Lalla Geboortekaartje naam Lalla m2

Betekenis Lalla

Vrouw, Dame, Vrouwelijke heilige
Meer informatie

Geslacht

Lalla wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lalla is Arabisch

Naamsopbouw

Lalla is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (l, l, l).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lalla

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lalla is een mooie meisjesnaam. De betekenis van de naam “Lalla” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Lalla (Tifinagh: ⵍⴰⵍⵍⴰ) is een Amazigh-woord dat "Vrouw", "Dame", "Mevrouw" betekent. De eretitel Lalla wordt in heel Noord-Afrika gebruikt. Vooral in Marokko, Tunesië, Algerije, Mauritanië en Libië wordt de naam Lalla gebruikt om een ​​vrouw beleefd aan te spreken of te noemen. In Marokko, als de gerespecteerde of volwassen vrouw bekend is bij de persoon, zou hij of zij haar aanspreken met de titel Lalla voordat ze haar persoonlijke naam of achternaam gebruikt. In Mauritanië wordt Lalla vaak op zichzelf gebruikt als een voornaam voor vrouwen. Het wordt soms ook gebruikt met een ander zelfstandig naamwoord om een ​​samengestelde voornaam te vormen, zoals in de namen van Lalla-Aicha en Lalla-Mariem. De titel Lalla is altijd gebruikt door de vele koninklijke families van Marokko en Tunesië als titel voor elke prinses en koningsvrouw. Het wordt ook gebruikt als een vaste eretitel in combinatie met de persoonlijke naam van de vrouw als een teken van onderscheiding gegeven aan vrouwen uit koninklijke of adellijke families onder de mensen van Noord-Afrika. In veel plaatsnamen en mausolea in Noord-Afrika kan de titel Lalla ook worden opgevat als "vrouwelijke heilige". In het Arabisch kan het woord Lalla in sommige regio's ook "oudere zus", "oudere vrouwelijke neef", "tante", "schoonmoeder", enz. betekenen. Het woord heeft dialectvarianten zoals Řalla en Řadja, maar de vorm Lalla is de meest voorkomende. Het woord Lalla is afgeleid van het Amazigh-woord Alallu, wat "waardigheid" betekent. Het Amazigh-woord voor "vrijheid", dat Tilelli is, is gerelateerd aan hetzelfde semantische veld. De naam komt steeds vaker voor in Frankrijk, België en Nederland. Bekende drager van de naam is Lalla Khadija, Prinses van Marokko.

Beroemdheden met de naam Lalla

Lalla Ward
Actrice

Lalla Ward, geboren Sarah Ward, is een Engelse actrice, illustrator en auteur. Ze verwierf met name bekendheid door haar rol van Time Lady Romana in de Britse televisieserie Doctor Who, die zij speelde van 1979 tot 1981. Ze was tot 2016 de echtgenote van evolutiebioloog Richard Dawkins.

Lalla Salma
Prinses

Lalla Salma (geboren als Salma Bennani, Arabisch: سلمى بناني, 10 mei 1978) is de prinses van Marokko. Ze is getrouwd met koning Mohammed VI en de eerste vrouw van een Marokkaanse heerser die publiekelijk is erkend en een koninklijke titel heeft gekregen.

Lalla Khadija
Prinses

Prinses Lalla Khadija (Arabisch: الأميرة للا خديجة) van Marokko (Rabat, 28 februari 2007) is het tweede kind van de Marokkaanse koning Mohammed VI en prinses Lalla Salma. Lalla Khadija's oudere broer is Moulay Hassan, kroonprins van Marokko.

Namen die lijken op Lalla

Lale   -   Lela   -   Lila   -   Lilly   -   Lilo   -   Lily   -   Lola   -   Loļs

Hoe spel ik de naam Lalla?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • A Alfa
 • L Lima
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Lalla met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Lalla in braille

l
a
l
l
a

Zo sein je Lalla in morsecode

· — · ·
· —
· — · ·
· — · ·
· —

Zo sein je Lalla met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lalla bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 5 letters