Sky Geboortekaartje naam Sky u2

Betekenis Sky

Hemel
Meer informatie

Geslacht

Sky wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Sky is Engels

Naamsopbouw

Sky is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 0 klinker () en 3 medeklinkers (s, k, y).

Populariteit van de naam Sky

Sky is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sky tussen 2013 en 2023.

 • Sky is 17x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sky

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sky is een mooie meisjes en jongensnaam. De naam Sky is in Engelstalige landen veel vaker een meisjesnaam. In Nederland en België vaker een jongensnaam. De naam Sky is een hemelse, helder en zonnig naam :-) Sky is een naam op zich (met betekenis Hemel), en is ook een verkleinvorm van namen als Skyler en Skylar. Variant van de naam is Skye. Maar de betekenis van de naam Skye is eerder 'Van het eiland Skye in Schotland' dan Hemel. Sky was de keuze van goochelaar David Copperfield voor zijn dochter, geboren in 2010. Zowiezo is Sky een populaire naam bij Amerikaanse celebs. Ook Sky Anjali Gupta, Sky Hakmoun en Sierra Sky Fisher zijn dochters van bekende Amerikanen.

Beroemdheden met de naam Sky

Sky Hakmoun
Kind van

Sky Hakmoun is kind van Hassan Hakmoun (muzikant) en Paula Cole (zangeres). Haar vader is Marokkaans en haar moeder is van Engelse, Ierse, Italiaanse, Noord-Ierse (Scotch-Ierse) en Poolse afkomst.

Sky Copperfield
Kind van

Sky Copperfield is een Amerikaanse Celebrity Kid. Sky Copperfield is populair en wordt het best herkend als de dochter van een beroemde persoonlijkheid, David Copperfield.

Sky Ferreira
Actrice

Sky Tonia Ferreira is een Amerikaanse zangeres, songwriter, model en actrice. Als tiener begon Ferreira video's op Myspace te uploaden waarin ze liedjes zingt die ze had geschreven, wat leidde tot haar ontdekking door producers Bloodshy & Avant en een platencontract bij Parlophone in 2009.

Boeken met de naam Sky

Sky is the Limit
Auteur: Caja Cazemier

Gevoelige coming of age -roman over een meisje dat verhuist naar Vlieland en zichzelf steeds beter leert kennen. Zijn haar ouders nou helemáál gek geworden…?! Die hebben besloten om naar Vlieland te verhuizen, en Sky wordt natuurlijk niks gevraagd. Daar zit ze dan. Op een eiland. Opgesloten, zo voelt het. Ze mist haar vriendinnen, ze mist haar sportvereniging, ze mist haar oude leven. En wat is het er sáái! Maar dan wordt het zomer en stroomt het eiland vol met vakantiegangers. En daar zit één wel heel erg leuke bij…

Films met de naam Sky

Sky (2015)

Sky is een Frans Duitse film van regisseur Fabienne Berthauduit 2015. Romy is samen met haar Franse echtgenoot Richard op vakantie in de VS. Al snel beginnen ze zaken uit het verleden op te rakelen. Na een ultieme strijd besluit Romy hem te verlaten. Ze verlaat haar veilige en stabiele leven en ontsnapt naar het onbekende. Dwalend door het lawaaierige Las Vegas in de woestijn gaat Romy verder met haar eenzame reis. Ze kruist het pad van Diego, een charismatische en eenzame man, met wie ze een onvoorstelbare maar pure liefde deelt.

Namen die lijken op Sky

Skip   -   Skye   -   Skylar   -   Skyler

Hoe spel ik de naam Sky?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • K Kilogramme
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • K Kevin
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • K Kilo
 • Y Yankee

Zo spel je Sky met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter k
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Sky in braille

s
k
y

Zo sein je Sky in morsecode

· · ·
— · —
— · — —

Zo sein je Sky met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter k
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sky bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 9 unisex met 3 letters