Marit Kaart van Naam Marit

Wil je alles weten over de naam Marit? Vind antwoord op vragen als: Wat is de betekenis van Marit? Wat is de oorsprong van de naam Marit? En hoe populair is de naam Marit eigenlijk? Verder vind je ook leuke weetjes over Marit, zoals welke beroemde mensen de naam ook dragen en hoe je de naam Marit in gebarentaal 'zegt'. Veel plezier!

Betekenis Marit

Dochter Van De Zee, Kind Van Het Licht, Parel
Meer informatie

Geslacht

Marit wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Marit is Scandinavisch

Marit is afgeleid van de naam Margaretha

Naamsopbouw

Marit is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (m, r, t).

Populariteit van de naam Marit

Marit is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Marit tussen 1993 en 2022. De naam Marit is minder populair geworden.

 • Marit is 84x gegeven als voornaam in 2022

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Marit maak je ook deze babynaam:

Geboortekaartjes met de naam Marit

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Marit is een meisjesnaam. Populair in Nederland en België. Meest waarschijnlijk is Marit is afgeleid van Maria. Maria is een Hebreeuwse meisjesnaam en is een variant op Mirjam. De naam Mirjam is bekend uit het Oude Testament. Zij was de zus van Mozes. Een andere versie vertelt dat Marit mogelijk uit Zweden komt. Marit is dan afgeleid van de Griekse naam Margarite. Deze naam is afgeleid van het Latijnse "margarīta" (perla) via het Oudgrieks "margarī́tēs ‎(μαργᾰρῑ́της)", wat "parel" betekent. Het is de naam van een legendarische heilige uit de derde eeuw (Margareta van Antiochië). Het woord is verwant aan "marg" van "marq" of "marka", wat "kip" betekent, waarschijnlijk omdat parels eruitzagen als kleine vogeleieren. De naam kan ook gerelateerd zijn aan het Sanskrietwoord "mañjarī" (cluster van bloemen, parel) of het kan gerelateerd zijn aan het Perzische "marvârid" (een parel of dochter van licht). Varianten van de naam zijn onder andere Marith, Maritt, Märith, Maarit, Marita, Marite, Maritha, Maritje, Maritsa, Maritt, Maritte, Maritza en Márith. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Marit Bjørgen (langlaufer) en Marit Larsen (muzikante) . In Nederland kennen we de naam onder andere van Marit Bouwmeester (zeiler) en Marit van Eupen (roeier).

Beroemdheden met de naam Marit

Marit van Eupen
Roeister

Marit van Eupen is een Nederlands roeister. Ze werd meervoudig wereldkampioene op de lichte skiff. Ze kwam driemaal uit op de Olympische Spelen met Kirsten van der Kolk in de lichte dubbeltwee. In 2008 won ze hierbij een olympische gouden medaille. Haar successen leverden Van Eupen een aantal nominaties en prijzen op.

Marit Bouwmeester
Zeilster

Marit Bouwmeester is een Nederlands zeilster in de Laser radiaal-klasse. Ze nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. Ze won achtereenvolgens een zilveren medaille en een gouden medaille, en bij de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo behaalde ze een bronzen medaille.

Marit Larsen
Muzikante

Marit Elisabeth Larsen is een Noorse popzangeres, die het bekendst is van de tijd dat zij samen met haar jeugdvriendin Marion Raven in de band M2M zat. In de herfst van 2005 begon ze met haar solocarrière. Begin 2006 bracht ze haar solodebuut Under the Surface uit.

Marit Bjørgen
Atlete

Marit Bjørgen is een voormalige Noorse langlaufster. Bjørgen vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische spelen in Salt Lake City, Turijn, Vancouver, Sotsji en Pyeongchang. Met vijftien medailles, waarvan acht gouden, is Bjørgen de meest succesvolle sporter op de winterspelen.

Namen die lijken op Marit

Maria   -   Mariam   -   Marie   -   Marije   -   Marijn   -   Marin   -   Marina   -   Marion   -   Marith

Hoe spel ik de naam Marit?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • I Italia
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben
 • I Iris
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo
 • I India
 • T Tango

Zo spel je Marit met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Marit in braille

m
a
r
i
t

Zo sein je Marit in morsecode

— —
· —
· — ·
· ·

Zo sein je Marit met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Marit bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 5 letters