Emi Geboortekaartje naam Emi u2

Betekenis Emi

Uitblinkend (van Emil), Mild, Barmhartig (van Clementine), Gunst, Zegen (van "e/恵") Beeld, Schilderij (van "e/絵") gecombineerd met "mooi", "schoonheid" (van "mi/美”).
Meer informatie

Geslacht

Emi wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Emi is Engels, Japans en Spaans.

Naamsopbouw

Emi is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 1 medeklinker (m).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Emi maak je ook deze babynaam:
Mei

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Emi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Emi is een mooie meisjesnaam en jongensnaam, uniseks dus! In de meeste landen geven ouders de naam Emi bijna altijd aan een dochtertje. Maar bijvoorbeeld in Italië, Oostenrijk en Brazilië toch ook 1 op de 8 keer aan een zoontje. De betekenis van de naam Emi is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Dit komt mede doordat Emi ook vaak een verkorte versie is van een langere naam. Als Engelse bijnaam kan Emi een afkorting zijn voor alles dat begint met (of bevat) het populaire 'em'-geluid, zoals Emily, Emilia of misschien zelfs Clementine. De betekenis van Emi is bijvoorbeeld uitblinker (van Emily); mooie gunst of mooie foto (van Emilia). Clementine is een Franse meisjesnaam en betekent "mild, barmhartig". Emi betekent ook "van de familie Aemilius" of "enthousiast" (van Emil of in Brazilië en Argentinië van Emiliano) en "geheel", "groot", "universeel" en "volledig" (van Emma). In het Japans betekent Emi "gunst", "zegen" (van "e/恵") of "beeld", "schilderij" (van "e/絵") gecombineerd met "mooi", "schoonheid" (van "mi/美”). Emi betekent dus "mooie gunst", "mooie foto" of "gezegend met schoonheid". Als Japanse naam kan het worden gevormd uit verschillende combinaties van kanji-tekens, met verschillende betekenissen. De naam Emi vertaalt zich dus onder meer naar 'gezegend', 'gunst' en 'mooi', elk betekent een weergave van de manier waarop je je zeker zult voelen over jullie kleintje. Emi heeft een chique, tijdloze zangerigheid, het beste te herkennen als een verkleinwoord van andere namen zoals Emma of Emily. Op zichzelf valt de naam op met een eigentijdse uniciteit. Verdere leuke weetjes over de naam Emi: De naam Emi doet het ook goed bij schrijvers en tekenaars. Zo is Emi Ibarazaki een personage uit de visuele roman "Katawa Shoujo" en Emi Igawa een personage uit de anime "Your Lie In April". Emi Records is een bekende platenmaatschappij.

Beroemdheden met de naam Emi

Emi Maria
Zangeres

Emi Maria is een Papoea-Nieuw-Guinese R&B singer-songwriter die in 2007 debuteerde met de EP Between the Music.

Emi Buendia
Voetballer

Emiliano Buendía Stati is een Argentijns voetballer die doorgaans als vleugelspeler speelt. Hij tekende in juni 2021 bij Aston Villa, dat circa €40.000.000, - voor hem betaalde aan Norwich City. Voor beide clubs was dit op dat moment een transferrecord. Hij gebruikt als shirtnaam Emi.

Emi Yamamoto
Voetbalster

Emi Yamamoto is een Japans voetbalster die als middenvelder speelt. Zij nam met het Japans vrouwenvoetbalelftal deel aan de wereldkampioenschappen in 200

Emi Nakajima
Voetbalster

Emi Nakajima is een Japans voetbalster die als middenvelder speelt bij INAC Kobe Leonessa.

Muziek met de naam Emi

E.M.I.
Artiest: Sex Pistols

"E.M.I." is een nummer op het debuutalbum van de Britse punkgroep The Sex Pistols uit 1977, Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols. Het nummer werd als een felle aanklacht geschreven uit onvrede toen het contract van de groep met het platenlabel EMI na slechts drie maanden in januari 1977 door deze maatschappij werd opgezegd, wegens de ophef om hun geruchtmakend televisie-optreden in december 1976. De tekst van het nummer hekelt en bespot het platenlabel, omdat het wilde profiteren van de opkomende punkstroming en daarom de band contracteerde, om ze vervolgens bij nader inzien toch te laten vallen. Het paste ook in het anti-commerciële imago van de punkbeweging en de band.

Natuurfenomenen

Celama emi is een vlinder uit de familie van de visstaartjes (Nolidae).[1] De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1956 door Inoue.

Geografie met de naam Emi

Berg: Emi Koussi

De Emi Koussi is een vulkaan in het Tibesti-gebergte in het noorden van Tsjaad. Het is de hoogste berg van Tsjaad en de gehele Sahara. De Emi Koussi werd bestudeerd om zijn gelijkenis met de vulkaan Elysium Mons gelegen op Mars. De schildvulkaan (pyroclastisch schild) is 3415 meter hoog en steekt 2300 meter uit boven de zandsteen-vlaktes. De vulkaan is 65 km breed.

Organisaties met de naam Emi

Monetair Instituut: Europees Monetair Instituut

Het Europees Monetair Instituut is opgericht na het Verdrag van Maastricht en had ten doel om de werkzaamheden voor de Europese Monetaire Unie voor te bereiden. Het Instituut is op 1 juni 1998 herdoopt in de Europese Centrale Bank. Het Europees Monetair Instituut (EMI) was van het Europees Stelsel der Centrale Banken (ESCB) en diende om de voorbereiding en het monetair beleid te coördineren.

Platenmaatschappij: EMI Music

EMI Music, of kortweg EMI (en voorheen ook bekend als EMI Group), was een grote, van oorsprong Britse, platenmaatschappij. EMI behoorde al sinds de jaren zestig tot De Grote Vijf, (later werd dat De Grote Vier), de grote platenlabels die destijds wereldwijd actief waren: EMI, Warner Music Group, CBS (later Sony Music Entertainment), Polygram en MCA Records. Deze laatste twee fuseerden later tot Universal Music.

Namen die lijken op Emi

Amé   -   Amo   -   Amy   -   Emiel   -   Emil   -   Emile   -   Emilia   -   Emilie   -   Emilou   -   Emily   -   Emin   -   Emir   -   Emirhan   -   Emke   -   Emma   -   Emmy   -   Emre   -   Emy

Hoe spel ik de naam Emi?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • M Madagaskar
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • M Mila
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • M Mike
 • I India

Zo spel je Emi met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Emi in braille

e
m
i

Zo sein je Emi in morsecode

·
— —
· ·

Zo sein je Emi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Emi bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters