Senn Geboortekaartje naam Senn j2

Betekenis Senn

Waar, Waarheid
Meer informatie

Geslacht

Senn wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Senn is Nederlands

Senn is afgeleid van de naam Senna

Naamsopbouw

Senn is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (s, n, n).

Populariteit van de naam Senn

Senn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Senn tussen 2009 en 2023. De naam Senn is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Senn is 187x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Senn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Senn is een populaire jongensnaam. Senn heeft een onduidelijke herkomst. De naam is eigenlijk niet terug te vinden voor het jaar 2000. Het is een naam die past in de trend van korte jongensnamen. Mogelijk is het een variant op de meisjesnaam Senna. Die meisjesnaam is in de jaren negentig ontstaan. Mogelijk komt die naam uit het Germaans en is het een verkorting van namen die met de Oudnoorse stam ‘sannr’ begonnen. Dit betekent ‘waar’ of ‘waarheid’. Een andere verklaring is dat het een Arabische naam is die verwijst naar de sennaplant. Een andere mogelijkheid is dat de voornaam is afgeleid van de al langer bestaande achternaam Senn. De achternaam Senn is een beroepsnaam. De naam is afgeleid van het Middelhoogduitse woord "Senn", wat "boerenknecht" of "koeienmelker" betekent. De naam werd waarschijnlijk eerst gedragen door een boerenknecht en vervolgens als achternaam doorgegeven aan zijn nakomelingen. Senn is een term voor de hoofdherder die op een Alp hoedt. Hoe dan ook, de naam Senn wordt gegeven door ouders in Nederland en in België. En de populariteit nam sterk toe nadat de zanger Jan Smit zijn zoontje in 2010 de naam Senn gaf. In 2022 gaf ook Nick Kamermans de naam Senn aan zijn pasgeboren zoontje. In Australië kreeg 1 kindje afgelopen jaar de naam, en het is natuurlijk goed mogelijk dat Senn ook daar ouders met Nederlandse of Belgische roots heeft! Senn Rijsdijk is een bekende handballer met de naam. De naam Senn komt in het buitenland ook voor als achternaam. Alfred Senn is een bekende wetenschapper met de naam. Een naam die ook populair is in Nederland en België is de naam Senne.

Beroemdheden met de naam Senn

Alfred Senn
Wetenschapper

Alfred Erich Senn was professor geschiedenis aan de Universiteit van Wisconsin – Madison. Senn werd geboren in Madison, Wisconsin, aan de Zwitserse filoloog en lexicograaf Alfred Senn. Zijn vader gaf les aan de Universiteit van Litouwen, waar hij zijn toekomstige vrouw ontmoette.

Senn Smit
Kind van

Senn Uijtdehage
Acteur

Senn Uijtdehage is een acteur. Senn Uijtdehage speelt in meerdere series en is onder meer bekend van de films Overleven, Het mysterie van de volle maan en Arie.

Films met de naam Senn

Senn (2013)

Senn is een film uit 2013 van regisseur Josh Feldman. Charles Dickens ontmoet Arthur C. Clarke. Senn is een fabrieksarbeider in Pyom, een wereld die zelfs door de onderneming die het bezit, vergeten is. Vreemde fenomenen beginnen zijn werk, relaties en het bestaan ​​te bedreigen. Naarmate zijn situatie het breekpunt bereikt, verschijnt er een raadselachtig buitenaards wezen uit het niets. Senn en zijn geliefde Kana, begeleid door hun eigenaardige buitenaards wezen, reizen naar Polychronom...

Organisaties met de naam Senn

School: Senn High School

Senn High School is een openbare vierjarige middelbare school in de wijk Edgewater aan de noordkant van Chicago, Illinois, Verenigde Staten. Senn wordt beheerd door het Chicago Public Schools-systeem en werd geopend op 3 februari 1913.

Namen die lijken op Senn

Fenn   -   Lenn   -   Sen   -   Senna   -   Senne   -   Sennet   -   Senon   -   Sinne   -   Sonny   -   Sunny

Hoe spel ik de naam Senn?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • E Edison
 • N New York
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • E Eva
 • N Naomi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • E Echo
 • N November
 • N November

Zo spel je Senn met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Senn in braille

s
e
n
n

Zo sein je Senn in morsecode

· · ·
·
— ·
— ·

Zo sein je Senn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Senn bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters