Lea Geboortekaartje naam Lea m2

Betekenis Lea

Van de vlakte, Weiland, Vermoeid
Meer informatie

Geslacht

Lea wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lea is Hebreeuws

Naamsopbouw

Lea is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 1 medeklinker (l).

Populariteit van de naam Lea

Lea is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lea tussen 2013 en 2023. De naam Lea is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Lea is 100x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Lea maak je ook deze babynaam:
Ela

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lea

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lea is een mooie, korte meisjesnaam. Vanuit het Hebreeuws vertaald betekent Lea 'vermoeid'. Wie het verhaal van Lea kent kan ook begrijpen waarom zij die naam heeft. De naam Lea (en de naam Leah) (Hebreeuws לֵאָה, Le'ah) was volgens de traditie in de Hebreeuwse Bijbel de eerste vrouw van Jakob, de moeder van zes van Jakobs zonen die de stamvaders van zes van twaalf stammen van Israël waren en daarmee de eerste van de twee stammoeders van Israël. Lea had één dochter, Dina. De naam Lea is ook een afgeleide van de Oud Engelse naam Lee, en heeft dan de betekenis Weiland, Van de vlakte. De naam kent meerdere spellingsvarianten in Nederland en België, waarvan Léa de bekendste is. Andere populaire 3 letterige namen beginnend met een L namen bij ouders zijn Loa en Lua. Bekende dragers van de naam Lea zijn onder meer Léa Seydoux (actrice) en Léa Wolman (lid Belgische koninklijke familie).

Beroemdheden met de naam Lea

Lea Rosh
Journalist

Lea Rosh is een Duitse televisiejournalist, publicist, ondernemer en politiek activist. Rosh was de eerste vrouwelijke journalist die leiding gaf aan een openbare omroep in Duitsland en in de jaren zeventig de eerste presentatrice van Kennzeichen D , een groot politiek televisieprogramma. Ze is lid van de SPD sinds 1968.

Lea Michele
Actrice

Lea Michele Sarfati (New York, 29 augustus 1986), professioneel bekend als Lea Michele, is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award voor haar rol in de televisieserie Glee.

Léa Wolman
Prinses

Léa Inge Dora Wolman is een lid van de Belgische koninklijke familie. Ze is de weduwe van prins Alexander van België. Prinses Léa werd geboren als dochter van Sigismund Wolman en Lisa Bornstein.

Léa Seydoux
Actrice

Léa Seydoux is een Franse actrice, vooral bekend van haar rollen in de James Bondfilms Spectre en No Time to Die en in de Franse film La vie d'Adèle.

Lea Bouwmeester
Politica

Lea Theadora Bouwmeester is een Nederlands politica. Zij was namens de Partij van de Arbeid van 30 november 2006 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer.

Leah Schloßberg Rabin
Activiste

Lea Rabin was een Israëlische vredesactiviste. Ze was getrouwd met de in november 1995 vermoorde Israëlische minister-president Yitzchak Rabin.

Leah Remini
Actrice

Leah Marie Remini is een Amerikaans actrice, vooral bekend dankzij haar rol als Carrie Heffernan in The King of Queens.

Muziek met de naam Lea

Lea
Artiest: The Cats

Lea is een single van The Cats uit 1968. Het nummer is een hommage aan een fan van The Cats die in 1967 overleed aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Het nummer werd voor het eerst gespeeld tijdens een concert van de Cats in Cultura in Andijk. Het was de eerste track van het studioalbum Cats.

Namen die lijken op Lea

Kea   -   Leah   -   Leana   -   Leander   -   Leanne   -   Leanore   -   Lee   -   Leia   -   Lela   -   Lena   -   Leni   -   Leny   -   Lexi   -   Li   -   Lia   -   Lio   -   Lis   -   Liv   -   Liz   -   Lo   -   Loa   -   Lot   -   Lou   -   Lua   -   Lux   -   Luz   -   Lyo   -   Nea   -   Tea

Hoe spel ik de naam Lea?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • A Alfa

Zo spel je Lea met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Lea in braille

l
e
a

Zo sein je Lea in morsecode

· — · ·
·
· —

Zo sein je Lea met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lea bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 3 letters