Jannie Geboortekaartje naam Jannie m2

Betekenis Jannie

God is genadig
Meer informatie

Geslacht

Jannie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jannie is Hebreeuws en Nederlands.

Jannie is afgeleid van de naam Johanna

Naamsopbouw

Jannie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 3 medeklinkers (j, n, n).

Populariteit van de naam Jannie

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jannie in 1953. De naam Jannie is in 1953 in populariteit gestegen.

 • Jannie is 162x gegeven als voornaam in 1953

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Jannie maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jannie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jannie is een mooie meisjesnaam. De naam Jannie is afgeleid van de naam Johanna. Net zoals ... hou je vast Jaantje, Jackie, Jane, Janet, Janine, Janka, Janke, Janna, Jannegien, Janneke, Jannetje, Jantje, Janny, Jans, Jansina, Jantien, Jantine, Jaenet, Jenna, Jenke, Jenneke, Jenske, Jenthe, Jinte, Jo, Joke, Jolijn en Jolina. En dat zijn alleen nog maar de namen die van Johanna zijn afgeleid en met een J beginnen... ook bijvoorbeeld Hanna, Hanneke, Hannie, Hanny, Hans en Hansje zijn een afgeleide van de naam Johanna. Met Jannie vind je dus altijd wel een naamgenoot in de klas. Johanna is een meisjesnaam die afgeleid van Johannes. De naam Johannes komt van het Hebreeuwse Johanan, wat betekent 'Jahweh is genadig' of ook wel 'de door God begenadigde'. De oudst bekende vermelding van een Johanna is in Lucas 8:3. Deze Sint Johanna was een volgelinge van Jezus. Zij was de vrouw van Chusas, de rentmeester van koning Herodes. Zij ontdekte ook de lege graftombe op de zondagmorgen na Jezus' kruisiging op Goede Vrijdag (Lucas 24:10). De eerste vermelding van een vernoeming in het Nederlands dateert van 1212. De naam kwam voor in Frankrijk vanaf de 9e eeuw bij verschillende adellijke vrouwen, zoals Johanna filia Trodewini, Breisgau 1094 en Johannetta de Burgundia uit 1295. Een vroeg voorkomen van de naam in Nederland was Johanna, vrouw van Willem, graaf van Holland en Henegouwen, die in 1342 overleedJohanna is 1 van de meest voorkomende meisjesnamen in Nederland. Nou, nu weer terug naar Jannie! Jannie is een Nederlandse naam, maar ook ouders in de VS (Nederlandse voorouders?), Denemarken en Duitsland weten de naam te vinden. Bekende dragers van de naam vind je natuurlijk vooral in Nederland en België. Maar bijvoorbeeld ook bij de Colombiaanse wielrenster Jannie Salcedo! In Nederland kennen we onder meer schrijfster Regnerus en actrice Jannie Houweling. De naam wordt heel soms ook wel aan een man gegeven, denk bijvoorbeeld aan de Vlaamse politicus Jannie Haek of voetballer Jannie Schilder.

Beroemdheden met de naam Jannie

Jannie Raak
Verzetsstrijder

Jantina Gerritdina (Jannie) Raak (Hollandscheveld, 5 juli 1922 – Assen, 29 juli 1957) was een Nederlandse verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eind 1941 dook ze onder omdat het gezin in de gaten werd gehouden door de Duitsers; haar broer was betrokken bij een overval,Vanuit haar diverse tijdelijke onderduikadressen zette ze haar verzetswerk voort, terwijl de Sicherheitsdienst naar haar op zoek was. Jannie Raak slaagde erin als zwervend onderduikster de strijd voort te zetten tot de bevrijding. Ze was niet enkel koerierster, maar ook actief lid van een knokploeg en pleegde diverse overvallen.

Jannie Salcedo
Wielrenner

Jannie Milena Salcedo Zambrano is een Colombiaanse weg- en baanfietser, die voor het laatst reed voor UCI Women's Team Swapit – Agolico. Ze vertegenwoordigde haar land op de 2015 UCI Wereldkampioenschappen baanwielrennen.

Jannie van Eyck-Vos
Atlete

Johanna (Jannie) van Eyck-Vos (Bussum, 19 januari 1936 – De Bilt, 16 juni 2020) was een Nederlandse atlete, die zich later specialiseerde op het onderdeel 800 m, nadat zij zich aan het begin van haar atletiekloopbaan vooral op speerwerpen had toegelegd. Hierop veroverde zij in 1956 zelfs eenmaal een nationale titel.

Jannier Visscher
Politica

Jannie Visscher (Dedemsvaart, 8 november 1961) is een Nederlandse politica voor de Socialistische Partij (SP). Van 2006 tot 2014 was zij wethouder in Groningen en van 2014 tot 2018 wethouder in Eindhoven. Sinds december 2019 is zij partijvoorzitter van de SP.

Jannie Houweling
Actrice

Jhanna M. (Jannie) Houweling is een Nederlands actrice en presentatrice. Houweling acteerde in onder andere Goede tijden, slechte tijden, Goudkust en Oppassen!!! Tussen 2001 en 2002 presenteerde zij afwisselend met Albert Verlinde het programma RTL Boulevard.

Jannie Regnerus
Schrijfster

Jannie Regnerus (Oudebildtzijl, 9 september 1971) is een Nederlands schrijfster van reisverslagen en romans en beeldend kunstenaar. Met haar boek Het geluid van vallende sneeuw won zij in 2007 de VPRO Bob den Uyl-prijs voor het beste reisboek van het jaar, waarin zij beschrijft hoe zij een jaar doorbrengt in de Japanse stad Kitakyushu.

Namen die lijken op Jannie

Hannie   -   Janke   -   Janna   -   Janne   -   Janny   -   Janou   -   Jenna   -   Jennah   -   Jenny   -   Jente   -   Jinte   -   Jones   -   Jonna   -   Jonne   -   Junia

Artikelen over de naam Jannie

Hoe spel ik de naam Jannie?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • N November
 • N November
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Jannie met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jannie in braille

j
a
n
n
i
e

Zo sein je Jannie in morsecode

· — — —
· —
— ·
— ·
· ·
·

Zo sein je Jannie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jannie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 6 letters