Leroy Geboortekaartje naam Leroy j2

Betekenis Leroy

De Koning
Meer informatie

Geslacht

Leroy wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Leroy is Frans

Naamsopbouw

Leroy is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, o) en 3 medeklinkers (l, r, y).

Populariteit van de naam Leroy

Leroy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Leroy tussen 1990 en 2023. De naam Leroy is minder populair geworden.

 • Leroy is 11x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Leroy maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Leroy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Leroy, ook Leeroy, LeeRoy, Lee Roy, LeRoy of Le Roy, is zowel een mannelijke voornaam als een familienaam van Normandische oorsprong. Leroy [lørwa] is een van de meest voorkomende achternamen in Noord-Frankrijk. Deze familienaam is afkomstig van de Noormannen, de afstammelingen van Noorse Vikingen uit Denemarken, Noorwegen en IJsland die later naar Normandië emigreerden. De afleiding is van le roy, wat "de koning" betekent. De Noormannen brachten deze achternaam naar Engeland, die in de middeleeuwen werd gebruikt als bijnaam voor iemand die zich vorstelijk gedroeg of die de titel had verdiend in een of andere vaardigheidswedstrijd. "Le Roy le veult" ("De koning wil het"), is een Normandische Franse uitdrukking die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt in het parlement van het Verenigd Koninkrijk als koninklijke instemming. Spellingsvarianten van de naam die in Nederland bestaan zijn onder andere Léroy, LeRoy , Lèroy en leroy. Andere namen die koning betekenen? De duidelijkste zijn King of Kingston. Ben je op zoek naar een meer subtiele manier om je babyjongen tot "koning" te kronen, overweeg dan een naam als Leroy. Ryan (Iers), Malik (Arabisch), Roy (Frans), Rory (Schots), Rex (Latijn) en Rey (Spaans). Bekende drager van de naam is bijvoorbeeld Samual Leroy Jackson (acteur). Bekende dragers van de naam in Nederland zijn bijvoorbeeld de voetballers Leroy Fer en Leroy George.

Beroemdheden met de naam Leroy

Leroy George
Voetballer

Leroy George (Paramaribo, 21 april 1987) is een Nederlands profvoetballer van Surinaamse afkomst die doorgaans in de aanval speelt. Hij speelde onder andere voor FC Utrecht en NEC.

Samuel Leroy Jackson
Acteur

Samuel Leroy Jackson (Washington D.C., 21 december 1948) is een Amerikaans filmacteur. Jacksons faam begon aan het begin van de jaren negentig. Toen speelde hij onder meer in GoodFellas en Jungle Fever. Veel mensen kennen hem echter vooral van zijn rol als Jules Winnfield in Pulp Fiction (1994). Later speelde hij nog onder meer in Jackie Brown, The Negotiator, Unbreakable, Rules of Engagement, Shaft (2000), Changing Lanes, Kill Bill, Django Unchained en The Hateful Eight.

Leroy Johan Fer
Voetballer

Leroy Johan Fer is een Nederlands voetballer van Curaçaose afkomst die doorgaans als middenvelder speelt. Hij tekende in augustus 2021 een tweejarig contract tot medio 2023 bij Alanyaspor, dat hem transfervrij inlijfde nadat zijn contract bij Feyenoord afliep.

Muziek met de naam Leroy

Bad, bad Leroy Brown
Artiest: Jim Croce

Bad, bad Leroy Brown is een nummer van Jim Croce. En Leroy Brown heeft echt bestaan! Maar het is niet de boomlange vechtersbaas uit Chicago zoals hij zingt in het lied.. In dienst ontmoette Jim Croce een sergeant genaamd Leroy Brown. Het is echter niet Leroy die de ondeugende was. Het verhaal dat Jim inspireerde tot het schrijven van een song was een andere dienstmaat: deze jongeman verdween van de basis, om later opgepakt te worden toen hij z’n loonstrookje op kwam halen... Niet de slimste, dus! De soldaat kreeg voor het lied de naam van de brave sergeant... ‘Bad, Bad, Leroy Brown’ was geboren!

Films met de naam Leroy

Leroy (2007)

Leroy is een film uit 2007. Leroy is zeventien jaar, Duitser...en zwart, inclusief afrokapsel. Hij speelt liever cello dan basketbal en hiphop interesseert hem ook niets. Het moge duidelijk zijn, Leroy is niet de populairste van de school. Hij trekt veel op met zijn twee beste vrienden, Dimi en Ahmed. Maar ja, zij hebben een vriendinnetje, en Leroy niet. Maar als op een dag de beeldschone Eva Leroy hem benadert op het schoolplein, vliegen de vonken er van af. Er is echter één groot probleem: Haar broers zien hem liever dood dan in hun huis. Leroy laat het er niet bij zitten, en samen met zijn vrienden verzint hij een plan om in de smaak te vallen bij zijn schoonfamilie.

Namen die lijken op Leroy

  -   Lark   -   Lars   -   Loren

Hoe spel ik de naam Leroy?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • R Roma
 • O Oslo
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • R Ruben
 • O Omar
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • R Romeo
 • O Oscar
 • Y Yankee

Zo spel je Leroy met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Leroy in braille

l
e
r
o
y

Zo sein je Leroy in morsecode

· — · ·
·
· — ·
— — —
— · — —

Zo sein je Leroy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Leroy bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 5 letters