Malti Geboortekaartje naam Malti u2

Betekenis Malti

Kleine geurende bloem (van de plant madhumalti)
Meer informatie

Geslacht

Malti wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Malti is Hindoestaans en Indiaas.

Naamsopbouw

Malti is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (m, l, t).

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Malti

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Malti is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. In Zweden en Duitsland kiezen ouders de naam vooral voor een zoontje. In India en bijvoorbeeld Suriname vooral voor een dochtertje. De naam Malti is in de eerste plaats een vrouwelijke naam van Indiase afkomst die kleine, geurige bloem betekent. Malti is een Indiase bloemennaam van de plant madhumalti - een tropische bloeiende wijnstok die in het Engels bekend staat als de Rangoon-klimplant. In India worden Madhu en Malti vaak gebruikt als tweelingnamen of als een combinatie van voornaam en middelste naam. De naam kan ook maanlicht betekenen. Malti haalde de krantenkoppen in 2022 toen Priyanka Chopra en Nick Jonas onthulden dat het de naam was van hun dochtertje. Chopra en Jonas ontleenden de naam van hun dochter aan de middelste namen van hun moeders: Madhu Malti en Denise Marie. Naast geboorten in Nederland is de voornaam 'Malti' in ons land bekend via naamdragers die geboren zijn in Suriname. Bekende dragers zijn naast de dochter van Priyanka Chopra onder meer de Indiase cricketspeler Malti Roy en Indiase politica Malti Devi. In Nederland kennen we onder meer politica Tanja Malti Jadnanansing. Leuke weetjes over de naam Malti: Malti (Maltees) is de taal die op Malta wordt gesproken.

Beroemdheden met de naam Malti

Malti Mahar
Actrice

Malti Chahar werd geboren op 15 november 1990 in Agra, Uttar Pradesh. Ze is een actrice en regisseur, bekend van Sada Viah Hoya Ji (2022), Genius (2018) en Ishq Pashmina (2022).

Malti Joshi
Schrijfster

Malti Joshi is een Indiase romanschrijver, essayist en schrijver, die voornamelijk in de talen Hindi en Marathi schrijft. In 2018 ontving ze de Padma Shri, een van India's hoogste burgerlijke onderscheidingen.

Malti Devi
Politica

Malti Devi (5 augustus 1968 - 6 september 1999) was een politiek en maatschappelijk werker en een parlementslid gekozen uit het kiesdistrict Nawada in de Indiase deelstaat Bihar

Tanja Malti Jadnanansing
Politica

Tanja Malti Jadnanansing (Leiden, 26 april 1967) is een Nederlands bestuurder en voormalig politicus namens de Partij van de Arbeid (PvdA). Zij is een dochter van de Surinaamse jurist Carlo Jadnanansing.

Muziek met de naam Malti

L-Innu Malti
Artiest: Volkslied Malta

L-Innu Malti is het volkslied van Malta. De tekst van het lied werd geschreven door Dun Karm Psaila (1871-1961) op een melodie van Robert Samut (1870-1934). Het was oorspronkelijk bedoeld als een schoolhymne. Het lied werd voor het eerst uitgevoerd op 3 februari 1923, op 7 april 1941 en nogmaals op 21 september 1964. Het werd officieel aangenomen als het volkslied van Malta in 1945.

Films met de naam Malti

Madhu Malti

Madhu Malti is een coming-of-age film uit 1978, geregisseerd door Basu Bhattacharya. Geproduceerd door Chitra Katha, de filmsterren Sachin en Sarika in de titelrollen. De film vertelt het liefdesverhaal van Madhu en Malti, twee studenten. Madhu (Sachin) en Malti (Sarika) zijn universiteitsstudenten, die door hun professor, Anil Sharma, zijn aangesteld om de titelrollen te spelen in een toneelstuk gebaseerd op Romeo en Julia. De twee worden onderweg verliefd, maar worden gedwongen naar een grote stad te verhuizen om hun liefde te realiseren, aangezien hun traditionele families zich verzetten tegen hun relatie. De latere verhuizing naar Goa, waar een Goan-stel voor hen zorgt, maar besluit al snel terug naar huis te gaan en de situatie onder ogen te zien.

Hoe spel ik de naam Malti?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • T Tripoli
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • T Tamara
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • L Lima
 • T Tango
 • I India

Zo spel je Malti met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter t
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Malti in braille

m
a
l
t
i

Zo sein je Malti in morsecode

— —
· —
· — · ·
· ·

Zo sein je Malti met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter t
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Malti bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 20 unisex met 5 letters