Bowie Geboortekaartje naam Bowie u2

Betekenis Bowie

Overwinning (van Schotse/Ierse 'Ó Buadhaigh')
Meer informatie

Geslacht

Bowie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Bowie is Schots

Naamsopbouw

Bowie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, e) en 2 medeklinkers (b, w).

Populariteit van de naam Bowie

Bowie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bowie tussen 2018 en 2023. De naam Bowie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Bowie is 96x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bowie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bowie is een populaire uniseksnaam. In Engelstalige landen als de Verenigde Staten en de UK overwegend een jongensnaam, in Nederland geven ouders de naam vaker aan een dochter. Bowie is allereerst een Schotse en Ierse achternaam. De naam kan worden afgeleid van de Gaelic bijnaam buidhe, wat "geel", "blond" betekent. De achternaam kan ook een verengelste vorm van de Ierse achternaam Ó Buadhaigh zijn; deze achternaam betekent "afstammeling van Buadhach" en wordt ook weergegeven als Bogue en Boyce. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van achternamen. Ook bijvoorbeeld Jack, Carter en Hunter zijn afgeleid van de eerder bestaande achternaam. Aanverwante namen zijn onder andere: Bo, Bebe, Beau, Bea, Baba, Bae, Baby, Bobby, Bao, Bubba, Bekende dragers van de naam zijn onder meer Bowie Tsang (zangeres) en Bowie Lam (acteur). Dat de naam ook als achternaam wordt gebruikt is te merken aan de meest bekende persoon met deze naam: David Bowie.

Beroemdheden met de naam Bowie

Tori Bowie
Atlete

Tori Bowie (Sand Hill, 27 augustus 1990) is een Amerikaanse atlete, die gespecialiseerd is in de sprint en het verspringen. Ze nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en won bij die gelegenheid drie medailles.

Bowie Lam
Zanger

Bowie Lam is een acteur uit Hong Kong bij het TVB-netwerk. Hij speelde in verschillende populaire drama's, waaronder File of Justice en Healing Hands. Voordat hij in de entertainmentindustrie werkte, had Lam andere beroepen, waaronder een korte tijd bij de politie van Hong Kong.

Bowie Tsang
Zangeres

Bowie Tsang is een Taiwanese vrouwelijke Mandopop-zangeres, actrice, tv-presentator en auteur. Ze staat ook bekend onder haar bijnaam a * baw.

David Bowie
Zanger

David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie, was een Brits zanger, songwriter, muziekproducent en acteur. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste rockmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden.

Boeken met de naam Bowie

Van klein tot groots; David Bowie
Auteur: Ana Albero

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals David Bowie, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis. David Bowie (Londen, 8 januari 1947 – New York, 10 januari 2016) David Bowie was vanaf het begin al een ster. Of het nou bij zijn muziek- en danslessen was of toen hij zijn eerste band begon, David deed altijd iets vernieuwends. Als volwassen man behoorde hij tot de meest gevierde muzikanten en magische artiesten die er ooit waren. Hij verbaasde het publiek iedere keer weer met zijn talent, kostuums en podiumprestaties. En door altijd zichzelf te blijven is hij ook nu nog voor veel mensen een inspiratiebron.

Laat mij maar even
Auteur: Lois Kruidenier

Bowie is een lief kind. Dat zegt iedereen. Mama en papa en opa en oma en de buurvrouw zegt het ook. Wat ben je toch een lief kind Bowie. Maar soms wil Bowie helemaal niet lief zijn. En soms is ze ook niet blij. Soms voelt Bowie zich boos. Of verdrietig. En soms weet ze eigenlijk niet hoe ze zich voelt. Dit boek is voor alle kindjes die van alles voelen. Die soms niet weten wat ze voelen of waarom ze dat voelen. Dit boek is voor alle ouders die ook van alles voelen. Die vooral voelen dat ze al die gevoelens op moeten lossen. Dit boek is een uitnodiging tot gesprek, een momentje samen, een momentje herkenbaarheid. Alle gevoelens mogen er zijn. Soms hoeft er geen oplossing te zijn. Soms hoef je er alleen maar te zijn.

Geografie met de naam Bowie

City: Bowie (Texas)

Bowie is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Texas, en valt bestuurlijk gezien onder Montague County.

Plaats: Bowie (Maryland)

Bowie is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Maryland, en valt bestuurlijk gezien onder Prince George's County. Er wonen ongeveer 55.000 mensen.

Namen die lijken op Bowie

Nowie

Hoe spel ik de naam Bowie?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • W Washington
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • W Wendy
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • W Whiskey
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Bowie met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter w
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Bowie in braille

b
o
w
i
e

Zo sein je Bowie in morsecode

— · · ·
— — —
· — —
· ·
·

Zo sein je Bowie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter w
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bowie bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 20 unisex met 5 letters