Glenn Geboortekaartje naam Glenn j2

Betekenis Glenn

Bewoner Van Een Dal, Vallei (van Welshe Glyn)
Meer informatie

Geslacht

Glenn wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Glenn is Keltisch

Naamsopbouw

Glenn is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 4 medeklinkers (g, l, n, n).

Populariteit van de naam Glenn

Glenn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Glenn tussen 1991 en 2023. De naam Glenn is minder populair geworden.

 • Glenn is 12x gegeven als voornaam in 2023

Glenn wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Glenn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Glenn is zowel een mooie jongensnaam als een meisjesnaam van Ierse, Schotse en Aboriginal oorsprong. Naast geboorten in Nederland is de voornaam 'Glenn' in ons land ook vooral bekend via naamdragers die geboren zijn in Suriname, Nederlandse Antillen en Indonesië. Ouders geven de naam meestal aan een zoontje, maar zeker in de VS ook regelmatig aan een dochter. Veel Engelse, Ierse en Schotse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)) Oorspronkelijk is Glenn een familienaam, afkomstig uit Wales en afgeleid van Welsh glyn 'vallei, dal', dus 'bewoner van een dal' betekent. De betekenis van de naam Glenn is "vallei". wat 'glen' of 'vallei' betekent. Dankzij de natuurlijke etymologie draagt ​​Glenn een sfeer van rust en sereniteit met zich mee, wat zeker een goed voorteken zal zijn voor de eerste jaren van de baby. De eenlettergrepige stijl is ook perfect voor de ongecompliceerde ouder die op zoek is naar een pittige naam voor hun kleintje. Glenn sprak veel ouders van na de Tweede Wereldoorlog aan vanwege zijn coole, lommerrijke imago, dat ook de muzikale Big Band-geluiden van Glenn Miller opriep en het kalme, beheerste beeld van acteur Glenn Ford, wiens naam bij de geboorte de Welsh Gwyllyn was. Andere muzikale sterren met de naam zijn onder meer de componist Glenn Gould en in België en Nederland de zanger Glenn Medeiros. Ook Typhoon draagt de naam Glenn. De naam is in de loop der jaren ook filmisch belangrijk geweest, waar bekende gezichten zoals actrice Glenn Close en acteur Glenn Jacobs de naam delen. De naam zou mogelijk in aanmerking kunnen komen voor een comeback in de meer natuuropwekkende spelling van Glen, zoals gebruikt door Glen Campbell, of mogelijk zelfs de Welsh Glyn. Bekende dragers van de naam zijn verder onder meer de voetballer Glenn Helder en de zanger en acteur Glenn Frey.

Beroemdheden met de naam Glenn

Typhoon
Muzikant

Imro Glenn Lubertus Emile (Glenn) de Randamie ('t Harde, 6 augustus 1984), beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon, is een Nederlandse rapper/zanger van Surinaamse afkomst.

Glenn Medeiros
Zanger

Glenn Alan Medeiros (Hawaï, 24 juni 1970) is een Amerikaans singer-songwriter. In Nederland en België is hij vooral bekend van de nummer 1-hit Nothing's gonna change my love for you.

Glenn Helder
Voetballer

Glenn Helder (Leiden, 28 oktober 1968) is een Nederlandse percussionist, voormalig profvoetballer en ex-international van het Nederlands voetbalelftal.

Glenn Close
Actrice

Glenn Close (Greenwich, Connecticut, 19 maart 1947) is een Amerikaans film-, televisie- en toneelactrice. Ze wordt door haar grote verscheidenheid aan rollen gezien als een van de beste actrices van haar generatie.[1] Ze won in haar carrière drie Emmy Awards en drie Tony Awards. Tevens werd ze zevenmaal genomineerd voor een Academy Award voor beste actrice, zonder dat ze die won.

Glenn Hughes
Muzikant

Glenn Hughes (Cannock, 21 augustus 1951) is een Engels muzikant, die voornamelijk bekend werd als bassist van Deep Purple.

Glenn Miller
Muzikant

Alton Glenn Miller (Clarinda (Iowa), 1 maart 1904 — Het Kanaal, 15 december 1944) was een Amerikaanse jazztrombonist, bigbandleider en arrangeur toen de swing populair was.

Namen die lijken op Glenn

Glen

Hoe spel ik de naam Glenn?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • L Liverpool
 • E Edison
 • N New York
 • N New York

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • L Lorenzo
 • E Eva
 • N Naomi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • L Lima
 • E Echo
 • N November
 • N November

Zo spel je Glenn met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Glenn in braille

g
l
e
n
n

Zo sein je Glenn in morsecode

— — ·
· — · ·
·
— ·
— ·

Zo sein je Glenn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Glenn bekijken?

Top 10 jongensnamen met een G

Top 10 jongensnamen met 5 letters