Yvette Geboortekaartje naam Yvette m2

Betekenis Yvette

Boog Van Taxushout, Taxusboom (van Germaanse element 'iwa')
Meer informatie

Geslacht

Yvette wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yvette is Frans

Yvette is afgeleid van de naam Yvonne

Naamsopbouw

Yvette is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 4 medeklinkers (y, v, t, t).

Populariteit van de naam Yvette

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yvette tussen 1972 en 2001. De naam Yvette is in 2001 in populariteit gestegen.

 • Yvette is 12x gegeven als voornaam in 2001

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Yvette

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Yvette is een mooie, elegante meisjesnaam. De naam Yvette is een Yvette is een Franse meisjesnaam en betekent "taxusboom", of "boog van Taxusboom'. Bij sommige namen moet je wat sprongetjes maken voordat je bij de betekenis van de naam komt. Zo ook bij de naam Yvette. De naam Yvette is (net als de naam Yvonne) een afgeleid van de Franse naam Yves. En Yves is afgeleid van de naam Ivo. En Ivo is een Germaanse naam, oorspronkelijk een korte vorm van namen die beginnen met het element iwa dat "taxus" betekent. Alternatieve theorieën suggereren dat het in feite kan zijn afgeleid van een verwant Keltisch element. Dit was de naam van verschillende heiligen (die ook algemeen bekend staan ​​als Saint Yves of Ives). De naam Yvette is erg populair in Frankrijk, en ook in bv Zwitserland en de VS. Deze Franse naam heeft de elegantie van andere '-ette'-namen zoals Colette en is een botanische naam zonder al te voor de hand liggend te zijn. het ochtendprogramma Mucho gusto. De Spaanse en Portugese variant is Ivette. Bekende dragers van de naam Yvette zijn onder meer de Franse actrice Yvette Guilbert en Amerikaanse actrice Yvette Renee Wilson. In Nederland kennen we onder meer presentatrice en kok Yvette van Boven. Er zijn veel leuke trivias over Yvette. De Yvette was een grijsgeschilderde houten vlet waarmee tijdens de Tweede Wereldoorlog vijf mensen naar Engeland zijn gevaren. Yvette is ook een in 1885 gepubliceerde novelle van de Franse schrijver Guy de Maupassant. De Yvette is ook een rivier in Frankrijk.

Beroemdheden met de naam Yvette

Yvette van Boven
Kok

Yvette van Boven (Dún Laoghaire, 28 november 1968) is een Nederlandse kok, schrijfster en presentatrice. Voor de VPRO presenteerde Van Boven het tv-programma Koken met Van Boven. In 2020 maakte zij voor de AVROTROS De Streken van Van Boven. Naast Van Bovens activiteiten bij de televisie verschijnt er wekelijks een column van haar in de Libelle en de Volkskrant.

Yvette Mimieux
Actrice

Yvette Mimieux was een Amerikaanse televisie- en filmactrice. Op aanraden van talentmanager Jim Byron besloot ze om actrice te worden. Ze is misschien het best bekend om haar doorbraakrol in The Time Machine. Ze werd genomineerd voor drie Golden Globe Awards.

Yvette Wilson
Actrice

Yvette Wilson was een Amerikaans actrice en comédienne. Zij was bekend om haar rol als Andell Wilkerson in de televisieserie Moesha en haar spin-off The Parkers.

Boeken met de naam Yvette

Yvette Samoris
Auteur: Guy de Maupassant

Yvette is een in 1885 gepubliceerde novelle van de Franse schrijver Guy de Maupassant. Yvette is een herschrijving van De Maupassants verhaal Yveline Samoris uit 1882. Yvette is een echt Parijs' verhaal, dat de sfeer van de lichtstad uit het einde van de vorige eeuw op bewonderenswaardige wijze oproept. Yvette, een eigengereid meisje, de dochter van een vrouw, die 'haar liefde met geld laat betalen', is verliefd op een rijke, cynische Parijzenaar. Deze 'Muscade' wil wel een avontuur, maar denkt niet aan trouwen, omdat hij de dochter ziet als de moeder.

Muziek met de naam Yvette

Yvette
Artiest: Opera

Yvette is een opera van René Barbier. René Barbier (1890 - 1981) was een Belgisch componist. Hij was directeur van het Stedelijk Conservatorium van Namen. Hij schreef twee opera's, "Yvette" Op.1 en "La fête au vieux tilleul" (Feest aan de oude linde).

Geografie met de naam Yvette

Rivier: Yvette

De Yvette is een rivier in Île-de-France, in de vallei van Chevreuse. De rivier ontspringt in Les Essarts-le-Roi en mondt uit in de Orge bij Épinay-sur-Orge.

Namen die lijken op Yvette

Ivette

Hoe spel ik de naam Yvette?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • V Valencia
 • E Edison
 • T Tripoli
 • T Tripoli
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • Y Yfke
 • V Valentijn
 • E Eva
 • T Tamara
 • T Tamara
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • V Victor
 • E Echo
 • T Tango
 • T Tango
 • E Echo

Zo spel je Yvette met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e
gebarentaal letter t
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Yvette in braille

y
v
e
t
t
e

Zo sein je Yvette in morsecode

— · — —
· · · —
·
·

Zo sein je Yvette met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e
nautische vlag letter t
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yvette bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een Y

Top 10 meisjesnamen met 6 letters