Yanis Geboortekaartje naam Yanis j2

Betekenis Yanis

De betekenis van Yanis is 'geschenk van Yahweh'. De naam lijkt op Yannis. Yannis is een jongensnaam die een Griekse variant is van de naam van de heilige Johannes. In het Grieks wordt deze naam geschreven als Ιωάννης (Ioannis) of als Γιάννης (Yiannis). Yannis is dan ook een van de mogelijke manieren om de naam te schrijven in het Latijns alfabet, bij verscheidene Griekse mensen zijn dan ook zowel de namen Yannis, Yanis, Iannis, Ioannis, Yiannis en Giannis (veelal in het Engels) in omloop.
Meer informatie

Geslacht

Yanis wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yanis is Grieks en Onbekend.

Yanis is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Yanis is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (y, n, s).

Populariteit van de naam Yanis

Yanis is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yanis tussen 2020 en 2023. De naam Yanis is minder populair geworden.

 • Yanis is 26x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Yanis maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Yanis

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Yansi, Yannis, Yiannis of Giannis (Γιάννης) is een veel voorkomende Griekse voornaam, een variant van John (Hebreeuws) wat 'God is genadig' betekent. In formeel Grieks (bijvoorbeeld alle overheidsdocumenten en geboorteakten) bestaat de naam alleen als Ioannis (Ιωάννης). Wij vinden Yanis een mooie variant als 1 van de vele die er van Johannes zijn. Varianten zijn onder meer Yanni (ook Janni), Iannis, Yannakis, Yanis en de zeldzame Yanno, die meestal wordt aangetroffen in de Peloponnesos en Cyprus. Vrouwelijke vormen zijn Γιάννα (Yianna, Gianna) en Ιωάννα (Ioanna), de formele variant die wordt gebruikt in formele/overheidsdocumenten. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Bulgaarse voetballer Yanis Karabelyov, de Belgische voetballer Yanis Papassarantis en Griekse politicus Yanis Varoufakis.

Beroemdheden met de naam Yanis

Yanis Papassarantis
Voetballer

Yanis Papassarantis (Grieks: Γιάννης Παπασαράντης) (Charleroi, 12 maart 1988) is een Belgische voetballer van Griekse origine. Papassarantis is een middenvelder. Hij speelde in het verleden onder andere voor RSC Anderlecht en Standard Luik. In de zomer van 2012 tekende hij een contract bij derdeklasser FCV Dender EH.

Yanis Karabelyov
Voetballer

Yanis Danielov Karabelyov is een Bulgaarse professionele voetballer die als middenvelder speelt voor de Hongaarse club Kisvárda en het Bulgaarse nationale team.

Yanis Begraoui
Voetballer

Yanis Begraoui (4 juli 2001) is een Frans voetballer die doorgaans speelt als centrumspits. Hij promoveerde in 2018 naar het eerste elftal van AJ Auxerre.

Yanis Varoufakis
Politicus

Yanis Varoufakis (Grieks: Γιάνης Βαρουφάκης) (Athene, 24 maart 1961) is een Grieks econoom en politicus. Van 27 januari 2015 tot 6 juli 2015 was hij minister van Financiën in het kabinet-Tsipras (I).

Boeken met de naam Yanis

Yanis en Yanko, Vriendschap kan pijn doen
Auteur: Laura Mijnheer

In het eerste deel over deze 11-jarige tweeling worden de blonde jongens voorgesteld aan de lezers. Men maakt ook kennis met hun ouders, familie en vrienden. Al wonen de jongens in het stille, landelijke Veenweide, er gebeurt altijd wel iets in hun leventje. Gelukkig maar, anders viel er niets te schrijven. In dit boek krijgen ze te maken met een tasjesrover en ze leren een pijnlijke levensles. Vriendschap is mooi, maar wie zijn hart open zet voor een ander kan pijnlijk geraakt worden. Sluit deze geweldige tweeling in je hart en leef met ze mee.

Films met de naam Yanis

In the eye of the storm: the political odyssey of Yanis Varoufakis (2022)

In het oog van de storm is een zesdelige documentaireserie over een van de meest vooraanstaande intellectuelen en politieke figuren van onze tijd, Yanis Varoufakis.

Namen die lijken op Yanis

Yunus

Artikelen over de naam Yanis

Hoe spel ik de naam Yanis?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • N New York
 • I Italia
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • Y Yfke
 • A Ali
 • N Naomi
 • I Iris
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • A Alfa
 • N November
 • I India
 • S Sierra

Zo spel je Yanis met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Yanis in braille

y
a
n
i
s

Zo sein je Yanis in morsecode

— · — —
· —
— ·
· ·
· · ·

Zo sein je Yanis met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yanis bekijken?

Top 10 jongensnamen met een Y

Top 10 jongensnamen met 5 letters