Ralf Geboortekaartje naam Ralf j2

Betekenis Ralf

Goede raad, vastberaden, wolf
Meer informatie

Geslacht

Ralf wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ralf is Germaans

Ralf is afgeleid van de naam Ralph

Naamsopbouw

Ralf is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (r, l, f).

Populariteit van de naam Ralf

Ralf is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ralf tussen 2020 en 2023. De naam Ralf is minder populair geworden.

 • Ralf is 20x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ralf

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ralf is een echte jongensnaam. De naam Ralf is afgeleid van Radolf. Radolf is een Germaanse naam. Radolf is een combinatie van de naamstammen 'rad' of 'red' en 'olf'. Het eerste deel betekent 'goede raad' of ' vastberaden', de betekenis van het tweede deel is 'wolf'. In de oude Germaanse culturen was de wolf symbool voor degene die de overwinning bracht. Ralf is een typisch Nederlandse naam. De naam komt ook veel voor in bijvoorbeeld Engeland, maar wordt dan geschreven als Ralph. In Nederland kiezen en België kiezen ouders liever voor Ralph dan voor Ralf. De naam Ralf is ook populair in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Scandinavische landen, vooral in Zweden. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Formule 1 coureur Ralf Schumacher, Duits acteur Ralf Möller en de Zweedse voetballer Ralf Edström. In Nederland kennen we onder meer zanger Ralf Mackenbach en voetballer Ralf Seuntjes.

Beroemdheden met de naam Ralf

Ralf Möller
Acteur

Ralf Rudolf Möller (Recklinghausen, 12 januari 1959) is een Duits-Amerikaans acteur en voormalig bodybuilder. Hij werd wereldkampioen bodybuilden bij de amateurs (Mr Universe) in 1986 en 1987 en nam in 1988 deel aan de Mr Olympia-verkiezing. Möller maakte zijn filmdebuut in 1989 als Brick Bardo in Cyborg en speelde de titelrol in de televisieserie Conan (1997-98).

Ralf Schumacher
Formule 1 coureur

Ralf Schumacher (Hürth-Hermühlheim, 30 juni 1975) is een Duits voormalig Formule 1-coureur. Hij is de jongere broer van Michael Schumacher, de vader van David Schumacher, en de oom van Mick Schumacher.

Ralf Little
Acteur

Ralf Little (Bury, Greater Manchester, 8 februari 1980) is een Engels acteur. Zijn bekendste rol is die van Jonny Keogh in Two Pints of Lager and a Packet of Crisps. Ook speelde hij Antony Royle in de comedyserie The Royle Family.

Ralf Seuntjes
Voetballer

Ralf Seuntjens (Breda, 17 april 1989) is een Nederlandse voetballer die doorgaans speelt als centrumspits, maar ook als middenvelder inzetbaar is. Seuntjens' jongere broer Mats Seuntjens speelt ook betaald voetbal.

Ralf Mackenbach
Zanger

Ralf Mackenbach (Best, 4 oktober 1995) is een Nederlands zanger, danser, acteur en kernfysicus[1]. Hij won in 2009 het Junior Eurovisiesongfestival met het lied Click clack.

Films met de naam Ralf

Ralph Breaks the Internet (2018)

"Who Broke the Internet?" Ralph en zijn beste vriendin Vanellope reizen naar het wereldwijde web om Vanellopes game Sugar Rush te redden. Tijdens hun zoektocht naar een game-onderdeel komen ze steeds verder in digitale problemen - er zit niks anders op dan te vertrouwen op de hulp van de internetbewoners. Zo helpen Yesss, hoofd-algoritme en drijvende kracht achter de trendy website BuzzTube, en Shank, een spijkerharde racer uit het online-racespel Slachtrace, hen door het woeste wereldwijde web te loodsen.

Namen die lijken op Ralf

Rald   -   Ralph   -   Rolf

Hoe spel ik de naam Ralf?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • F Florida

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • F Fatima

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • L Lima
 • F Foxtrot

Zo spel je Ralf met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter f

Zo schrijf je Ralf in braille

r
a
l
f

Zo sein je Ralf in morsecode

· — ·
· —
· — · ·
· · — ·

Zo sein je Ralf met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter f

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ralf bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters