Clarence Geboortekaartje naam Clarence u2

Betekenis Clarence

Helder, blinkend (avn Latijnse Clarensis). Locatie (Clare rivier of stad Clare in Suffolk)
Meer informatie

Geslacht

Clarence wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Clarence is Engels en Latijn.

Naamsopbouw

Clarence is een lange naam en bestaat uit 8 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, e, e) en 5 medeklinkers (c, l, r, n, c).

Like

Deze naam is 1x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Clarence

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Clarence is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. In de Engelstalige landen overwegend een naam voor een zoontje, in Franstalige landen, zoals Frankrijk zelf en Canada, in 50% van de gevallen een naam voor een dochter. De betekenis van de naam Clarence is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Clarence is een jongensnaam van Latijnse afkomst. Het betekent 'helder' of 'iemand die in de buurt van de rivier de Clare woont'. Hoewel de geografische oorsprong van deze rivier onduidelijk is, kan deze verwijzen naar de Clare-rivier in het westen van Ierland. De rivier de Clarence is ook een stromende waterweg in Frankrijk nabij de regio Pas-de-Calais. Wat je er ook van neemt, Clarence is een heerlijke naam die ouderwetse charme combineert met elegante verfijning. Baby Clarence kan geïnspireerd raken om met de stroom van de levensreis mee te gaan en tegelijkertijd gefocust te blijven op hun persoonlijke doelen en dromen. De naam Clarence is ook afgeleid van de Latijnse titel Clarensis, die toebehoorde aan leden van de Britse koninklijke familie. De titel is uiteindelijk afgeleid van de naam van de stad Clare in Suffolk. Als voornaam wordt deze sinds de 19e eeuw gebruikt. De naam Clarence is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam, van Latijnse oorsprong en betekent "helder". De naam van de beschermengel in It's a Wonderful Life wordt de rest van het jaar zelden gehoord vanwege het leergierige, bijna nerdy imago, maar dit zou kunnen veranderen in het huidige naamgevingsklimaat. Clarence, een Engelse adellijke titel, genoot rond de eeuwwisseling in Engelstalige landen een grote populariteit, bereikte in 1900 zelfs nummer 18 en bleef tot 2010 op de lijst staan. Leuke weetjes over de naam Clarence: De titel heeft in de VS twee prominente juridische dragers: Clarence Darrow, advocaat bij de Scopes. Trial, en de huidige rechter van het Hooggerechtshof, Clarence Thomas. We kunnen Clarence Birdseye bedanken voor de uitvinding van diepvriesvoedsel. En Aretha Franklin en Louis Armstrong noemden hun zoons allebei Clarence. Clarence Clemons is de beroemde saxofonist in de E Street band van Bruce Springsteen. In Nederland kennen we natuurlijk topvoetballer Clarence Seedorf. Verder is Clarence Charles "Ducky" Nash de Amerikaanse stemacteur van Donald Duck. De naam doet het ook goed bij regisseurs en schrijvers. Zo is Clarence Oddbody de naam van de engel in film ‘It’s a Wonderful Life’, is Clarence Boddicker een karakter in film "Robocop" en Clarence Threepwood, Earl of Emsworth een personage in de Blandings Series van PG Wodehouse. Verder is Clarence († juli 1969) de naam van een leeuw die een hoofdrol speelde in de MGM film Clarence the Cross-Eyed Lion uit 1965 en een vaste plaats kreeg in de televisieserie Daktari (1966-1969). Hij werd zevenenhalf jaar oud.

Beroemdheden met de naam Clarence

Clarence Nash
Acteur

Clarence Charles Nash, bijgenaamd 'Ducky', was een Amerikaans stemacteur, het meest bekend door het inspreken van de stem van Walt Disneys Donald Duck. Nash groeide op op een boerderij, waar hij dierengeluiden begon te imiteren.

Clarence Seedorf
Voetballer

Clarence Clyde Seedorf (Paramaribo, 1 april 1976) is een Nederlands voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. Als speler kwam hij uit voor Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan, Botafogo en het Nederlands elftal. Hij was hoofdtrainer van AC Milan, Shenzhen Xiangxue en Deportivo La Coruña. Tot juli 2019 was Seedorf bondscoach van het Kameroens voetbalelftal. Seedorf is een van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden. Hij won onder meer vier keer de UEFA Champions League en werd de eerste voetballer ter wereld die het toernooi won met drie verschillende clubs. Pelé nam Seedorf in 2004 op in zijn lijst van 125 beste nog levende spelers.

Clarence Clemons
Muzikant

Clarence Anicholas Clemons jr. (Norfolk, 11 januari 1942 – Palm Beach, 18 juni 2011) was een Amerikaanse saxofonist en acteur. Zijn bijnaam was The Big Man, vanwege zijn redelijk grote postuur.

Clarence Darrow
Jurist

Clarence Seward Darrow (Kinsman (Ohio), 18 april 1857 – Chicago, 13 maart 1938) was een beroemd Amerikaans strafpleiter en lid van de American Civil Liberties Union (ACLU). Hij nam in zijn carrière vaak de zaak van de underdog aan en was een vurig pleitbezorger van agnosticisme, persoonlijke vrijheid en de afschaffing van de doodstraf. Hij wordt omschreven als iemand die de menselijke natuur had doorgrond en toch vol mededogen zat. Gedenkwaardig werd hij omwille van zijn humor en verstand, wat hem een van de bekendste Amerikaanse advocaten maakt.

Boeken met de naam Clarence

Clarence, The Littlest Stork
Auteur: Edward Roh

Clarence, The Littlest Stork gaat over een ooievaar genaamd Clarence, die een paar fysieke uitdagingen heeft. Maar hij laat deze niet in de weg staan ​​om te doen waarvoor hij voorbestemd was: baby's ter wereld brengen. Zijn vasthoudendheid, positieve houding en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat hij vastbesloten is om te slagen en nooit afwijkt van zijn lot. Op een koude, besneeuwde avond in december krijgt hij de kans om ondanks de uitdagingen zijn capaciteiten en de grootte van zijn hart te bewijzen. Volg Clarence terwijl hij alle obstakels overwint om zijn waardigheid te tonen!

Films met de naam Clarence

Clarence, the Cross-Eyed Lion (1965)

Clarence, the Cross-Eyed Lion is een lichte komedie-avonturenfilm uit 1965, geproduceerd door Ivan Tors, Leonard B. Kaufman en Harry Redmond Jr., geregisseerd door Andrew Marton, en met in de hoofdrollen Marshall Thompson en Betsy Drake. De film gaat over Paula Tracey (Cheryl Miller), een avontuurlijk en onverschrokken meisje. Ze is de dochter van dierenarts Dr. Marsh Tracey (Marshall Thompson). Dr. Tracey is directeur van het dierenziekenhuis en natuurreservaat in Oost-Afrika. Hij vecht voor de bescherming van alle Afrikaanse dieren in het wild, terwijl hij gewonde dieren en bedreigde diersoorten bestudeert en verzorgt. Paula en haar vader vinden Clarence, een wilde Afrikaanse leeuw die scheel kijkt, wat jagen in het wild onmogelijk maakt, en ze adopteren hem als een nieuw lid van hun natuurreservaat. Clarence redt later de dag wanneer Julie Harper (Betsy Drake) en haar onderzoeksgorilla's worden bedreigd door dierenstropers.

Geografie met de naam Clarence

Eilanden: Clarence Island (Shetland eilanden)

Clarence-eiland (Engels: Clarence Island, Spaans: Isla Clarence) is een 21.46 kilometer lang eiland en is de oostelijkste van de Zuidelijke Shetlandeilanden in Antarctica. De naam dateert rond 1821 en wordt nu internationaal gebruikt. Ernest Shackleton zag Clarence-eiland op zijn beroemde bootreis maar landde op Elephanteiland. Het eiland wordt geclaimd door Argentinië als deel van Argentijns Antarctica, door het Verenigd Koninkrijk als deel van het Brits Antarctisch Territorium, en door Chili als deel van het Chileens Antarctisch Territorium.

Beek: Clarence (Frankrijk)

De Clarence is een rivier in het departement Pas-de-Calais en het Noorderdepartement in Frankrijk. Het riviertje is 32,8 km lang en mondt uit in de Leie. De bron is nabij het gehucht Le Buich nabij Sachin. Vandaar loopt het langs Pernes, Camblain-Châtelain, Calonne-Ricouart, Marles-les-Mines, Lapugnoy, Labeuvrière, Chocques en Gonnehem.

Rivier: Clarence (Australie)

De Clarence is een rivier in Nieuw-Zuid-Wales, Australië. De rivier ontspringt nabij het Tooloom National Park en mondt 394 km stroomafwaarts uit in de Grote Oceaan. In de rivier liggen meerdere grotere eilanden. Ook is de rivier van economisch belang vanwege de visserij en garnalen. De rivier is een belangrijke waterafvoer aan de oostkust van Australië, en heeft vele zijrivieren van wisselende grootte. In het gebied is regelmatig extreme regenval, die grote overstromingen kunnen veroorzaken. De rivier verplaatst dan tijdelijk net zoveel water als de grote rivieren op aarde. De aboriginals noemen de rivier Breimba of Berrinbah.

Stad: Clarence (Iowa, VS)

Clarence is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Iowa, en valt bestuurlijk gezien onder Cedar County. Er wonen ongeveer 1.000 mensen in Clarence.

Plaats: Port Clarence (Alaska, VS)

Port Clarence is een plaats in de Amerikaanse staat Alaska, en valt bestuurlijk gezien onder Nome Census Area. Er wonen ongeveer 30 mensen in Port Clarence.

Artikelen over de naam Clarence

Hoe spel ik de naam Clarence?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • E Edison
 • N New York
 • C Casablanca
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • L Lorenzo
 • A Ali
 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi
 • C Celine
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • L Lima
 • A Alfa
 • R Romeo
 • E Echo
 • N November
 • C Charlie
 • E Echo

Zo spel je Clarence met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter c
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Clarence in braille

c
l
a
r
e
n
c
e

Zo sein je Clarence in morsecode

— · — ·
· — · ·
· —
· — ·
·
— ·
— · — ·
·

Zo sein je Clarence met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter c
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Clarence bekijken?