Gavin Geboortekaartje naam Gavin j2

Betekenis Gavin

Witte Havik, Gezonden door God
Meer informatie

Geslacht

Gavin wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Gavin is Engels

Naamsopbouw

Gavin is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (g, v, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Gavin maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Gavin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Gavin is voornamelijk een mannelijke naam van Engelse oorsprong die Witte Havik betekent. De naam is van de Engelse middeleeuwse vorm van Gawain. De naam Gawain betekent "door God gezonden" of "witte havik" (of valk). Sir Gawain was een ridder van Koning Arthur's Ronde Tafel. Sir Gawain and the Green Knight is een episch gedicht dat verband houdt met King Arthur's Round Table. Gawain onthoofdt de Groene Ridder die prompt zijn hoofd vervangt en Gawain volgend jaar hetzelfde lot bedreigt. De Italiaanse naam Gavino is de naam van een vroegchristelijke martelaar (San Gavino, Porto Torres, Sardinië) die in 300 na Christus werd onthoofd, zijn hoofd werd alleen in de Middellandse Zee gegooid later herenigd en begraven met zijn lichaam. Gavin, een naam dus met Schotse roots, is in de schijnwerpers komen te staan ​​als vervanger van de gedateerde Kevin, mede dankzij poprocksensatie Gavin DeGraw en Bush-leadzanger Gavin Rossdale. Leuke trivia's over de naam Gavin: De naam Gavin komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij de militair James Gavin. Gavin heeft ook literaire optredens gehad in JM Barrie's The Little Minister en in William Faulkner's Snopes family-trilogie. In de vorm Gawain was hij een van de Ridders van Koning Arthur's Ronde Tafel. De naam Gavin is verder ook erg populair bij schrijvers en regisseurs. Zo is Gavin een personage in de De Granville-trilogie van de schrijver K.M. Grant, is Gavin Darklighter een personage uit de Star Wars: Rogue Squadron boeken en is Gavin "Spinner" Mason een personage op TV's "Degrassi: The Next Generation". Gavin Ransompersonage in film "The Californians". Ook kennen we Gavin Rose als personage uit de Fablehaven-serie van Brandon Mull en Gavin Shipman- als personage in de Britse tv-serie "Gavin & Stacey". Game ontwikkelaars weten de naam ook te vinden. Zo is Gavin Reed een personage in videogame "Detroit: Become Human"

Beroemdheden met de naam Gavin

Gavin Friday
Componist

Gavin Friday (geboren als Fionán Martin Hanvey, Dublin, 8 oktober 1959) is een Ierse zanger, componist en schilder. Hij werkt sinds 1986 als soloartiest, maar was daarvoor samen met Derek Rowen, aka Guggi, bekend als een van de twee zangers van de postpunk groep Virgin Prunes die ontstond uit de jongensclub Lypton Village, waaruit ook U2 voortkwam. Bono, Guggi en Gavin Friday zijn nog steeds goed bevriend.

Gavin Newson
Politicus

Gavin Christopher Newsom (San Francisco, 10 oktober 1967) is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Sinds 2019 is hij de gouverneur van Californië. Daarvoor was hij tussen 2011 en 2019 luitenant-gouverneur van die staat en tussen 2004 en 2011 burgemeester van San Francisco.

Gavin DeGraw
Muzikant

Gavin Shane DeGraw (South Fallsburg, 4 februari 1977) is een Amerikaans zanger. Hij speelt tevens piano en gitaar. Inhoud

Gavin Rossdale
Zanger

Gavin McGregor Rossdale (Kilburn, Londen, 30 oktober 1965) is een Britse zanger en acteur. Rossdale werd publiek bekend met de band Bush, waarin hij zong en gitaar speelde. Als acteur verscheen Rossdale voor het eerst in de film Constantine (2005), en speelde daarna in meerdere films en series (zoals Criminal Minds).

James Gavin
Militair

James Maurice Gavin (Brooklyn (New York), 22 maart 1907 – Baltimore, 23 februari 1990) was een Amerikaans militair. Hij was de jongste generaal van het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog en commandant van de 82ste Airborne Divisie.

Films met de naam Gavin

The Resurrection of Gavin Stone (2017)

The Resurrection of Gavin Stone is een familie film van regisseur Dallas Jenkins. Een aangespoeld voormalig kindsterretje, gedwongen om gemeenschapsdienst te doen in een plaatselijke megakerk, doet alsof hij een christen is om de rol van Jezus te krijgen in hun jaarlijkse passiespel, maar ontdekt dat de belangrijkste rol van zijn leven verre van Hollywood is. .

Namen die lijken op Gavin

Davin   -   Givano

Hoe spel ik de naam Gavin?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • A Ali
 • V Valentijn
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • A Alfa
 • V Victor
 • I India
 • N November

Zo spel je Gavin met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Gavin in braille

g
a
v
i
n

Zo sein je Gavin in morsecode

— — ·
· —
· · · —
· ·
— ·

Zo sein je Gavin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Gavin bekijken?

Top 10 jongensnamen met een G

Top 10 jongensnamen met 5 letters