Verena Geboortekaartje naam Verena m2

Betekenis Verena

Ontzag hebben, Overwinning brengen, Verdediger, Waarheid, Wit, Geloof, Oprecht, Waar, Vertrouwen (van Latijnse Verus), Eerbied hebben (van Latijns vereri), Beschermer
Meer informatie

Geslacht

Verena wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Verena is Duits

Naamsopbouw

Verena is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter V en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, e, a) en 3 medeklinkers (v, r, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Verena maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Verena

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Verena is een mooie en veelzijdige meisjesnaam. Veelzijdig, omdat er veel verschillende herkomsten en dus betekenissen voor de naam zijn. De naam Verena wordt in verband gebracht met Latijns vereri 'schuwen, eerbied hebben, ontzag hebben, schromen'. De betekenis is dan 'de schroomvallige'. Het kan echter ook een variant zijn van Vera (betekent Oprecht). Andere bronnen beschouwen Verena als een korte vorm van Veronica (brenger van de de zege) en zien zowel een Latijnse als Keltische oorsprong. Verena betekent dan “overwinning brengen” (van oud Grieks “phérein/φέρειν” ​​= brengen/dragen/dragen + “níkē/νίκη” = overwinning), het betekent “waar” (van het Latijnse “verus”), “verlegen” (van Latijnse “vereri”) en in het Keltisch “wit” of “wijs”. De naam Verena is ook een Spaanse meisjesnaam en betekent "integriteit". St. Verena was een verpleegster uit de derde eeuw; Verena Tarrant is een prachtig roodharig personage in de Henry James-roman The Bostonians.De spellingsvarianten Veréna , Vérena en Véréna bestaan ook in Nederland. Vreni is een koosnaam, en de naam Verene een variant van de naam. De naam is zeer populair in Zwitserland en Oostenrijk (vanwege de Heilige Verena), maar ook in Nederland en België weten ouders deze naam te waarderen. St. Verena was een verpleegster uit de derde eeuw; Verena Tarrant is een prachtig roodharig personage in de Henry James-roman The Bostonians. Bekende dragers van de naam kom je overal tegen. Verena Bonato, geboren als Verena Zimmermann, is een Duitse actrice. Verena Conzett een Zwitserse ondernemer en Verena Peters een Duitse actrice. In Nederland kennen we onder andere voetbalster Verena Jager. De naam Verena doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. De al genoemde Verena Tarrant is hoofdpersoon in Henry James's "The Bostonians" (1886), Verena Simmons is een persoange in Holy Deadlock (1934) van A. P. Herbert, en Verena von Stefan een karakter in de film "All I Wanna Do.

Beroemdheden met de naam Verena

Verena Jager
Voetbalster

Verena Jager (24 september 1996) is een Nederlands voetballer die tot de zomer van 2016 uitkwam voor PEC Zwolle dat uitkomt in de Eredivisie.

Verena Eberhardt
Wielrenner

Verena Eberhardt (Sankt Martin in der Wart, 6 december 1994) is een Oostenrijks baan- en wegwielrenster. Ze won in 2019 een zilveren medaille op het onderdeel puntenkoers bij de Europese Spelen.

Verena von Strenge
Zangeres

Verena von Strenge (27 juli 1975) is een Duits zangeres en danseres. Zij is bekend geworden van de danceformatie Dune.

Verena Conzett
Ondernemer

Verena Conzett (Zürich, 28 november 1861 - Kilchberg, 14 november 1947) was een Zwitserse syndicaliste, onderneemster en feministe.

Verena Wagner Lafferentz
Kind van

Verena Wagner Lafferentz was het vierde kind en de jongste dochter van Winifred en Siegfried Wagner, en de jongste kleindochter van de Duitse componist Richard Wagner. Ze was ook een achterkleindochter van de componist Franz Liszt.

Verena Peters
Actrice

Verena Peter is een Duitse actrice. Ze speelde verschillende rollen in de populaire tv-serie Derrick.

Sint Verena
Heilige

Verena (* omstreeks 300 – † omstreeks 350 in Zurzach) is een heilige van zowel de Rooms-Katholieke als de Koptisch-Orthodoxe Kerk. Haar gedenkdag is 1 september en in de Koptische Kerk ook de dinsdag na Pasen. Zij behoort tot de legendarische kring van het Thebaanse Legioen, in het gevolg waarvan zij vanuit Egypte in Zwitserland terechtgekomen zou zijn, waar zij uiteindelijk de marteldood zou zijn gestorven. Verhalen over haar heiligheid verspreidden zich al snel na haar dood onder de Alemannen, aan wier bekering zij een grote bijdrage zou hebben geleverd. Haar status in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland is te vergelijken met die van de H. Ursula in het Rijnland, die van de H. Odilia in de Elzas en die van de H. Birgitta in Zweden.

Namen die lijken op Verena

Serena   -   Verano   -   Verene

Hoe spel ik de naam Verena?

Internationaal alfabet

 • V Valencia
 • E Edison
 • R Roma
 • E Edison
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • V Valentijn
 • E Eva
 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • V Victor
 • E Echo
 • R Romeo
 • E Echo
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Verena met gebarentaal.

gebarentaal letter v
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Verena in braille

v
e
r
e
n
a

Zo sein je Verena in morsecode

· · · —
·
· — ·
·
— ·
· —

Zo sein je Verena met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter v
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Verena bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een V

Top 10 meisjesnamen met 6 letters