Gioia Geboortekaartje naam Gioia m2

Betekenis Gioia

Vreugde, Blijdschap, Juweel
Meer informatie

Geslacht

Gioia wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Gioia is Italiaans

Naamsopbouw

Gioia is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 4 klinkers (i, o, i, a) en 1 medeklinker (g).

Populariteit van de naam Gioia

Gioia is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Gioia tussen 2013 en 2023. De naam Gioia is minder populair geworden.

 • Gioia is 25x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Gioia

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Gioia is een Italiaanse meisjesnaam. De betekenis van Gioia is afgeleid van het Latijnse woord 'gaudia', dat op zijn beurt is ontleend aan 'gaudĭum', een Latijns woord dat 'vreugde', 'geluk', 'verrukking', 'plezier', 'tevredenheid', 'tevredenheid' betekent . Mooier dan Joy vinden wij. Talloze Italiaanse steden hebben Gioia op hun naam staan, waaronder Gioia del Colle in Bari, Gioia Tauro in Reggio Calabria en Gioia Sannitica in Campania. Een voormalige Italiaanse tennisser heet Gioia Barbieri. In Nederland kennen we Gioia Parijs. Zij is een Nederlandse actrice en zangeres. Leuk weetje (of niet): Gioia is ook een geslacht van kevers uit de familie bladkevers (Chrysomelidae)!

Beroemdheden met de naam Gioia

Gioia Barbieri
Tennis speler

Gioia Barbieri (Forlimpopoli, 9 juli 1991) is een tennisspeelster uit Italië. Barbieri begon met tennis toen zij zes jaar oud was. Haar favoriete ondergrond is hardcourt. Zij stond in 2010 voor het eerst in een finale, op het ITF-toernooi van Imola (Italië) – hier veroverde zij haar eerste titel, door landgenote Verdiana Verardi te verslaan. Tot op hedenapril 2016 won zij acht ITF-titels, de meest recente in 2015 in Solarino (Italië).

Gioia Parijs
Actrice

Gioia Parijs (Rotterdam, 7 april 2007) is een Nederlandse actrice en zangeres. In 2019 deed Parijs samen met de meidengroep genaamd 6Times mee aan het Junior Songfestival. Na het behalen van een finaleplaats, werden zij tweede met het nummer End of Time. In datzelfde jaar was zij als Grime & Styling "Manager" onderdeel van het Junior Management van het concert Groots Junior (Groots met een zachte G Junior) van Guus Meeuwis. In 2020 startte Parijs als verslaggever voor het YouTube-kanaal TinaTV. Ook heeft Parijs een eigen YouTube-kanaal. Parijs kreeg in 2020 tevens de hoofdrol in de serie De zomer van Zoë, die via het YouTube-kanaal van NPO Zapp wordt uitgezonden. Datzelfde jaar bracht ze haar eerste single en videoclip uit, Zonder jou.

Boeken met de naam Gioia

De bijzondere woorden van Gioia
Auteur: Enrico Galiano

De bijzondere woorden van Gioia van Enrico Galiano (shortlisted voor Beste Boek voor Jongeren 2020) is de overrompelende, eigentijdse YA-hit uit Italië over een meisje dat worstelt met haar identiteit en haar plaats in de wereld. De 17-jarige Gioia is anders dan haar klasgenoten. Ze fotografeert alleen ruggen van mensen – nooit de voorkant – en verzamelt onvertaalbare woorden en zinnen (zoals het Koreaanse woord won, het IJslandse hoppípolla en het Nederlandse gezelligheid). Gioia heeft één vriendin, die onomwonden zegt waar het op staat – helaas bestaat ze alleen in het hoofd van Gioia. Op een avond ontmoet Gioia een jongen, Lo. Met hem kan ze goed praten, ontdekt ze. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Films met de naam Gioia

La Pazza Gioia (2016)

La Pazza Gioia is een film van regisseur Paolo Virzì uit 2016)Beatrice is een mythomane die ervan overtuigd is dat de groten der aarde tot haar vriendenkring behoren. Donatella is een jonge gesloten vrouw die leeft in haar eigen mysterieuze wereld. Samen ontvluchten ze de psychiatrische instelling, wagen zich aan een dol avontuur en gaan zo de confrontatie aan met hun demonen.

Namen die lijken op Gioia

  -   Gabi   -   Gaby   -   Gaia   -   Gemma   -   Gerd   -   Gerda   -   Gerry   -   Gigi   -   Gina   -   Ginny   -   Graça   -   Grace   -   Grada   -   Greta   -   Griet   -   Gwen

Artikelen over de naam Gioia

Hoe spel ik de naam Gioia?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • I Italia
 • O Oslo
 • I Italia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • I Iris
 • O Omar
 • I Iris
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • I India
 • O Oscar
 • I India
 • A Alfa

Zo spel je Gioia met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter i
gebarentaal letter o
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Gioia in braille

g
i
o
i
a

Zo sein je Gioia in morsecode

— — ·
· ·
— — —
· ·
· —

Zo sein je Gioia met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter i
nautische vlag letter o
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Gioia bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een G

Top 10 meisjesnamen met 5 letters