Tess Geboortekaartje naam Tess m2

Betekenis Tess

Oogst, Zomer, Jageres
Meer informatie

Geslacht

Tess wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Tess is Grieks

Tess is afgeleid van de naam Theresia

Naamsopbouw

Tess is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (t, s, s).

Populariteit van de naam Tess

Tess is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Tess tussen 1996 en 2023. De naam Tess is minder populair geworden.

 • Tess is 478x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 20x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Tess

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Tess, een verkorting van Tessa, Tessie en Tessy stamt mogelijk van de grondnaam Teresa of Theresia. Men brengt de naam in verband met Grieks theros 'warmte, zomer, oogst', therizein 'oogsten' en ook met Griekse thèraein 'jagen', dus 'jageres'. Voorts wordt hij wel verklaard als 'bewoonster van het eiland Thera', het tegenwoordige eiland Thira (Santorini), of 'bewoonster van Therasia'. De naam Tess is niet alleen populair bij ouders in Nederland en België, maar ook in de VS, Frankrijk en Scandinavië. De iconische literaire Tess is de prachtige heldin van Thomas Hardy's 'Tess of the D'Urbervilles', het morele middelpunt van de roman. Denk je dat je dochter een acteertalent is, dan is Tess ook een mooie naam. Er zijn heel wat Tesses op het scherm geportretteerd door onder meer Katharine Hepburn (Tess Harding in Women of the Year), Julia Roberts (Tess Ocean in Ocean's Twelve), Shirley Maclaine (Tess Carlisle in Guarding Tess), Melanie Griffiths (Tess McGill in Working Girl), Kate Hudson (Tess Finnegan in Fool's Gold), Jamie Lee Curtis (Tess Coleman in Freaky Friday), Cher (Tess in Burlesque), Della Reese (Tess in Touched by an Angel) en Malin Akerman (Tess in 27 dresses). Romanschrijver en modejournalist Plum Sykes noemde haar dochter Tess. Schrijver Tess Gerritsen werd geboren als Terry, maar besloot haar naam te vervrouwelijken toen ze romans begon te schrijven. In Nederland kennen we verder nog Tess Milne (presentatrice) en Tess Goossens (actrice).

Beroemdheden met de naam Tess

Tess Merkel
Zangeres

Eva Therese Margaretha Merkel, ook wel bekend als "Tess Merkel", is een Zweedse zangeres en songwriter die een van de oorspronkelijke leden is van de popgroep Alcazar.

Tess Gerritsen
Schrijfster

Tess Gerritsen is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Tess Milne
Presentatrice

Tess Milne (Alkmaar, 2 januari 1988) is een Nederlands televisiepresentatrice.

Tess Goosens
Actrice

Tess Goossens (Antwerpen, 7 oktober 1981) is een Vlaamse omroepster, zangeres en presentatrice.

Boeken met de naam Tess

Tess Rex
Auteur: Michelle Robinson

Ed wil zijn zusje niet met zijn speelgoed laten spelen. Zijn speelgoed is namelijk niet voor meisjes. En zeker niet met zijn dino's, die zijn toch voor jongens? Maar Ed snapt er helemaal niks van. Want ineens duikt Tess op, zij is een T-Rex met alle kleuren van de regenboog. En een rokje. Maar onderschat haar niet! Ze is net zo groot, woest en fel als alle jongensdino's. Ook meisjesdino's kunnen stoer zijn!

Films met de naam Tess

Guarding Tess

Bodyguard Doug Chesnic (Nicolas Cage) krijgt opdracht Tess Carlisle (Shirley MacLaine) te gaan bewaken. Tess Carlisle, de vaak ruzie zoekende maar zeer geliefde weduwe van de voormalige Amerikaanse president, drijft haar bodyguard Doug van tijd tot tijd tot wanhoop. Terwijl hij zijn werk bloedserieus neemt, haalt zij hem het bloed onder de nagels vandaan. Zij ziet Chesnic namelijk meer als golfcaddy en boodschappenjongen dan als beveiliger.

Namen die lijken op Tess

Jess   -   Kess   -   Teske   -   Tessa   -   Tessel

Hoe spel ik de naam Tess?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • E Edison
 • S Santiago
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • E Eva
 • S Samira
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • E Echo
 • S Sierra
 • S Sierra

Zo spel je Tess met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Tess in braille

t
e
s
s

Zo sein je Tess in morsecode

·
· · ·
· · ·

Zo sein je Tess met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Tess bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een T

Top 10 meisjesnamen met 4 letters