Stephen Geboortekaartje naam Stephen j2

Betekenis Stephen

Krans, Kroon (van de Griekse naam Στέφανος (Stephanos) )
Meer informatie

Geslacht

Stephen wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Stephen is Grieks

Stephen is afgeleid van de naam Stephan

Naamsopbouw

Stephen is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 5 medeklinkers (s, t, p, h, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Stephen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Stephen is een Griekse jongensnaam en betekent "slinger, kroon, krans". De naam komt van de Griekse naam Στέφανος (Stephanos) wat "kroon, krans" betekent, meer precies "dat wat omringt". Saint Stephen was een diaken die werd gestenigd, zoals verteld in Handelingen in het Nieuwe Testament. Hij wordt beschouwd als de eerste christelijke martelaar. Dankzij hem werd de naam gemeengoed in de christelijke wereld. Het werd populair in Engeland door de Noormannen. Stephen, ook wel gespeld als Steven, is een sterke en sympathieke klassieker, met de korte vorm van Steve. Hoewel niet zo populair of modieus als in zijn hoogtijdagen, is het nog steeds een veelgebruikte naam. Stephen was al gebruikelijk in het oude Griekenland en was de naam van de eerste christelijke martelaar, een van de zeven mannen die waren uitgekozen om de apostelen te helpen het evangelie van het christendom te verspreiden. Het was ook de naam van verschillende pausen en een Britse koning. Onder de aantrekkelijke internationale versies bevinden zich Stefan, Stefano en Stephano, Esteban en Etienne. Er waren ontelbare rolmodellen uit de popcultuur onder de dragers ervan, waaronder Stephen Foster, Stephen Sondheim en Stephen Colbert. Bekende dragers van de naam vind je verder vooral in Engelstalige landen. Stephen King is een beroemde scrijver van (verfilmde) thriller boeken, Stephen Fry een bekend acteur en schrijver. Verder kennen we de wetenschapper Stephen Hawkin en mede oprichter van Apple Steve (eigenlijk Stephen) Wozniak. Leuke weetjes over de naam Stephen: De naam is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Zo is Stephen Dedalus het hoofdpersoon in "A Portrait of the Artist as a Young Man" van de beroemde schrijver James Joyce en is Stephen Cornfoot een personage in J.K. Rowlings "The Original Forty". In de literatuur is de naam ook gebruikt door Dickens (in Hard Times), George Eliot (in The Mill on the Floss). Stephen Stotch is 1 van de hoofdpersonages in "South Park". Stephen Engine is gebaseerd op Stephenson's Rocket in de tv-serie "Thomas and Friends" en Stephen Falken is een personage in de film "WarGames". We, of in ieder geval veel kinderen, kennen Stephen Vincent Strange, ook bekend als Doctor Strange, als personage in Marvel Universe en Stephen Wilkins als personage in de film "Trick 'r Treat". Verder is Stephen Wraysford het hoofdpersoon in "Birdsong" (Sebastian Faulks) en Stephen een personage in "The Post, it Note Affair" door Justine Avery. En wist je dat de naam Stephen het ook goed doet in de hitparades? Zo is "Hey Stephen" een bekende song van Taylor Swift en "Stephen" een nummer van Ke$ha Stephen Holderhoofdpersoon in The Killing, een Amerikaanse televisieserie over misdaaddrama's. Stephen Maturin personage in de Aubrey-Maturin-serie van Patrick O'Brian en film "Master and Commander" Stephen van Petrol personage in de Rooster Teeth animatieserie "Camp Camp"

Beroemdheden met de naam Stephen

Stephen Fry
Acteur

Stephen John Fry (Hampstead, Londen, 24 augustus 1957) is een Engelse komiek, schrijver, acteur en presentator. Inhoud

Stephen Hawkin
Wetenschapper

Stephen William Hawking (Oxford, 8 januari 1942 – Cambridge, 14 maart 2018) was een Brits natuurkundige, kosmoloog en wiskundige. Hawking is het bekendst vanwege zijn werk op het gebied van zwarte gaten en singulariteiten in de kosmologie.

Stephen King
Schrijver

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie. De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Steve Wozniak
Ondernemer

Stephen Gary Wozniak is een Amerikaans ingenieur. Hij richtte op 3 januari 1977 samen met Steve Jobs en Ronald Wayne het computerbedrijf Apple op. Zijn bijnaam is Woz.

Muziek met de naam Stephen

Hey Stephen
Artiest: Taylor Swift

" Hey Stephen " is een nummer geschreven en opgenomen door de Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift voor haar tweede studioalbum, Fearless (2008). Het is een countrypop- en tienerpopnummer over een onbeantwoorde liefde, geïnspireerd door een echte verliefdheid.

Namen die lijken op Stephen

Stephan

Artikelen over de naam Stephen

Hoe spel ik de naam Stephen?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • P Paris
 • H Havanna
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • P Patrick
 • H Hidde
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • P Papa
 • H Hotel
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Stephen met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter p
gebarentaal letter h
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Stephen in braille

s
t
e
p
h
e
n

Zo sein je Stephen in morsecode

· · ·
·
· — — ·
· · · ·
·
— ·

Zo sein je Stephen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter p
nautische vlag letter h
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Stephen bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 7 letters