Emmy Geboortekaartje naam Emmy m2

Betekenis Emmy

Machtig, Verbonden, Groots, Universeel, Trouw, Kalm, Betrouwbaar (afgeleid van Emma), Overtuigend, Rivaal (afgeleid van Emily)
Meer informatie

Geslacht

Emmy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Emmy is Germaans

Emmy is afgeleid van de naam Emma

Naamsopbouw

Emmy is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 1 klinkers (e) en 3 medeklinkers (m, m, y).

Populariteit van de naam Emmy

Emmy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Emmy tussen 2014 en 2023. De naam Emmy is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Emmy is 33x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Emmy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Emmy is een mooie en populaire meisjesnaam. De naam Emmy is een variant van de naam Emma of verkorte versie van de naam Emily en Amalie. Over de oorsprong van de naam Emma bestaan veel verschillende versies. Volgens de eerste versie is de naam Emma afgeleid van de Hebreeuwse mannelijke naam Emmanuel, wat betekent "God is met ons". Er wordt dan aangenomen dat Emma de korte vorm is van de naam Emmanuel. Volgens de tweede versie is Emma een Germaanse naam. De naam is ontstaan uit het Germaanse woord ermena, wat "groot", "geweldig" betekende. Volgens andere bronnen is de naam Emma een Duitse naam die "heel, universeel" betekent. Het is mogelijk dat de naam veel later onafhankelijk werd, en dat de naam aanvankelijk een korte vorm was van oude Germaanse namen die met het element "ermen" ("alles, universeel") begonnen.De naam Emily is afgeleid van de Romeinse familienaam Aemilius. De familie Aemilius was een vooraanstaande en machtige familie in het oude Rome. De naam kan afkomstig zijn van het Latijnse woord aemulus dat 'rivaal' betekent, of de Griekse term aimylos dat 'sluw' of 'overtuigend' betekent. De naam is erg populair in Engelstalige landen. Emily was de nummer 1 babynaam voor meisjes in Amerika van 1996 tot 2007. En stond constant in de top 10 van 1991 tot 2016. Maar ook in de rest van de wereld is de naam populair, en vaak is er ook een lokale variant. Hier zijn nog enkele vormen die over de hele wereld worden gezien: Eemeli (Fins) Emelie (Zweeds) Emili (Hongaars) Emilia (Portugees) Emilia (IJslands) Emilie (Frans) Emīlija (Lets) Emilis (Litouws) Emilia (Bulgaars) Emlyn (Welsh). De naam komt veel voor in Frankrijk, de VS, Zweden, België en Nederland, en is bijvoorbeeld ook populair bij ouders in Suriname.

Beroemdheden met de naam Emmy

Emmy Hart
Directeur

Emmy Hart is de directeur van Rumas. Rumas (Reik uit naar más (Spaans voor ‘meer’)) is een stichting die jongens met moeilijkheden begeleidt. Emmy Hart ontving onder meer de Rotary Vocational Excellence Award (RVEA) voor haar werk met de Surinaamse jeugd.

Emmy Verhey
Muzikante

Emmy Verhey (Amsterdam, 13 maart 1949) is een Nederlands concertvioliste, die in 1961 debuteerde en in 2015 afscheid nam van het concertpodium.

Emmy Rossum
Actrice

Emmanuelle (Emmy) Grey Rossum (New York, 12 september 1986) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2005 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in The Phantom of the Opera, waarvoor ze daadwerkelijk een Saturn Award en een National Board of Review Award won.

Emmy Noether
Wetenschapper

Amalie Emmy Noether (Erlangen (Duitsland), 23 maart 1882 – Bryn Mawr (Verenigde Staten), 14 april 1935) was een Duitse wiskundige van Joodse afkomst. Haar werk op het gebied van de abstracte algebra heeft de gehele algebra een nieuw aanzien gegeven. Ze wordt gerekend tot de beste vrouwelijke wiskundigen[1] en ook Albert Einstein was vol lof over haar[

Boeken met de naam Emmy

Emmy en Olivier
Auteur: Robin Benway

Emmy & Olivier is een meeslepende young adult-roman van bestsellerauteur Robin Benway. Een heerlijk vakantieboek voor meiden vanaf 13 jaar. Wat doe je als je beste vriend na tien jaar afwezigheid plotseling op de stoep staat? De zeventienjarige Emmy krijgt de schrik van haar leven wanneer haar buurjongen na tien jaar vermissing plotseling weer voor de deur staat. Olivier en zij waren onafscheidelijk tot hij op zijn zevende ontvoerd werd. Zijn verdwijning zette haar wereld op zijn kop. Zou Olivier haar na al die jaren nog herkennen? Is er iets over van hun speciale band? Tijdens geheime surfdates leert Emmy Olivier opnieuw kennen. Hij is veranderd - langer, breder, mannelijker - maar nog net zo leuk. Wat is er precies gebeurd op zijn zevende? En welke rol speelt Emmy in dit drama?

Kunst met de naam Emmy

Televise prijs: Emmy Award

De Emmy Award – kortweg Emmy – is een Amerikaanse prijs die worden uitgereikt om buitengewone prestaties in de televisie-industrie te belonen. Er zijn verschillende categorieën en de prijzen worden op verschillende tijdstippen in het jaar uitgereikt.

Namen die lijken op Emmy

Amé   -   Amy   -   Emi   -   Emma   -   Emy   -   Imme

Artikelen over de naam Emmy

Hoe spel ik de naam Emmy?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • M Madagaskar
 • M Madagaskar
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • M Mila
 • M Mila
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • M Mike
 • M Mike
 • Y Yankee

Zo spel je Emmy met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter m
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Emmy in braille

e
m
m
y

Zo sein je Emmy in morsecode

·
— —
— —
— · — —

Zo sein je Emmy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter m
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Emmy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 4 letters