Adonia Geboortekaartje naam Adonia u2

Betekenis Adonia

De Heer is mijn God (van de Hebreeuwse naam "'Ădônı̂yâh, samengesteld uit twee elementen: "Adonai" (mijn Meester) plus "Jah / Yah" (afkorting van Jahweh))
Meer informatie

Geslacht

Adonia wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Adonia is Hebreeuws

Naamsopbouw

Adonia is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, o, i, a) en 2 medeklinkers (d, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Adonia maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Adonia

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Adonia is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een mooie uniseks naam dus! In Frankrijk, waar de naam het vaakst wordt gegeven, typisch een naam voor een dochter, in Brazilië altijd de naam voor een zoon. In Canada en Australië is de verhouding ongeveer 50-50. En in Nederland, België en veel andere landen overwegend de naam voor een dochtertje. De naam Adonia betekent in het Hebreeuws 'de Heer is mijn God'. Deze naam is afgeleid van de Hebreeuwse naam "'Ădônı̂yâh / 'Ădônı̂yâhû > Adonia", samengesteld uit twee elementen: "Adonai" (mijn Meester) plus "Jah / Yah" (afkorting van Jahweh), wat betekent "mijn meester is Jahweh, Jahweh is mijn meester". Adonia was volgens de Hebreeuwse Bijbel de vierde zoon van koning David van het Verenigd Koninkrijk Israël. Zijn moeder was Chaggit. Hij werd in Hebron geboren. Tegenwoordig is Adonia een jongens en meisjesnaam. De naam Adonia kan ook als de vrouwelijke vorm van de Griekse naam Adonis worden beschouwd. Dan komt de naam van het Fenicisch 𐤀𐤃𐤍 (ʾadon) wat "heer, meester" betekent. In de Griekse mythe was Adonis een knappe jonge herder die werd gedood tijdens de jacht op een wild zwijn. De anemoonbloem zou uit zijn bloed zijn voortgekomen. Omdat hij geliefd was bij Aphrodite, stond Zeus toe dat hij een deel van elk jaar weer tot leven kwam. Varianten van de naam zijn onder meer Adonias ( en Adoniasz (Pools) Bekende dragers van de naam zijn onder meer de bijbelse figuur Adonia, de Ugandese journalist Adonia Ayebare en de Canadese actrice Adonia Tsakalakis. Leuke weetjes over de naam Adonia; Adonia is ook de naam van een vlindertje. De Adonia is ook een groot cruiseschip.

Beroemdheden met de naam Adonia

Adonia Ayebare
Journalist

Adonia Ayebare is een Oegandese journalist en diplomaat die momenteel met ingang van maart 2017 de permanente vertegenwoordiger van Oeganda bij de Verenigde Naties is. Daarvoor, van januari 2013 tot maart 2017, was hij senior adviseur voor vrede en veiligheid bij de Afrikaanse Unie.

Adoniah Lewis
Basketbalster

Adoniah Lanie Heimataura Lewis is een Nieuw-Zeelandse basketbalspeler. Ze speelde voor veel competitieteams die Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen. Wikipedia (Engels)

Adonia Tsakalakis
Basketbalster

Adonia Tsakalakis is een Canadese actrice. Ze speelt in meerdere series en films en is onder andere bekend van de film 'December 6 '.

Adonia
Bijbels persoon

Adonia was volgens de Hebreeuwse Bijbel de vierde zoon van koning David van het Verenigd Koninkrijk Israël. Zijn moeder was Chaggit. Hij werd in Hebron geboren. Toen David op leeftijd gekomen was, mobiliseerde Adonia een privéleger om zelf de macht over te nemen. Door ingrijpen van de profeet Natan en Davids vrouw Batseba (de moeder van Salomo) mislukte deze poging. In plaats daarvan werd Salomo troonopvolger van David. Toen Batseba namens Adonia een huwelijksverzoek met Abisag uit Sunem aan koning Salomo voorlegde, zag de koning dit als een bedreiging voor het koningschap en gaf hij zijn generaal Benaja opdracht om Adonia te doden.

Natuurfenomenen

Euthalia Adonia (synoniem: Lexias adonia) is een vlinder uit de onderfamilie Limenitidinae van de familie Nymphalidae, jawel. De wetenschappelijke naam van de soort is, als Papilio Adonia, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1782 door Pieter Cramer.

Organisaties met de naam Adonia

Cruiseschip: Adonia (Schip, 1998)

De Adonia is een cruiseschip van P&O Cruises. Het schip werd gebouwd door scheepswerf Chantiers de l'Atlantique in St. Nazaire, Frankrijk. Met 30.000 ton is de Adonia het kleinste schip van de rederij. De Adonia werd in 2011 aan de vloot van de onderneming toegevoegd.

Namen die lijken op Adonia

Adan   -   Aden   -   Adin   -   Adina   -   Adinda   -   Udine

Hoe spel ik de naam Adonia?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • O Oslo
 • N New York
 • I Italia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • D Daniël
 • O Omar
 • N Naomi
 • I Iris
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • D Delta
 • O Oscar
 • N November
 • I India
 • A Alfa

Zo spel je Adonia met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Adonia in braille

a
d
o
n
i
a

Zo sein je Adonia in morsecode

· —
— · ·
— — —
— ·
· ·
· —

Zo sein je Adonia met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Adonia bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 6 unisex met 6 letters