Jake Geboortekaartje naam Jake j2

Betekenis Jake

Hij Zal Beschermen, Hij die in de hiel greep (van Hebreeuwse naam יַעֲקֹב (Ya'aqov))
Meer informatie

Geslacht

Jake wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jake is Engels

Jake is afgeleid van de naam Jacob

Naamsopbouw

Jake is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 2 medeklinkers (j, k).

Populariteit van de naam Jake

Jake is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jake tussen 2011 en 2023. De naam Jake is minder populair geworden.

 • Jake is 275x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jake

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jake is een mooie en hippe jongensnaam. De naam is de afgelopen 10 jaar snel populair geworden bij ouders in België en Nederland. Jake is een Engels variant op de naam Jacob. De voornaam Jakob is afgeleid van de Joodse aartsvader Jakob. De Hebreeuwse naam יַעֲקֹב (Ya'aqov) is volgens het Bijbelboek Genesis 25:26 iets als 'hij die de hiel greep'. Naast deze volksetymologische oorsprong wordt voor de naam ook wel als mogelijke vertaling "hij zal beschermen" gegeven. Via de Griekse vorm Ιακωβος (Iakobos) kwam de naam in het Latijn terecht als Jacobus en Jacomus. De naam werd vooral populair door de beide apostelen Jakobus de Mindere ("broer van Jezus") en Jakobus de Meerdere (zoon van Zebedeüs; een van de 12 apostelen). De naam Jake is by far het meest populair in alle Engelstalige landen, zoals de VS, de UK, Australië en Canada.. En redelijk snel daarna komt Nederland als landje waar de naam Jake door ouders aan hun zoon wordt gegeven. Afgelopen jaar werd de naam zelfs vaker in Nederland gegeven dan in bijvoorbeeld Ierland of Nieuw Zeeland. Bekende dragers van de naam vind je dan ook vooral in Engels talige landen. JJake Gyllenhaal is een bekende acteur, Jake Bugg een bekende muzikant, Jake LaMotta een bekende bokser en Jake Paul een bekende Social Celeb die bokser werd! In Nederland noemde Shelly Sterk haar zoon in 2019 Jake Ebing Sterk.

Beroemdheden met de naam Jake

Jake Paul
Social Media Celeb

Jake Joseph Paul is een Amerikaanse social media-persoonlijkheid en professionele bokser. Hij werd aanvankelijk beroemd met Vine, voordat hij twee seizoenen de rol van Dirk Mann speelde in de Disney Channel-serie Bizaardvark. En Jake Paul staat bij velen bekend als de jonge contentmaker die bekendheid kreeg op het video-hostingplatform Vine. Sindsdien heeft Jake zich gevestigd als een belangrijke speler in het digitale landschap en levert hij fascinerende inhoud aan tientallen trouwe fans.

Jake LaMotta
Bokser

Jake LaMotta, geboren Giacobe LaMotta (New York, 10 juli 1922 – Aventura, 19 september 2017) was een Amerikaans middengewicht bokser met als bijnamen Bronx Bull (Stier van de Bronx) en Raging Bull (Razende stier). Van 106 gevechten won hij er 83 waarvan 30 met knock-out, verloor hij er 19 en eindigden er 4 onbeslist. De film Raging Bull van Martin Scorsese met Robert De Niro verfilmt zijn autobiografie Raging Bull: My Story (Razende Stier, mijn verhaal) uit 1980. Robert De Niro trainde met LaMotta voor de film en won een Academy Award voor Beste Acteur.

Jake Thoene
Schrijver

Jake Thoene (1974) is de zoon van Bodie en Brock Thoene, een bekend Amerikaans schrijversechtpaar van bestsellers. Van hun vier kinderen werden er drie auteur, onder wie hun zoon Jake.

Jake Gyllenhaal
Acteur

Jacob Benjamin Gyllenhaal is een Amerikaanse acteur. Hij werd voor een Oscar genomineerd voor zijn rol in Brokeback Mountain. Daarnaast ontving hij diverse internationale prijzen, waaronder een BAFTA Award.

Boeken met de naam Jake

Jake en de T.Rex
Auteur: Thé Tjong-Khing

Dino-prentenboek op groot formaat, voor een spannende reis terug in de tijd! ‘Holy moly! Als dit geen T. rex is, weet ik het niet meer!’ Papa en mama hebben een heel bijzonder bot gevonden. En nu wordt er gegraven op papa’s land. Jake gaat elke middag kijken. ’s Avonds is er voor iedereen een barbecue, daarna moet Jake naar bed. Als hij zijn ogen dichtdoet, wordt Magic Man wakker... Een spannend avontuur in de prehistorie. Vol dinosauriërs die leefden in de tijd van Trix, de Tyrannosaurus rex van Museum Naturalis. Trix leefde bijna 66 miljoen jaar geleden in Montana (VS). Veelbekroond illustrator Thé Tjong-Khing brengt haar tot leven in dit prentenboek voor alle leeftijden. Het officiële prentenboek is bij de tentoonstelling T. rex in Town, gemaakt in samenwerking met Museum Naturalis.

Films met de naam Jake

A Kid like Jake

A Kid Like Jake is een Amerikaanse film uit 2018, geregisseerd door Silas Howard, gebaseerd op het gelijknamig toneelstuk van Daniel Pearle die ook het filmscenario schreef. Alex en Greg Wheeler zijn de trotse ouders van een vierjarige zoon Jake. Jake is slim maar houdt meer van jurken, sprookjes en prinsessen. Om een plaats in een private kleuterschool te verkrijgen worden de ouders aangemoedigd om de unieke kwaliteiten van hun kind te benadrukken, in dit geval Jake’s gendervariant.

Namen die lijken op Jake

Jack   -   Jaki   -   Jakob   -   Jakub

Hoe spel ik de naam Jake?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • K Kilogramme
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • K Kevin
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • K Kilo
 • E Echo

Zo spel je Jake met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter k
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jake in braille

j
a
k
e

Zo sein je Jake in morsecode

· — — —
· —
— · —
·

Zo sein je Jake met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter k
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jake bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters