Remy Geboortekaartje naam Remy j2

Betekenis Remy

Roeier, Uit Reims (Frankrijk)
Meer informatie

Geslacht

Remy wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Remy is Frans

Naamsopbouw

Remy is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinkers (e) en 3 medeklinkers (r, m, y).

Populariteit van de naam Remy

Remy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Remy tussen 1996 en 2023. De naam Remy is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Remy is 27x gegeven als voornaam in 2023

Remy wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Remy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Remy is een mooie jongens en meisjesnaam. Net als Remi. In bijna alle landen geven ouders de naam Remy net iets vaker aan een zoon dan aan een dochter. De naam Remi geven ouders in Engelstalige landen vaker aan een dochter. De naam Remy is van Franse, Latijnse oorsprong en betekent "roeier". Iets preciezer: De naam Remy is afgeleid van de naam Regimius, en dat komt van het Latijnse remex 'roeier', uit remus + agere 'het voeren van de riem'. De naam Remy is ook afkomstig van een Keltisch volk dat leefde in de buurt van Reims. Remy is de naam van een heilige uit de vijfde eeuw, en Remy klinkt bijzonder modern en aantrekkelijk. De naam Remy kwam in de schijnwerpers via de Disney-film Ratatouille uit 2007, met in de hoofdrol een ambitieuze chef-kok genaamd Remy, die toevallig een rat was. De naam is ook gedragen door verschillende menselijke personages in The Da Vinci Code, House, New Girl en The Fairly Oddparents. Remy de Gourmont was een Franse symbolistische dichter en Remy Charlip is auteur en illustrator van kinderboeken. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Frankrijk en België. Voorbeelden zijn de regisseur Rémy Belvaux en Bekende drager van de naam in Nederland is onder meer Kickboxkampioen Remy Bonjansky. De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de Franse voetballer Loïc Rémy en Luxemburgse voetballer Sebastien Remy. Remy is de hoofdpersonage in de Pixar film Ratatouille.

Beroemdheden met de naam Remy

Rémy Vercourtre
Voetballer

Rémy Vercoutre (Groot-Sinten, 26 juni 1980) is een Frans voetballer. Hij is de doelman van SM Caen en heeft ook al de selectie van het Franse nationale team gehaald. Vercoutre staat sinds 2014 onder contract by Caen, hiervoor speelde hij bij onder andere Olympique Lyon.

Rémy Riou
Voetballer

Rémy Riou (Lyon, 6 augustus 1987) is een Franse voetbaldoelman die sinds de zomer van 2019 voor SM Caen uitkomt. Voordien speelde hij voor Olympique Lyon, FC Lorient, AJ Auxerre, Toulouse FC, FC Nantes, Alanyaspor en Sporting Charleroi.

Rémy Belvaux
Regisseur

Rémy Belvaux (Namen, 10 november 1966 - Orry-la-Ville, 4 september 2006) was een Belgische regisseur en producent van films. Daarnaast hield hij zich ook bezig met het schrijven van scenario's, dialogen, het monteren van films alsmede enig acteerwerk. Zijn broers Lucas en Bruno Belvaux zijn ook werkzaam als acteur en regisseur.

Sébastien Rémy
Voetballer

Sébastien Rémy (Audun-le-Tiche, 16 april 1974) is een voetballer uit Luxemburg, die werd geboren in Frankrijk. Hij speelt als middenvelder voor F91 Dudelange[2] na eerder voor Sporting Mertzig te zijn uitgekomen.

Loïc Rémy
Voetballer

Loïc Rémy (Lyon, 2 januari 1987) is een Frans-Martinikaans voetballer die doorgaans als vleugelaanvaller speelt. Hij verruilde UD Las Palmas in juli 2018 voor Lille OSC. Remy debuteerde in maart 2008 in de Franse nationale ploeg. Op 28 Augustus 2020 verruilde hij Lille OSC voor de Turkse club Çaykur Rizespor

Remy Bonjasky
Kickbokser

Remy Kenneth Bonjasky is een Surinaams-Nederlands voormalig kickbokser en drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix.

Films met de naam Remy

Ratatouille (2007)

Remy is de hoofdpersonage in de Pixar film Ratatouille. Ratatouille is een computeranimatiefilm, verschenen op 1 augustus 2007. De regie was in handen van Brad Bird en Jan Pinkava. De film is gemaakt door Pixar Animation Studios. Het was hun achtste film. Remy, een rat, heeft een gave voor smaken en droomt ervan om een grote Franse topkok te worden. Zijn familie ziet dit echter niet graag gebeuren en ziet eten als een manier om te overleven. Bovendien zijn mensen in de kookwereld ook niet echt verzot op ratten. Wanneer de rattenkolonie moet vluchten nadat ze ontdekt zijn door de eigenares van het huis waarin ze verbleven, raakt Remy gescheiden van zijn familie en belandt in het riool van Parijs. Zo komt hij terecht bij het restaurant van zijn idool, de kok Auguste Gusteau. Auguste blijkt echter te zijn overleden, maar in Remy's fantasie verschijnt zijn geest geregeld om hem bij te staan.

Geografie met de naam Remy

Gemeente: Rémy (Frankrijk)

Rémy is een gemeente in het Franse departement Pas-de-Calais (regio Hauts-de-France). Rémy telt ongeveer 250 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Arras.

Gemeente: Remy (Frankrijk)

Remy is een gemeente in het Franse departement Oise (regio Hauts-de-France) en telt ongeveer 2000 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Compiègne.

Organisaties met de naam Remy

Producent rijstzetmelen: Remy

Het bedrijf Remy is een Belgisch bedrijf dat gevestigd is te Wijgmaal nabij Leuven. Het bedrijf is opgericht in 1855 en is een van 's werelds grootste producenten van rijstzetmelen. Het is opgericht door een bekend industrieel uit die periode, Edward Remy (1813-1896). Hij kocht in 1855 een watermolen op de Dijle en bouwde van hieruit zijn bedrijf op. Remy houdt zich als bedrijf vooral bezig met alles wat je met rijst kan doen. De bezigheden van Remy spitsen zich vooral toe op de volgende producten: Bloem, Stijfsel, Proteïnen, Siropen, Mengsels, en Lijmen

Namen die lijken op Remy

Ram   -   Ramy   -   Remco   -   Remi   -   Remko   -   Rumi

Hoe spel ik de naam Remy?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • M Madagaskar
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • M Mila
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • M Mike
 • Y Yankee

Zo spel je Remy met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Remy in braille

r
e
m
y

Zo sein je Remy in morsecode

· — ·
·
— —
— · — —

Zo sein je Remy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Remy bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters