Bram Geboortekaartje naam Bram j2

Betekenis Bram

Vader van vele volken, de (goddelijke) vader is barmhartig
Meer informatie

Geslacht

Bram wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bram is Hebreeuws

Bram is afgeleid van de naam Abraham

Naamsopbouw

Bram is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (b, r, m).

Populariteit van de naam Bram

Bram is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bram tussen 1977 en 2023. De naam Bram is minder populair geworden.

 • Bram is 420x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bram

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bram is een echte Nederlandse jongensnaam. De naam Bram is een voornaam die afgeleid is van de voornaam Abraham. De jongensnaam is afgeleid van Abraham, een Hebreeuwse naam uit het Oude Testament. Volgens de Bijbel betekent de naam 'vader van vele volken', maar het kan ook 'de (goddelijke) vader is barmhartig' betekenen. Bram is al jaren een populaire naam bij aanstaande ouders. De naam staat steevast in de top 100. Bram is ook een bekende Ierse naam (en ook daar afgeleid van de naam Abraham. De naam is beroemd gemaakt door de in Ierland geboren Dracula-maker Bram (geboren Abraham) Stoker. Bram Howard was een bekend personage in de serie The West Wing. In Nederland zijn veel bekende dragers, waaronder Bram Vermeulen (artiest) en Bram Krikke (Radio DJ). Bram is ook populair als tweede naam. Wat dacht je van Zeppelin Bram Ackles 2016) Hij is het zoontje van acteur stel Jensen en Danneel Ackles.

Beroemdheden met de naam Bram

Bram Vermeulen
Muzikant

Abraham Gerrit (Bram) Vermeulen (Den Haag, 13 oktober 1946 – San Dalmazio (Pomarance), Italië, 4 september 2004) was een Nederlandse veelzijdig arties, Hij was zanger, singer-songwriter, componist, cabaretier, televisiemaker, volleyballer, striptekenaar en kunstschilder. Hij vormde samen met Freek de Jonge het caberet duo Neerlands Hoop in Bange Dagen.

Bram Stoker
Schrijver

Abraham Stoker (Dublin, 8 november 1847 – Londen, 20 april 1912) was een Iers schrijver, bekend om zijn sensationele verhalen in het horrorgenre. Zijn naam is vooral verbonden aan Dracula, zijn gothic novel uit 1897. Daarnaast schreef hij ook nog mysterieuze romantische verhalen.

Bram van Oijk
Politicus

Abraham (Bram) van Ojik (Veenendaal, 22 september 1954) is een Nederlandse politicus van GroenLinks.

Bram Lomans
Hockeyer

Abraham Robertus ("Bram") Lomans (Roosendaal, 19 april 1975) is een trainer en Nederlandse hockeyer. Hij speelde in totaal 205 officiële interlands (141 doelpunten) voor de Nederlandse hockeyploeg[1]. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij twee gouden medailles.

Bram Bogart
Schilder

Bram Bogart (Delft, 12 juli 1921 – Sint-Truiden, 2 mei 2012) was een Nederlands/Belgisch abstracte kunstschilder, beeldhouwer, graficus, keramist en ontwerper. Hij was ook bekend als Abraham van den Boogaart. Hij werd in 1969 genaturaliseerd tot Belg

Bram Moszkowicz
Acteur

Abraham Maarten (Bram) Moszkowicz (Maastricht, 26 juni 1960) is een Nederlands jurist en voormalig strafrecht advocaat. Moszkowicz trad tot in juni 2015 op als misdaaddeskundige in het showbizzprogramma RTL Boulevard en presenteerde in 2005 een talentenjacht voor jonge advocaten voor de AVRO onder de titel De Nieuwe Moszkowicz.

Bram van der Vlugt
Acteur

Bram Moszkowicz
Jurist

Boeken met de naam Bram

Bram en het Droom Engeltje Lot
Auteur: Lucinda Riley

In Bram en het droomengeltje van bestsellerauteur Lucinda Riley, bekend van de hitserie De zeven zussen, is Bram heel blij met zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe huis. Toch vindt hij de verhuizing naar het platteland ook wel erg spannend. Als hij ’s nachts wakker wordt van een griezelig geluid, wil hij het liefst weer terug naar de stad. Gelukkig heeft droomengeltje Lot zijn wens gehoord, en zij weet al precies hoe ze Bram kan helpen…

Films met de naam Bram

Bram Fischer

Bram Fischer is een Zuid Afrikaanse filme van regisseur Jean van de Velde. In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Namen die lijken op Bram

Aram   -   Bran   -   Brand

Hoe spel ik de naam Bram?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • R Ruben
 • A Ali
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • R Romeo
 • A Alfa
 • M Mike

Zo spel je Bram met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Bram in braille

b
r
a
m

Zo sein je Bram in morsecode

— · · ·
· — ·
· —
— —

Zo sein je Bram met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bram bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 4 letters