Rhodé Geboortekaartje naam Rhodé m2

Betekenis Rhodé

Roos (van het Griekse 'rhodon')
Meer informatie

Geslacht

Rhodé wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rhodé is Grieks

Naamsopbouw

Rhodé is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 3 medeklinkers (r, h, d).

Populariteit van de naam Rhodé

Rhodé is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rhodé tussen 2015 en 2023. De naam Rhodé is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Rhodé is 60x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rhodé

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rhodé is een mooie, romantische meisjesnaam. De naam Rhode is een afleiding van het Griekse rhodon 'roos' (vergelijk Rosa). Het is de naam van het dienstmeisje van de moeder van Johannes Marcus, vermeld in Handelingen 12, 12 v. 'Petrus wordt door koning Herodes opgesloten in de gevangenis. De gemeente in Antiochië is zeer bewogen en bidt onophoudelijk voor hem. Dan stuurt God een engel, die Petrus bevrijdt. Petrus denkt al die tijd dat het een visioen is, maar als tot hem doordringt wat er is gebeurd, gaat hij naar het huis van Maria. Rhode, het dienstmeisje, staat bij de deur en schrikt zo van Petrus' stem, dat ze vergeet de deur open te doen'. In de Griekse mythologie komt de naam onder meer voor als die van een dochter van Danaos. De naam komt via de originele Griekse spelling van Rhoda, afgeleid van de naam van de godin Rhodos. Rhode is een bekende naam in Nederland. Zeker in de laatste jaren is de naam veel gegeven ten opzichte van de jaren daarvoor. Variatie Rhodé komt en gaat regelmatig uit de Top 500 van Nederland. De naam is ook populair bij ouders in Frankrijk en Argentinië. Specifiek in Nederland zijn ouders gek op de spelling variant Rhodé. Andere spelling varianten die allemaal wel bestaan in Nederland zijn Rhode , Rhóde en Rhodè. Wij vinden Rhodé meer speciaal en exclusief dan bijvoorbeeld Roos, Rosa of Rooske. Klassiek en toch hip. De naam komt soms ook voor als jongensnaam. De in Amerika bekende kinderboekenschrijver Rhode Monjito draagt de naam. De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij Olympisch kampioen Kim Rhode.

Beroemdheden met de naam Rhodé

Kim Rhode
Atlete

Kimberly ("Kim") Susan Rhode (Whittier, 16 juli 1979) is een Amerikaanse schutter. Ze nam zesmaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij in totaal zes medailles tijdens deze zes verschillende edities. Rhode is daarmee mede-recordhouder.

Rhode (Mythologie)
Mythologisch figuur

Volgens de Griekse mythologie was Rhode (Grieks: Ῥόδη) de oudste van de kinderen van Oceanus en Tethys (de Oceaniden). Later werd ze beschouwd als een dochter van Poseidon en Amphitrite (of Halia). Rhode gaf haar naam aan het eiland Rhodos, waar ze ook voornamelijk vereerd werd. Haar naam is verbonden aan de roos die op het eiland groeit. Volgens de mythologie had de zonnegod Helios het eiland geschapen en baarde Rhode daar haar zeven zonen, de Heliadae: Ochimus, Cercaphus, Macareus, Actis, Tenages, Triopas en Candalus, en één dochter, Elektra.

Natuurfenomenen

Rhode is een geslacht van spinnen behorend tot de familie celspinnen (Dysderidae).

Geografie met de naam Rhodé

Staat: Rhode Island

Rhode Island, officieel de Staat Rhode Island, is een van de staten van de Verenigde Staten. Rhode Island is qua oppervlakte de kleinste van de vijftig Amerikaanse staten en heeft het op zeven na kleinste inwonertal. De bijnaam luidt "The Ocean State". De hoofdstad is Providence. Rhode Island wordt door de bevolking ook wel "The Biggest Little State" genoemd.

Plaats: Rhode (Olpe)

Rhode is een plaats in de Duitse gemeente Olpe, deelstaat Noordrijn-Westfalen. Rhode telt ongeveer 1500 inwoners.

Organisaties met de naam Rhodé

Kinderkleding winkel: Rhodé, baby en kind

Rhodé, baby en kind is een kinderkleding winkel in Waardenburg. De winkel voert diverse merken zoals Babidu, Condor en Baby Lai voor zowel jongens, meisjes als unisex kleding.

Voetbalclub: RKSV Rhode

RKSV Rhode is een op 13 juni 1928 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Sint-Oedenrode, Noord-Brabant, Nederland. De thuiswedstrijden worden op Sportpark De Neul gespeeld.

Hoe spel ik de naam Rhodé?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • H Havanna
 • O Oslo
 • D Danemark
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • H Hidde
 • O Omar
 • D Daniël
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • H Hotel
 • O Oscar
 • D Delta
 • E Echo

Zo spel je Rhodé met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter h
gebarentaal letter o
gebarentaal letter d
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Rhodé in braille

r
h
o
d
e

Zo sein je Rhodé in morsecode

· — ·
· · · ·
— — —
— · ·
·

Zo sein je Rhodé met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter h
nautische vlag letter o
nautische vlag letter d
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rhode bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een R

Top 10 meisjesnamen met 5 letters