo sein je Devon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Devon bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters