Ronin Geboortekaartje naam Ronin j2

Betekenis Ronin

Man van de golven, Zegel
Meer informatie

Geslacht

Ronin wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ronin is Japans

Naamsopbouw

Ronin is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 3 medeklinkers (r, n, n).

Ronin wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ronin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ronin is een stoere jongensnaam met geschiedenis. De betekenis van de naam Ronin is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Ronin is vooral een naam van Japanse en Keltsiche oorsprong. Omdat wij niet rijkelijk bedeeld zijn met Japanse babynamen, gunnen wij deze aan Japan. Ronin is een mannelijke naam van Japanse oorsprong. Deze diep historische naam gaat helemaal terug naar het feodale Japan, waar 'ronin' verwees naar een meesterloze samoerai. Deze krijgers werden sociale verschoppelingen vanwege hun gebrek aan een feodale commandant en een huis, maar vonden gemeenschap onder elkaar. Ronin vertaalt zich direct naar "man van de golven", en je kunt zien hoe deze samoerai met de stroom mee zouden moeten gaan. Met al deze betekenis op sleeptouw, zou Ronin kunnen dienen als een perfecte herinnering voor baby's om hun eigen reis door het leven te navigeren. Het woord rōnin betekent letterlijk "man op de golven". Het is een idiomatische uitdrukking voor "zwerver" of "zwervende man", iemand die de weg vindt zonder tot één plaats te behoren. De term is ontstaan ​​in de periodes van Nara en Heian, toen het verwees naar een lijfeigene die was gevlucht of het land van zijn meester had verlaten. In de middeleeuwen werden de Ronin afgeschilderd als de schaduwen van samoerai. Ronin kan ook een variant zijn van de Keltische naam Ronan. Honderden jaren geleden was de Gaelic naam die door de familie Ronin in Ierland werd gebruikt, O Ronain, wat afstammeling van Ronan betekent. De populaire persoonlijke naam Ronan kan afgeleid zijn van het woord ron, wat een zegel betekent. De achternaam Ronin werd voor het eerst gevonden in County Cork (Iers: Corcaigh), het oude koninkrijk Deis Muin (Desmond), gelegen aan de zuidwestkust van Ierland in de provincie Munster, waar ze sinds zeer oude tijden een familiezetel hadden. John Ronayne is opgenomen in het graafschap Cork in het jaar 1139. De naam is van de oude Gaelic O'Roynian en ze waren blijkbaar een oude familie uit Munster tot de Anglo/Normandische invasie van 1172, toen hun land werd verbeurd verklaard en de familie uiteenviel. Ronin Pollard is de zoon van Myles Pollard, acteur. Ronin is ook een achternaam (je hebt al gelezen dat de voornaam zelfs is afgeleid van de achternaam!). Costa Ronin is bijvoorbeeld een bekende acteur met de naam. Ronin is een personage uit het Marvel-universum. En Ronin is een personage in de film Epic.

Beroemdheden met de naam Ronin

Costa Ronin
Acteur

Konstantin "Costa" Ronin is een in Rusland geboren Australische acteur en cameraman, vooral bekend van optredens in Red Dog, als Gregorovich in het SBS-drama East West 101, als Oleg Igorevich Burov in het FX-drama The Americans en als Yevgeny Gromov in Homeland.

Ronin Booker
Acteur

Ronin Booker is een acteur. Hij speelt in diverse series en is onder meer bekend van de film Freddy's Return: A Nightmare Reborn.

Muziek met de naam Ronin

Ronin
Artiest: Band

Ronin was een rockband uit Singapore. Ze stonden bekend om hun live optredens en waren een van de weinige populaire bands in het hard/classic rock genre uit Singapore.

Ronin (2013)
Artiest: Zack Hamsey

Ronin is een album van Zack Hamsey uit 2013

Films met de naam Ronin

Ronin

Ronin is een Brits-Frans-Amerikaanse actiefilm uit 1998 onder regie van John Frankenheimer. De films is geroemd om de vele autoachtervolgingen in de Franse steden Parijs en Nice. De IRA-agente Deirdre schakelt vijf huurlingen in om een man met een koffer terug te vinden. De man is van plan om die koffer te verkopen aan de Russen. Na een helse tocht door Frankrijk, vol spectaculaire auto-achtervolgingen, krijgen de huurlingen hun doelwit in het vizier.

Namen die lijken op Ronin

Ronan

Hoe spel ik de naam Ronin?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • N New York
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • N Naomi
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • N November
 • I India
 • N November

Zo spel je Ronin met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Ronin in braille

r
o
n
i
n

Zo sein je Ronin in morsecode

· — ·
— — —
— ·
· ·
— ·

Zo sein je Ronin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ronin bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 5 letters