Aron Geboortekaartje naam Aron j2

Betekenis Aron

De Verlichte, Sterke Berg
Meer informatie

Geslacht

Aron wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Aron is Hebreeuws

Naamsopbouw

Aron is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 2 medeklinkers (r, n).

Populariteit van de naam Aron

Aron is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Aron tussen 1996 en 2023. De naam Aron is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Aron is 123x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Aron maak je ook deze 3 babynamen:
Roan - Nora - Arno

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Aron

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Aron is een populaire jongensnaam. De naam Aron is een variant van de naam Aaron. Aaron is een bekende en geliefde jongensnaam. Over de oorsprong van de naam Aaron wordt gedebatteerd - sommigen zeggen dat het is afgeleid van het Hebreeuws, terwijl anderen beweren dat het afkomstig is uit het oude Egypte, mogelijk van het Egyptische rn "groot is de naam (van God)". In het Oude Testament was Aäron, de oudere broer van Mozes die door God was aangesteld als woordvoerder van zijn broer, de eerste Hogepriester van de Israëlieten. De Hebreeuwse versie is Aharon - in het Jiddisch kan het Aaran zijn - en de naam verschijnt in het Arabisch als Haroun of Harun. In Nederland is de naam Aron net meer populair bij ouders dan de naam Aaron. De laatste jaren is het stuivertje wisselen welke naam het vaakst voorkomt. Aron is de middelste naam van Elvis Presley. Aron Eisenberg is een bekende acteur. In Nederland kennen we onder meer voetballer Aron Winter. De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij acteur Pal Aron.

Beroemdheden met de naam Aron

Aron Nimzowitsch
Schaker

Aron Nimzowitsch, Lets: Ārons Ņimcovičs, was een Letse schaker. Hij werd in Letland geboren maar heeft lange tijd in Denemarken gewoond. Hijzelf spelde zijn achternaam als Niemzowitsch. Nimzowitsch heeft een grote invloed op de ontwikkeling van de openingstheorie en de strategie van het schaakspel gehad.

Deuce
Zanger

Deuce , echte naam Aron Erlichman , geboren op2 maart 1983in Los Angeles , Californië , is een singer-songwriter en producer US . Nadat hij Hollywood Undead had verlaten , bracht hij zijn eerste soloalbum uit op24 april 2012. Dit album, getiteld Nine Lives , bevat de singles America en The One .

Aron Vodâ
Prins

Aaron the Tyrant of Aron Vodă, soms gecrediteerd als Aron Emanoil of Emanuel Aaron, was tweemaal de Prins van Moldavië: tussen september 1591 en juni 1592 en oktober 1592 tot 3 of 4 mei 1595.

Aron Winter
Voetballer

Aron Mohammed Winter is een voormalig Nederlands profvoetballer en trainer van Surinaamse afkomst. Hij speelde negen seizoenen voor Ajax, waarmee hij onder meer de UEFA Cup en de Europacup II won. Winter speelde vierentachtig interlands en maakte ook deel uit van de Nederlandse selectie die het EK van 1988 won.

Boeken met de naam Aron

Aron en Aardappel
Auteur: Josh Lacey

'Aron en Aardappel' is een prentenboek over huisdieren, of eigenlijk over geen huisdieren mogen omdat je ouders allergisch zijn. Want wie kent het niet: een kind dat niets liever wil dan een hond (of een kat, konijn, vis, gerbil of wandelende tak), maar de ouders zijn te druk, of allergisch, of het huis is te klein. Aron heeft alle excuses al te vaak gehoord van zijn ouders. Op een dag krijgt hij een verrassing van papa: 'Alsjeblieft, een huisdier!' Maar het is... een aardappel. Aron gooit 'm teleurgesteld in een hoek. Maar dat aardappel-huisdier kijkt toch een beetje verdrietig. En een beetje eenzaam. Vooruit dan, Aardappel mag in de speelgoedtrein van Aron zitten en mee buitenspelen. Aron en zijn Aardappel worden onafscheidelijk! Maar als-ie beschimmeld is, gooit mama Aardappel weg. Aron is vreselijk verdrietig. Dan piept er iets groens uit de grond. Het scheutje wordt groter en groter en na een tijdje vindt Aron overal aardappels; genoeg huisdieren voor iedereen! 'Aron en Aardappel' is een prachtig en warm geïllustreerd prentenboek over een situatie die voor ouders en kinderen herkenbaar is en over een onverwachte vriendschap en eindeloze fantasie!

Namen die lijken op Aron

Aren   -   Arend   -   Eren   -   Erin

Hoe spel ik de naam Aron?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • R Roma
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • R Ruben
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • R Romeo
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Aron met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Aron in braille

a
r
o
n

Zo sein je Aron in morsecode

· —
· — ·
— — —
— ·

Zo sein je Aron met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Aron bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 4 letters