Milou Geboortekaartje naam Milou m2

Betekenis Milou

Zacht, Vriendelijk, Ster van de zee, Beroemde strijder.
Meer informatie

Geslacht

Milou wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Milou is Frans

Naamsopbouw

Milou is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, o, u) en 2 medeklinkers (m, l).

Populariteit van de naam Milou

Milou is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Milou tussen 1989 en 2023. De naam Milou is minder populair geworden.

 • Milou is 449x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Milou

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Milou is een populaire meisjesnaam. Milou en haar bijna identieke tweelingzusje Malou zijn schattige namen die populair zijn in heel Europa; het zijn weeën van Marie, Maria of Mary en Lou of Louise. De Malou-spelling zal waarschijnlijk gemakkelijker uit te spreken zijn voor Engelstaligen; Milou is dus een samentrekking van Marie Louise. En dat is weer een combinatie van een afgeleide van Maria (Marie) en Lodewijk (Louise). Marie is een klassieke meisjesnaam in Nederland. De naam Marie komt van Maria. En Maria komt van het Hebreeuwse Mirjam, naam van de zus van Mozes en Aâron (Numeri 26,59). Er bestaan ruim 60 verklaringen voor de naam Maria en Marie, hetgeen erop wijst dat de betekenis van de naam zeer onzeker is. Het was hoogstwaarschijnlijk een oude Egyptische naam van de naamelementen mry of mr, wat 'geliefde' betekent. De naam Louise is een Franse meisjesnaam; het is de vrouwelijke vorm van Louis en betekent Beroemde strijder. De naam Milou zelf zou mogelijk ook afgeleid kunnen zijn van het Latijnse woord aemilius, dat "zacht" of "vriendelijk" betekent. Waar veel namen ongeveer 10 jaar populair zijn, blijft Milou al sinds midden jaren 80 onverminderd in Nederland in de top 100 voorkomen. En is Milou in Nederland en België een specifieke meisjesnaam, in Scandinavische landen als Zweden en Denemarken is het in 1/3 van de gevallen een jongensnaam. Ook in Frankrijk is het een jongensnaam. De naam Milou is echter nergens ter wereld zo populair bij ouders dan in Nederland. Leuk weetje: Milou is de Franse naam van de hond Snowy in Kuifje.

Beroemdheden met de naam Milou

Milou van Mieghem
Actrice

Milou van Mieghem studeerde in 2019 met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts. Sindsdien is zij op diverse podia, op televisie, in films en online regelmatig te zien en te horen. Naast haar werk als actrice, is Milou ook werkzaam als theatermaker en songwriter.

Milou van de Putte
Actrice

Milou Nuyens
Danseres

Milou Nuyens (1985) is een Nederlandse danseres die de finale van de internationale danscompetitie Eurovision Young Dancers in Warschau in 2005 won en daarmee de eerste Nederlandse winnaar hiervan is.

Films met de naam Milou

Milou en mai

Milou en mai is een Franse dramafilm uit 1990 onder regie van Louis Malle. Als Madame Vieuzac in mei 1968 sterft in haar landhuis nabij Bordeaux, brengt haar zoon Milou de rest van de familie op de hoogte. Niet lang daarna komt de familie aan op het landhuis om de erfenis te verdelen. Omdat het kerhofpersoneel staakt, moet de begrafenis van Madame Vieuzac worden uitgesteld. Het hele gezelschap zal enkele dagen samen moeten doorbrengen op het landhuis. Intussen woedt de revolte van mei '68 in de rest van Frankrijk.

Namen die lijken op Milou

Filou   -   Lilou   -   Malak   -   Malin   -   Maloe   -   Malou   -   Malti   -   Malu   -   Melek   -   Melia   -   Mil   -   Mila   -   Miley   -   Milly   -   Myla   -   Mylo

Hoe spel ik de naam Milou?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • O Oscar
 • U Uniform

Zo spel je Milou met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Milou in braille

m
i
l
o
u

Zo sein je Milou in morsecode

— —
· ·
· — · ·
— — —
· · —

Zo sein je Milou met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Milou bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 5 letters