Nimra Geboortekaartje naam Nimra m2

Betekenis Nimra

Zacht, Leeuw
Meer informatie

Geslacht

Nimra wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nimra is Arabisch

Naamsopbouw

Nimra is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 3 medeklinkers (n, m, r).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nimra maak je ook deze 5 babynamen:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nimra

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nimra is een Arabische meisjesnaam (Arabisch Schrift نمرة ). De betekenis is 'zacht' maar ook 'leeuw'. Nimr is een Arabisch woord dat "luipaard" betekent (een dier dat eruitziet als een tijger met vlekken). Nimr is een standaardvariant van het woord Namir. Nimr is geen koranische naam, maar moslims kunnen het gebruiken omdat het een goede betekenis heeft. Nimr wordt uitgesproken als [(NIM)ble + p(R)ay] en kan in het Engels ook worden geschreven als Nemr, Nimre. Het is geschreven als نِمْر in het Arabisch. Nimra is een Arabisch woord dat "vrouwelijk luipaard" betekent, het is de vrouwelijke versie van Nimr, het is een variant van Namira. Hetzelfde als Nimr, het is geen koranische naam, maar moslims kunnen het als naam gebruiken. Het wordt uitgesproken als [(NIM)ble] + [(RU)n] met de nadruk op de eerste lettergreep. Het kan ook worden geschreven als Nimrah, Nemrah, Nemra in het Engels. Het is geschreven als نِمْرَة in het Arabisch De naam Nimra komt regelmatig voor in de UK en Italië. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Pakistaanse actrices Nimra Kahn en Nimra Bucha.

Beroemdheden met de naam Nimra

Nikki Haley
Politica

Nimrata "Nikki" Haley is een Amerikaans politica. Ze is lid van de Republikeinse Partij. Van begin 2017 tot eind 2018 was Haley ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties. Daarvoor was ze van 2011 tot 2017 de eerste vrouwelijke gouverneur van de Amerikaanse staat South Carolina.

Nimra Ahmed Kahn
Schrijfster

Nimra Ahmed Khan is schrijver. Nemrah ahmed (ook bekend als nimra ahmed of nemrah niazi) is een jonge Pakistaanse romanschrijver. Zij is de CEO van "Zanjabeel". Haar eerste roman werd gepubliceerd in Khwateen Digest.

Nimra Bucha
Actrice

Nimra Bucha ( Urdu : نِمرہ بُچّہ ) is een Pakistaanse actrice die is verschenen in verschillende tv-series, films, web-series en heeft ook in het theater gewerkt. Ze speelde een rol van Saadat Hassan Manto's muze in Sarmad Khoosat's Manto, wat haar een nominatie opleverde van Lux Style Awards voor de beste vrouwelijke bijrol.

Nimra Kahn
Actrice

Nimra Khan (Urdu: نمرہ خان; geboren 26 juni 1991) is een Pakistaanse actrice. Khan maakte haar acteerdebuut met een korte rol in de comedyserie Kis Din Mera Viyah Howay Ga (2013). Ze is bekend van haar hoofdrol in verschillende televisieseries waaronder Meherbaan (2017), Uraan (2019), Khoob Seerat (2020) en Mein Jeena Chahti Hoon (2020). In 2016 maakte Khan haar filmdebuut met Blind Love, Mujhe Khuda Pay Yaqeen Hai (2021).

Organisaties met de naam Nimra

Onderwijs instelling: Nimra College of Engineering and Technology

Nimra College of Engineering and Technology (NCET) is een particuliere onderwijs instelling, opgericht door Nimra Educational Society in 1997 om niet-gegradueerd en postdoctoraal onderwijs in techniek en technologie aan te bieden. Het college is gelegen aan de National Highway 9 (Vijayawada-Hyderabad) in de buurt van Ibrahimpatnam in Andhra Pradesh. NCET wordt erkend en staat bekend als een van de beste hogescholen voor technisch onderwijs in Costal Andhra. Het biedt voltijds onderwijs en training in 5 takken van engineering op Under Graduate (UG) -niveau en 7 cursussen op Post Graduate (PG) -niveau met een jaarlijkse instroom van respectievelijk 420 en 210.

Namen die lijken op Nimra

Zimra

Hoe spel ik de naam Nimra?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • I Italia
 • M Madagaskar
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • I Iris
 • M Mila
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • N November
 • I India
 • M Mike
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Nimra met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Nimra in braille

n
i
m
r
a

Zo sein je Nimra in morsecode

— ·
· ·
— —
· — ·
· —

Zo sein je Nimra met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nimra bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 5 letters