Barra Geboortekaartje naam Barra u2

Betekenis Barra

Met witte haren, Blond haar, eerlijk
Meer informatie

Geslacht

Barra wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Barra is Iers

Naamsopbouw

Barra is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (b, r, r).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Barra

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Barra is een mooie, eerlijke Ierse naam. Als je op zoek bent naar een naam die je Ierse afkomst viert, overweeg dan Barra, een mannelijke naam die 'Blonde haren' of 'Met witte haren' betekent. Vooral passend als je vermoedt dat de baby lichtgekleurd haar zal hebben, deze naam is een uitstekende optie voor een jongen met zandkleurig haar. Kort, lief en uniek, baby Barra zal de wereld zeker bekoren. In Spaanstalige landen is Barra vaak een meisjesnaam. De naam Barra betekent dus "blond haar". Barra is ook een afgeleide van de naam Finbar. De naam is populair sinds de zesde eeuw toen de mythe ontstond van St. Finbar naar een gebied van Cork kwam dat werd gekweld door een slang. De mensen smeekten hem iets te doen om hen te helpen. Op een nacht ging hij naar de plek waar de slang sliep en besprenkelde hem met wijwater. De boze slang verscheurde en verslond het land totdat ze bij de haven van Cork de zee in gleed. De baan die ze achterliet vulde zich met water en werd de rivier de Lee en daarom is St. Finbar de patroonheilige van Cork. Er wordt gezegd dat de zon twee weken na de dood van Finbar niet onderging. Barra is ook een bekende achternaam, denk bijvoorbeeld aan de Mexicaanse President Francisco León de la Barra. Wist je overigens dat Barra ook een populaire meisjesnaam in Argentinië is?

Beroemdheden met de naam Barra

Barra Collins
Acteur

Barra Collins is een Ierse acteur. Hij is onder meer bekend van Deadinburgh, Enlightenment Cafe (2013), Meet Me on the Southbank (2013) en Lost in Fuga (2013).

Barra Brass
Actrice

Barra Brass werd geboren in 1984 in Tsjecho-Slowakije, is een actrice. Ze is ook bekend als Babra Brass, Baby Blonde, Bara Brass, Barbara, Barbora en Coleen.

Muziek met de naam Barra

The Barra MacNeils
Artiest: Band

The Barra MacNeils is een Canadese muziekgroep uit Sydney Mines, Nova Scotia. De stichtende leden van de groep zijn broers en zussen Sheumas, Kyle, Stewart en Lucy MacNeil. In 2005 voegden nog twee broers, Ryan en Boyd, zich bij de band. Het Schotse eiland Barra is het voorouderlijk huis van Clan MacNeil.

Geografie met de naam Barra

Eiland: Barra (Schotland)

Barra (Schots-Gaelisch: Barraigh) is een eiland van de zuidelijke Buiten-Hebriden. Barra behoort tot de kleinere bewoonde eilanden en ligt aan het zuidelijke uiteinde van de archipel, ten zuidwesten van South Uist, waarvan het gescheiden wordt door een zeestraat, Caolas Bharraigh. In deze zeestraat liggen Eiriosgaigh en de onbewoonde eilandjes Fudaigh, Fiaraigh, Giaghaigh, Healasaigh, Flodaigh, Fuigheaigh, Oronsay en Liongaigh, naast een grote hoeveelheid kleinere rotsjes. Ten zuidwesten van Barra ligt Vatersay, het zuidelijkst bewoonde eiland van de Buiten-Hebriden. Het eiland heeft ongeveer 1.100 inwoners.

Mini regio: Barra

Barra is een van de 32 microregio's van de Braziliaanse deelstaat Bahia. Zij ligt in de mesoregio Vale São Francisco da Bahia en grenst aan de deelstaat Piauí in het noordwesten, de mesoregio Extremo Oeste Baiano in het westen en zuidwesten, de microregio Bom Jesus da Lapa in het zuiden, de mesoregio's Centro-Sul Baiano in het zuidoosten en Centro-Norte Baiano in het oosten en de microregio Juazeiro in het noordoosten en noorden. De microregio heeft een oppervlakte van ca. 32.156 km². Het inwoneraantal wordt geschat op ongeveer 175.000.

Organisaties met de naam Barra

Vliegveld: Barra Airport

Luchthaven Barra (Engels: Barra Airport, Schots-Gaelisch: Port-adhair Bharraigh) (IATA: BRR, ICAO: EGPR) is het vliegveld van het Schotse eiland Barra. Barra Airport heeft drie banen. Deze zijn alle drie van zand en zijn gelegen op het strand. Het vliegveld is alleen bij laagwater bruikbaar. Bij vloed worden de landingsbanen overspoeld door de zee. Het vliegveld is alleen bedoeld voor kleinere vliegtuigen zoals een Twin Otter. Loganair verzorgt de enige verbinding met regelmatige vluchten vanuit Glasgow International Airport.

Namen die lijken op Barra

Barry   -   Bart   -   Berk   -   Bert   -   Birk   -   Borr   -   Borre

Hoe spel ik de naam Barra?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • A Ali
 • R Ruben
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • A Alfa
 • R Romeo
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Barra met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Barra in braille

b
a
r
r
a

Zo sein je Barra in morsecode

— · · ·
· —
· — ·
· — ·
· —

Zo sein je Barra met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Barra bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 20 unisex met 5 letters