Ram Geboortekaartje naam Ram j2

Betekenis Ram

'Aangenaam', 'Verrukkelijk', 'Mooi' en 'Charmant' (van Rama), Hoog, Senior (Hebreeuws)
Meer informatie

Geslacht

Ram wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ram is Hindoestaans

Naamsopbouw

Ram is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 2 medeklinkers (r, m).

Ram wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ram

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ram is een mooie, verrukkelijke jongensnaam. De betekenis van de naam “Ram” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Ram is bijvoorbeeld een mannelijke voornaam. In Zuid-Azië en is daar het een variant van Rama. Rama is een sekseneutrale naam van Sanskriet-oorsprong en een aanzienlijke bekendheid in hindoeïstische teksten. Rama, een korte vorm van Ramachandra, vertegenwoordigt Vishnu's meest populaire reïncarnatie en betekent ter ere van hem 'aangenaam', 'verrukkelijk', 'mooi' en 'charmant'. Rama, de leidende held van het Sanskriet-epos Ramayana, is de belichaming van ridderlijkheid en rede. Bekend om zijn ongeëvenaarde liefde voor zijn vrouw Sita, verslaat Vishnu's zevende avatar op beroemde wijze een demon en immense krachten van het kwaad om haar te redden. Gesterkt met goddelijke kracht en deugdzaamheid, zal Rama uw kleintje ongetwijfeld naar een pad van onderscheid leiden dat aanbidding waard is. Ram is ook een naam in het Hebreeuws en betekent dan het hoog of senior, een bijbelse naam (Ram, zoon van Hezron), die soms ook wordt gebruikt als een verkleinvorm van Avram (een variant van Abraham). Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Indiase rebel Ram Bismil, en de Grootmeester schaken Ram Soffer uit Israël. Ram is ook een bekende achternaam. Zo is Andy Ram een bekende tenniser en Moia Ram een bekende schilder uit Indian. Verder is Ram cichlid (Antenne baarsje) een schattig en kleurrijk klein tropisch visje en

Beroemdheden met de naam Ram

Ram Soffer
Schaker

Ram Soffer is een Israëlische schaker. Hij is sinds 1994 een grootmeester. Sinds 1998 is hij ook internationaal meester in het oplossen van probleemcomposities. In 2016 nam hij met het Israëlische team deel aan het Europese Schaakkampioenschap voor seniorenteams, in de 50+ categorie.

Ram Potheneni
Acteur

Ram Pothineni, is een Indiaas acteur die met name in de Telugu filmindustrie actief is. Zijn debuut op het grote doek maakte hij met Devadasu (2006) waarvoor hij de Filmfare Award voor Beste Mannelijke Debuut - Zuid kreeg. Enkele bekende films van hem zijn onder andere Ready (2008), Kandireega (2011), Pandaga Chesko (2015), Nenu Sailaja (2016), Vunnadhi Okate Zindagi (2017), Hello Guru Prema Kosame (2018), iSmart Shankar (2019), en Red (2021). Hij won op de Zee Cine Awards Telugu de award voor sensationele ster van het jaar voor zijn acteerwerk in iSmart Shankar. Pothineni is het neefje van filmproducent Sravanthi Ravi Kishore en de neef van acteur Sharwanand.

Ram Bomjan
Geestelijke

Ram Bahadur Bomjan Tamang, ook wel Palden Dorje genoemd, en sinds 2010 Dharma Sangha, is een boeddhistische monnik die mediabekendheid verwierf door zijn meditaties en het leven zonder water en voedsel. Bahadur Bomjon verliet in mei 2005 zijn ouderlijk huis en begon met mediteren tegen een boom.

Ram Bismil
Dichter

Ram Prasad Bismil was een Indiase dichter, schrijver, revolutionair en een Indiase vrijheidsstrijder die deelnam aan de Mainpuri-samenzwering van 1918 en de Kakori-samenzwering van 1925, en vocht tegen de Britse Raj.

Films met de naam Ram

Ram Setu

Ram Setu is een Indiase actie-avonturenfilm uit 2022, geregisseerd door Abhishek Sharma. De film speelt Akshay Kumar, Jacqueline Fernandez, Nushrratt Bharuccha en Satya Dev en volgt een archeoloog die onderzoek doet naar de aard van Ram Setu, ook wel bekend als Adam's Bridge.

Natuurfenomenen

Het antennebaarsje (Ram cichlid) is een tropische vis die ook als aquariumvis gehouden wordt. Het behoort tot de familie Cichlidae.

Namen die lijken op Ram

Raaf   -   Rabi   -   Rae   -   Raed   -   Raf   -   Raff   -   Rafi   -   Rahi   -   Rai   -   Raid   -   Rais   -   Raja   -   Rald   -   Ralf   -   Ramazan   -   Rambert   -   Ramel   -   Ramey   -   Ramhart   -   Ramirez   -   Ramiro   -   Ramon   -   Ramond   -   Ramone   -   Ramses   -   Ramy   -   Ramzi   -   Rauf   -   Raum   -   Rav   -   Ravi   -   Ray   -   Remi   -   Remy   -   Rumi   -   Sam

Hoe spel ik de naam Ram?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • M Mike

Zo spel je Ram met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Ram in braille

r
a
m

Zo sein je Ram in morsecode

· — ·
· —
— —

Zo sein je Ram met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ram bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 3 letters