Rayan Geboortekaartje naam Rayan j2

Betekenis Rayan

Weelderig, Van Water Voorzien, Wijs, Slim
Meer informatie

Geslacht

Rayan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rayan is Arabisch

Naamsopbouw

Rayan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (r, y, n).

Populariteit van de naam Rayan

Rayan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rayan tussen 2005 en 2023. De naam Rayan is minder populair geworden.

 • Rayan is 229x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Rayan maak je ook deze babynaam:
Rayan wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rayan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rayan is een mooie Arabische jongensnaam. Een variant van de naam is de naam Rayyan. De betekenis van de naam “Rayan” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Rayan (Arabisch: ريّان of ريان,), ook gespeld als Rayyan, is dus over het algemeen een voornaam van Arabische oorsprong, meestal mannelijk maar soms ook vrouwelijk, wat "bewaterd", "weelderig", "overvloedig" of "hemels" betekent bloem" in het Arabisch. In de islamitische traditie is het de naam van een van de poorten van Jannah, Al-Rayyan, waardoor alleen degenen die veel vasten op de Dag der Opstanding zouden binnenkomen. Rayan (Perzisch: رایان), ook gespeld als Ryan of Rayaan, is ook een Iraanse voornaam van Perzische oorsprong. Het is in de eerste plaats een mannelijke voornaam die "slim", "wijs" of "denker" betekent. In het Perzisch betekent de term rāyān (رایان) "wijs". Het is afgeleid van de wortel rāy (رای), wat "wijsheid" betekent, afkomstig uit het Midden-Perzische raynitan en komt voor in Avestan als raonat, uiteindelijk afgeleid van Roy of Ray in het Sanskriet, een eretitel of achternaam die wordt gegeven aan wijze heersers en soldaten. Het woord rāyāne (رایانه), met het achtervoegsel -e (ـه), is afgeleid van dezelfde wortel die door de Academie voor Perzische Taal- en Letterkunde moet worden geselecteerd als het Perzische woord voor "computer". Vanwege de gelijkenis met de Ierse en Engelse voornaam Ryan, is Rayan populair in de Iraanse diaspora, vooral onder Iraanse Amerikanen. In Nederland en België kennen we ook de spellingsvarianten Rayán , Rayân , Ráyan en Rayän. Denk je dat je zoon een voetbaltalentje wordt? Dan is Rayan een goede naam. Wij vonden zo 5 bekende voetballers met de naam, waaronder Rayan Aït-Nouri, Rayan El Azrak , Rayan Cherki, Rayan Kadima en Rayan Souici. De naam komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij journalist Jamal Rayyan.

Beroemdheden met de naam Rayan

Rayan Frikeche
Voetballer

Rayan Frikeche is een Marokkaanse profvoetballer die speelt als verdedigende middenvelder voor de Franse club Boulogne.

Rayan el Azrak
Voetballer

Rayan El Azrak (Amsterdam, 14 juli 1999) is een Marokkaans-Nederlands voetballer die bij voorkeur als middenvelder speelt. Hij vertegenwoordigde ondermeer FC Utrecht en VVV Venlo

Rayan Aït-Nouri
Voetballer

Rayan Aït-Nouri is een Frans-Algerijns voetballer, die doorgaans speelt als linkervleugelverdediger. Aït-Nouri stroomde in juli 2018 door uit de jeugd van Angers SCO. In het seizoen 2020/21 wordt hij verhuurd aan Wolverhampton.

Boeken met de naam Rayan

Rayan en Rania leren om op Allah te vertrouwen
Auteur: Hadieth Benelux

Rania en Rayan wonen sinds kort op het platteland. Het duurde even, maar ze zijn eindelijk gewend geraakt aan hun nieuwe huis! Bij verhuizen hoort vaak ook veranderen van school, dat is bij hen ook het geval. Veranderen van school betekent ook nieuwe vriendjes maken en afscheid nemen van je oude vriendjes. Dat is soms best wel moeilijk. Rania en Rayan hebben daar net als ieder ander kind ook moeite mee. Daarom is hun eerste schooldag heel erg spannend! Vooral voor Rayan, die is namelijk bang dat hij geen vriendjes zal kunnen maken. Rania en Rayan leren in dit verhaal om op Allah te vertrouwen. Ben jij benieuwd hoe het afloopt?

Namen die lijken op Rayan

Kayan   -   Layan   -   Ragin   -   Raine   -   Rakin   -   Ramon   -   Ratna   -   Raven   -   Rayaan   -   Rayen   -   Rein   -   Reon   -   Reyan   -   Rían   -   Rien   -   Roan   -   Roano   -   Robin   -   Rohan   -   Roman   -   Ronan   -   Ronin   -   Ronny   -   Rowan   -   Rowen   -   Ruben   -   Ryan   -   Wayan

Hoe spel ik de naam Rayan?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • Y Yfke
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Rayan met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Rayan in braille

r
a
y
a
n

Zo sein je Rayan in morsecode

· — ·
· —
— · — —
· —
— ·

Zo sein je Rayan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rayan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 5 letters