Juna Geboortekaartje naam Juna m2

Betekenis Juna

Juni, Behorend tot Juno (van Latijnse Juno), De Jongeling (van Latijnse Juvenis), Gewijd Aan Jupiter, Bron van leven (van Saliba), Gewenst (van Keltische 'iun'), Zachtheid (van Japanse yū/優"))
Meer informatie

Geslacht

Juna wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Juna is Latijn

Naamsopbouw

Juna is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, a) en 2 medeklinkers (j, n).

Populariteit van de naam Juna

Juna is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Juna tussen 2013 en 2023. De naam Juna is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Juna is 218x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Juna maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 19x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Juna

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Juna is een mooie en hippe meisjesnaam. De naam Juna is een gewilde meisjesnaam. De betekenis van de naam “Juna” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft daarom meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. In de eerste verklaring is de naam Juna afgeleid van de Romeinse godin Juno of Iuno, de godin van het huwelijk en de geboorte. Juna heeft dus verschillende betekenissen, bijvoorbeeld "behorend tot Juno" (wat godin Juno betekent) of "geboren in juni". In het Saliba, een Colombiaanse taal, betekent Juna "aardkluit" en "bron van leven". Andere betekenissen zijn "gewenst" (van het Keltische "iun" = wens/verlangen) en "maan" (van Luna) of "jong" (van het Latijnse "iuvenis"). In het Japans betekent Juna b.v. "hout" of "bomen" (van "樹/ju") of "superioriteit", "zachtheid", "vriendelijkheid" (van yū/優"). Het is ook een Latijnse meisjesnaam met een relatie naar Jovelius en betekent dan ‘de jongeling’ of ‘gewijd aan Jupiter’. Hoe dan ook, de naam Juna is ook erg populair in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Varianten van de naam Juna zijn onder andere Junabelle, Junae, Junahe, Junia en Yuna. Wist je dat Juna Khan is beroemde Indiaase prins was, dat Juna Fae een sieradenmerk uit Antwerpen is en dat Juna in veel landen in Azië een best vaak voorkomende achternaam is? Verder zijn er natuurlijk allemaal bekende mensen met de naam Juna. Juna Aoki is een bekende actrice uit Japan, en Juna de Leeuw een actrice uit Nederland. De naam Juna doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Juna Ariyoshi is de hoofdpersoon uit de Japanse strip Earth Maiden Arjuna" en Juna Miliken een hoofdkarakter in de serie Comeback. Susan Muskee heeft haar succesvolle 2e boek over de Magnoliahof vernoemd naar Juna.

Beroemdheden met de naam Juna

Juna Aoki
Actrice

Juna Aoki is een Japanse actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Juna Aoki is onder andere bekend van de films Kasukana kanojo, Kinkyû Torishirabeshitsu en Hagane no onna.

Juna Millken
Personage

Juna Millken is een hoofdkarakter in de HBO sereie The Comback, en wordt gespeeld door Malin Akerman. The Comeback is een Amerikaanse komedieserie van de zender HBO. De serie ging in première op 5 juni 2005. Valerie Cherish, een eendagsvlieg uit een sitcom, probeert haar carriere te herstellen terwijl een cameraploeg haar volgt tijdens haar tocht.

Juna de Leeuw
Actrice

Juna de Leeuw is een Nederlands jeugdactrice die sinds 2013 actief is. De Leeuw speelde onder meer in de televisieseries De leeuwenkuil – gebaseerd op de boeken van Paul van Loon – en Oogappels en in meerdere films.

Boeken met de naam Juna

Juna, Het Magnoliahof 2
Auteur: Susan Muskee

De sprankelende feelgoodserie Het Magnoliahof van Susan Muskee draait om vier ondernemers rondom een pittoresk plein. Juna is het tweede deel in de serie en draait om de gelijknamige tattooartiest. Twee maanden na de opening van haar tattooshop aan het Magnoliahof is Juna al helemaal ingeburgerd. Haar zaak loopt goed, ze is bevriend met de andere ondernemers en ze heeft een goede band met haar huurbaas Bram. Wanneer Juna ontdekt dat Bram stapelverliefd is op haar overbuurvrouw Betty, ziet ze het dan ook als haar missie om de twee te koppelen. Als blijkt dat haar pogingen tot het spelen van Cupido niet zo makkelijk gaan als ze had gedacht, roept ze de hulp in van haar nieuwe huisgenoot. Iemand van wie zij het op haar beurt bijzonder warm krijgt…

Juna Amiko
Auteur: Tijdschrift

Het tijdschrift Juna Amiko (betekenis: Jonge Vriend) is een uitgave van de Internationale Bond van Esperantoleraars (afgekort: ILEI). Juna Amiko is in het bijzonder bedoeld voor diegenen die al een basiskennis hebben van het Esperanto, maar geen leesmateriaal kunnen vinden in eenvoudig en gemakkelijk-te-begrijpen Esperanto. Het heeft een full-color kaft en bevat vele afbeeldingen. Het wordt in elkaar gezet en gedrukt in Hongarije, maar heeft lezers in zo'n vijftig landen. De redacteur heeft een netwerk van vaste medewerkers in zo'n vijftien landen. Alle artikelen worden zorgvuldig gecontroleerd door leden van de Esperanto-Academie. Drie maal per jaar (in de maanden april, september en december) verschijnt het tijdschrift dat op taalgebruik wordt gecontroleerd door Baldur Ragnarsson, lid van de Akademio de Esperanto en inwoner van IJsland.

Roman en Juna
Auteur: Reina Rusticus

Roman en Juna dansen aan zee, is een ontroerende roman die gaat over onbeantwoorde liefde, worsteling met hartzeer, identiteit en verlangen. Juna wordt verliefd op de mysterieuze Roman die in alles haar tegenpool lijkt. Het verhaal is opgezet in een raamvertelling en beschrijft een geheel eigen wereld waar je als lezer meteen in wordt meegezogen. Waar Roman en Juna steeds dichter bij elkaar lijken te komen en hun pad hen uiteindelijk bij elkaar brengt, leidt deze hen op hartverscheurende wijze ook weer weg van elkaar.

Namen die lijken op Juna

  -   Jana   -   Jane   -   Jin   -   Jona   -   Joni   -   June   -   Junia   -   Juno   -   Luna   -   Yuna

Hoe spel ik de naam Juna?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • U Uppsala
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • U Ursula
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • U Uniform
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Juna met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter u
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Juna in braille

j
u
n
a

Zo sein je Juna in morsecode

· — — —
· · —
— ·
· —

Zo sein je Juna met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter u
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Juna bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 4 letters